23:08 uur 13-11-2023

Sentry kondigt EU-dataregio, aanzienlijke upgrades van zijn platform voor prestatiebewaking en uitbreiding van ecosysteemondersteuning aan

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Sentry, het enige ontwikkelaarsplatform voor applicatiemonitoring, heeft vandaag belangrijke upgrades aangekondigd, waaronder nieuwe ondersteuning voor zijn groeiende Europese klantenbestand met ondersteuning voor dataresidentie in de EU, verbeteringen aan prestatiebewaking en sessieherhaling, evenals de toevoeging van nieuwe platforms, integraties en openbare API’s. Deze nieuwe mogelijkheden helpen ontwikkelaars een vrijwel perfecte gebruikerservaring te garanderen door softwarefouten en prestatieknelpunten te identificeren en op te lossen – allemaal geleverd in hun workflow en toolchain.

Nu dataresidentie beschikbaar is voor de EU, hebben klanten de mogelijkheid om gebeurtenisgegevens uitsluitend in de Europese Unie op te slaan en te verwerken, waardoor ze kunnen voldoen aan zakelijke beleidsrichtlijnen en lokale nalevingsvereisten. Deze uitbreiding is een belangrijke stap voorwaarts in de missie van Sentry om zijn klanten veilige, conforme en privacygerichte oplossingen te bieden.

“Als EMEA-gebaseerd bedrijf is het naleven van de EU-wetgeving inzake gegevensprivacy essentieel, maar het handhaven van onze snelle ontwikkelaarssnelheid is dat ook. We hebben voor Sentry gekozen omdat hun platform voor applicatiemonitoring de beste prestaties en foutopsporing in zijn klasse combineert met de mogelijkheid om te bepalen waar onze gebruikersgegevens zich bevinden. Met het nieuwe EU-cloudaanbod van Sentry kunnen onze ontwikkelaars snel code blijven verzenden en de app-status monitoren zonder de veiligheid in gevaar te brengen,” verklaart CEO Johannes Nagl van Swat.io.

Houd de gebruikerservaring in de gaten en onderneem actie bij vertragingen met updates voor de Sentry-prestaties

  • Eerste JavaScript-profilering in de productie in de sector: daar het de enige oplossing is die frontend-profilering in de productie ondersteunt, kunnen JavaScript-ontwikkelaars kritische inzichten krijgen in de prestaties van hun code, waardoor ze knelpunten effectiever kunnen opsporen en verhelpen.
  • Identificeer aanroepen in verband met achteruitgaande functies op codeniveau: ontwikkelaars kunnen nu automatisch achteruitgaande functies – en de bijbehorende getroffen API-eindpunten – detecteren, waardoor het nog eenvoudiger wordt om hun applicaties te optimaliseren voor soepelere gebruikerservaringen.
  • Bruikbare Web Vitals-workflow: Sentry heeft de manier vernieuwd waarop het concept van Web Vitals kan worden gebruikt om de belangrijkste problemen op te lossen, waarbij u van slecht presterende Web Vitals naar resource-intensieve code gaat, om ontwikkelaars te helpen prestatieproblemen in hun applicaties te ontdekken en op te lossen.
  • Spoor langzame databasezoekopdrachten op: Sentry heeft onlangs Query Insights aangekondigd dat langzaam ladende zoekopdrachten toont, hoe dit de gebruikers beïnvloedt en het specifieke eindpunt, de daarmee samenhangende problemen en de reeksen die de vertraging veroorzaken.

Los stille problemen met gevolgen voor de klant op met Session Replay

Sentry heeft zijn op privacy gerichte Session Replay-aanbod verbeterd door detectie van ‘rage clicks’ en ‘dead clicks’ te introduceren, evenals functionaliteit voor gebruikersfeedback. Hierdoor kunnen ontwikkelaars problemen die klanten beïnvloeden proactief aanpakken en directe feedback van gebruikers ontvangen over problemen zoals typefouten, verwarrende labels of niet-reagerende interactieve elementen. Deze update zorgt ervoor dat de subtiele tekenen van ontevredenheid van gebruikers niet over het hoofd worden gezien en biedt ontwikkelaars zowel schriftelijke klantenfeedback als video-achtige reproducties om deze problemen snel te reproduceren en op te lossen.

Verbeter de workflows van ontwikkelaars met ondersteuning voor opkomende technologieën en nieuwe openbare API’s

Met de meest robuuste platformondersteuning in meer dan 100 frameworks en talen blijft Sentry de leider in het ondersteunen van ontwikkelaars, waar ze hun code ook uitvoeren. Daartoe heeft Sentry zijn JavaScript SDK opnieuw ontworpen zodat deze compatibel is met WinterCG, waarmee het de eerste op de markt is met de ondersteuning van moderne node-gebaseerde frameworks zoals Deno, Bun en Edge Runtime.

Sentry heeft ook nieuwe API’s beschikbaar gesteld, waaronder waarschuwingsregels en meldingen, waardoor robuuste integraties kunnen worden gecreëerd, zoals de interne detectie van canary-releases van Instacart, of recente openbare integraties van LaunchDarkly, Cloudflare en Atlassian – allemaal gericht op het vereenvoudigen van het volgen en waarschuwen van problemen in elke workflow om de ontwikkelaarservaring te helpen verbeteren en de tijd tot oplossing te verkorten.

“Stel je voor dat je langzame zoekopdrachten gemakkelijk kunt verbeteren, verbroken links kunt identificeren, het afrekenen/inloggen of belangrijke transacties 2-100x kunt versnellen zonder dat je daarvoor een doctoraat hoeft te hebben. Met de vandaag aangekondigde updates maken we deze resultaten mogelijk voor softwareteams over de hele wereld,” stelde CEO Milin Desai. “En we zijn erg verheugd dat we dataresidentie kunnen aanbieden aan onze groeiende Europese ontwikkelaarsgemeenschap, waardoor ze meer flexibiliteit en controle krijgen over waar hun data zich bevinden.”

Ga voor meer informatie over deze updates en het applicatiemonitoringplatform van Sentry naar www.sentry.io/events/launch-week.

Over Sentry

Voor softwareteams is Sentry essentieel voor het bewaken van de kwaliteit van applicatiecode. Van het bijhouden van fouten tot het bewaken van de prestaties: ontwikkelaars kunnen duidelijker zien, sneller problemen oplossen en voortdurend leren over hun applicaties – van frontend tot backend. Geliefd bij bijna 4 miljoen ontwikkelaars en 90.000 organisaties wereldwijd, biedt Sentry observatie op codeniveau aan veel van ‘s werelds bekendste bedrijven zoals Disney, Cloudflare, Eventbrite, Slack, Supercell en Rockstar Games. Ga voor meer informatie naar Sentry of volg Sentry op GitHub, Twitter, Dribbble of LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elain Szu

media@sentry.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr