15:45 uur 17-01-2024

Textielmerk PRAWEFT, gezamenlijk gecreëerd door Yagi & Co., Ltd. en Nishijin Textile Industry Association, wordt gepresenteerd op de Milano Unica P/E 2025

Tentoonstelling van een innovatief textielmerk dat gevoeligheid, technologie en traditie combineert op basis van de technieken van Nishijin-ori, een traditioneel Japans textiel.

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Yagi & Co., Ltd. (TOKYO:7460) (https://www.yaginet.co.jp/en/index.html) zal deelnemen aan de Milano Unica, een textielbeurs die dit jaar van 30 januari tot 1 februari wordt gehouden in Milaan, Italië, om PRAWEFT te presenteren, een textielmerk van Nishijin-ori dat is ingericht als modetextiel, in samenwerking met de Nishijin Textile Industrial Association.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240118099133/nl/

PRAWEFT SAMPLE IMAGE (Photo: Business Wire)

PRAWEFT SAMPLE IMAGE (Photo: Business Wire)

Nishijin-ori textielmerk PRAWEFT

Sinds de Onin-oorlog in de 14e eeuw produceren ambachtslieden van Nishijin-ori textiel van wereldklasse dat uniek is voor Japan, voornamelijk voor kimono’s, obi’s en andere Japanse kledingstukken, maar ook voor binnenhuisdecoratie. Deze veelkleurige, ingewikkelde en schilderachtige textielstijl, die voornamelijk is gemaakt van zijde verweven met gouden en zilveren garens, is zowel uniek als van wereldklasse. Nishijin-ori, dat het domein van traditionele Japanse kleding is ontstegen, heeft onbeperkte mogelijkheden, niet alleen als modetextiel maar ook op het gebied van tassen, accessoires en interieurdecoratie. Door de generaties heen hebben de ambachtslieden van Nishijin-ori zich altijd aangepast aan de maatschappij en zijn ze meegegroeid met de ontwikkeling van nieuwe tradities en technieken. De missie van PRAWEFT is om het potentieel van Nishijin-ori op het gebied van modetextiel uit te breiden, op dezelfde manier waarop Japan een onmisbaar land is geworden op het gebied van mode door de gevoeligheden van Japanse kleding, die al sinds de oudheid wordt gecultiveerd, te integreren in kleding in westerse stijl.

Overzicht van de tentoonstelling

Milano Unica staat wereldwijd bekend als een grootschalige tentoonstelling van kledingstoffen en trekt veel kopers van bekende merken. We zullen een stand op de Milano Unica hebben en in samenwerking met de Nishijin Textile Industry Association een verscheidenheid aan textiel tonen onder het textielmerk PRAWEFT, dat is gebaseerd op de technieken van Kyoto Nishijin-ori, een traditionele Japanse textiel waarin ook elementen zoals nieuwe creaties, technologieën en duurzaamheid zijn verwerkt.

Overzicht van de 38e Milano Unica

Datum: Van 30 januari tot 1 februari 2024

Locatie: Rho Fiera Milano

Standnr.: Japan Observatorium Hal 12 / JOB C 05

Officiële website van Milano Unica: https://www.milanounica.it/en

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masato Mori / Hirotsugu Suzuki

Verkoopafdeling 432 | Yagi & Co., Ltd. (18-15 Nihonbashi-Koamicho, Chuo-ku, Tokio 103-0016 Japan)

morim@yaginet.jp / suzukih@yaginet.jp | +81-90-1448-5921 / +81-90-7965-7567

Check out our twitter: @NewsNovumpr