08:15 uur 21-03-2024

AGCO investeert EUR 70 miljoen in de AGCO-energiecentrale in Linnavuori, Finland om het aanbod aan duurzame producten te vergroten en toekomstige groei te ondersteunen

NOKIA, Finland–(BUSINESS WIRE)– AGCO (NYSE: AGCO), een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwerp, productie en distributie van landbouwmachines en precisietechnologie voor de landbouw, kondigt aan dat het bedrijf EUR 70 miljoen gaat investeren in de Linnavuori-fabriek in Nokia, Finland, om verdere innovaties op het gebied schone energie sneller te realiseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240320206625/nl/

The picture shows AGCO Power's Linnavuori factory area. New investments are marked in the picture. Photo by: AGCO Power. Photo is in free use.

The picture shows AGCO Power’s Linnavuori factory area. New investments are marked in the picture. Photo by: AGCO Power. Photo is in free use.

De omvangrijke investering maakt de bouw mogelijk van een laboratorium voor schone energie voor het testen van brandstofcellen voor alternatieve brandstofvoorziening en van bepaalde elektrische aandrijvingen die de uitstoot van het landbouwmachinepark zullen verminderen. Verdere verbeteringen zijn onder andere een trainings- en bezoekerscentrum, een productiehal voor het bewerken van cilinderkoppen en het produceren van componenten voor geautomatiseerde continu variabele transmissies (CVT’s), een spuitwerkplaats en testvoorzieningen voor gereviseerde motoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vilja Pylsy, Communications Manager

Vilja.Pylsy@AGCOcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr