15:16 uur 16-04-2024

Caranx Medical kondigt de succesvolle, robot-geassisteerde transkatheter-hartkleptransplantatie bij een dier als wereldprimeur aan

NICE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Caranx Medical (‘Caranx’), een Frans bedrijf dat medische hulpmiddelen produceert, gespecialiseerd in de ontwikkeling van autonome robots om TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation), een levensreddende procedure, voor iedereen toegankelijk te maken, maakte vandaag de succesvolle, robot-geassisteerde hartklepimplantatie (“aortic valve”) bij een dier als wereldprimeur bekend.

De geassisteerde hartklepimplantatie bij het dier werd met succes uitgevoerd door Dr. Stéphane Lopez, Caranx CMO Dr. Eric Sejor, Caranx CTO Pierre Berthet-Rayne en het team van Caranx.

“Deze baanbrekende verwezenlijking is het resultaat van hard teamwerk. Bij Caranx Medical zetten we ons in om het leven van patiënten te verbeteren aan de hand van echte innovatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Primatice
Armand Rigaudy – armandrigaudy@primatice.com / +33 7 88 96 41 84

Check out our twitter: @NewsNovumpr