23:59 uur 13-09-2023

In de aanloop naar de Algemene Vergadering van de VN, benadrukt de farmaceutische sector de nood aan ‘pandemic preparedness plans’ die innovatie en gelijkheid ondersteunen

De internationale handelsorganisatie van de farmaceutische sector vraagt om ’pandemic preparedness plans’ die  in acht nemen wat effectief was in de reactie op de COVID- 19-pandemie, naast het voorzien van gelijke toegang tot de roll- out van vaccins en behandelingen.

GENEVE–(BUSINESS WIRE)– Vooruitlopend op de besprekingen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA78), waarschuwt de IFPMA (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations) dat de huidige ‘pandemic preparedness plans’ niet mogen ondermijnen wat effectief was als reactie op COVID-19 en zowel “innovatie als gelijkheid” dienen te ondersteunen.

IFPMA vraagt dat de huidige plannen worden versterkt om de ontwikkeling te ondersteunen van vaccins en behandelingen die nodig zullen zijn voor de volgende pandemie, samen met praktische maatregelen om te verzekeren dat er gelijke toegang is tot medische tegenmaatregelen in lageloonlanden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elliot Dunster

Uitvoerend bestuurder, communicatie communications@ifpma.org +41 79 502 76 90

Check out our twitter: @NewsNovumpr