18:20 uur 21-09-2023

Altasciences door Virpax uitverkoren om de ontwikkeling te ondersteunen van een nieuw geneesmiddel om de verspreiding van griepachtige virussen te voorkomen

LAVAL, Québec–(BUSINESS WIRE)– Altasciences maakt tevreden bekend dat het uitverkoren werd door Virpax Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ:VRPX) (“Virpax”), een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van niet-verslavende producten voor pijnbestrijding, post-traumatische stress-stoornissen, stoornissen van het centrale zenuwstelsel en virale barrière-indicaties, om preklinische studies te voeren ter ondersteuning van hun ontwikkeling van quaternair ammonium palmitoyl glycol chitosan (GCPQ, onder de merknaam AnQlar™). AnQlar is een nanopartikel bedoeld om te helpen de verspreiding te voorkomen van negatief geladen virussen zoals COVID-19 en de griep via een intranasale spray, en er werd aangetoond dat dit bij niet-giftige concentraties het vermogen van het virus tegengaat om zich te vermenigvuldigen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie-Ann Cabana

Altasciences
+1 514 601-9763

jcabana@altasciences.com

Virpax Media:
Robert Cavosi

RooneyPartners

rcavosi@rooneypartners.com
(646) 638-9891

Check out our twitter: @NewsNovumpr