22:58 uur 26-09-2023

ClickHouse kondigt ClickPipes aan: een service voor continue dataopname voor ClickHouse Cloud

Met een initiële focus op streamingbronnen zoals Apache Kafka, Confluent Cloud en Amazon MSK, vereenvoudigt ClickPipes de datapijplijnen voor realtime analyses

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– ClickHouse Inc., maker van de populaire open-source kolomdatabase ontworpen voor realtime analyses, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van ClickPipes, dat externe gegevensbronnen rechtstreeks verbindt met ClickHouse Cloud. Met ClickPipes kunnen gebruikers met slechts een paar klikken continue datapijplijnen opzetten. Het wordt gelanceerd met integraties voor Confluent Cloud, Amazon MSK en Apache Kafka, met plannen om er nog meer toe te voegen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230926936452/nl/

ClickPipes powers seamless data ingestion for real-time analytics (Graphic: Business Wire)

ClickPipes powers seamless data ingestion for real-time analytics (Graphic: Business Wire)

“Het opzetten van betrouwbare datapijplijnen kan een vervelende klus zijn. Door te voorzien in een gebruiksvriendelijke continue opname-ervaring voor ClickHouse Cloud, kunnen gebruikers zich nu concentreren op wat echt belangrijk is: inzichten uit hun gegevens halen,” aldus Aaron Katz, medeoprichter en CEO van ClickHouse, Inc. “Naast de bestaande connectors, vertegenwoordigt ClickPipes ook de basis van een serverloze opname-ervaring voor ClickHouse Cloud. Hierdoor kunnen we de lijst met beschikbare connectors uitbreiden, zodat we tegemoet kunnen komen aan onze gebruikers waar deze zich ook bevinden.”

ClickHouse Cloud werd in december 2022 gelanceerd als een volledig beheerde cloudservice, voortbouwend op open-source realtime analysetechnologie die wordt gebruikt in de productie bij bedrijven als eBay, Uber en Disney. Als een database die op unieke wijze in staat is om miljarden gebeurtenissen per seconde te verwerken, heeft de aanname ervan door een breed scala aan bedrijven snel plaatsgevonden, waaronder bedrijven op het gebied van waarneembaarheid, streaming en marketing. Door ClickPipes te lanceren, wordt nu een manier onthuld voor bedrijven – zoals de 80 procent van de Fortune 100 die Apache Kafka gebruiken – om streamende databronnen in de snelste en meest hulpbronnenefficiënte database te pluggen voor realtime apps en analyses.

De belangrijkste ClickPipes-functies zijn onder meer:

  • Gemakkelijke en intuïtieve pijplijncreatie die de complexiteit van onboardinggegevens abstraheert. Met een stroom die minder dan een minuut nodig heeft om een gegevensbron en -indeling te selecteren, het schema af te stemmen en een ClickPipe in te stellen.
  • Volledig beheerde opname via pijplijnen met hoge beschikbaarheid die voortdurend gegevens verplaatsen zonder dat handmatig toezicht nodig is.
  • Een schaalbare infrastructuur die flexibiliteit biedt om de toenemende datavolumes met ‘ClickHouse-snelheid’ te verwerken, zodat systemen moeiteloos aan toekomstige eisen kunnen voldoen.

De algemene beschikbaarheid van ClickPipes volgt op een jaar van zakelijk momentum en platformuitbreiding voor ClickHouse Cloud. Het bedrijf heeft onlangs het debuut aangekondigd van de eigen SharedMergeTree-tabelengine, die de prestaties van ClickHouse Cloud verbetert, en het volledig beheerde cloudaanbod is nu beschikbaar op Google Cloud Platform en Amazon Web Services.

ClickHouse Cloud biedt een proefperiode van 30 dagen, inclusief $ 300 gratis gebruikskredieten. Meld u hier aan om aan de slag te gaan.

Over ClickHouse

ClickHouse is ‘s werelds snelste en meest resource-efficiënte online analytische kolomgeoriënteerde databasebeheersysteem. Nu aangeboden als een veilig en schaalbaar serverloos aanbod in de cloud, stelt ClickHouse Cloud iedereen in staat om moeiteloos te profiteren van efficiënte realtime analytische verwerking.

Meer informatie op clickhouse.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nick Peart

Vice President Marketing van ClickHouse

+44 208 051 6775

nick.peart@clickhouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr