21:46 uur 06-09-2023

Caldera Medical neemt Atlantic Therapeutics over om haar portfolio ten behoeve van de gezondheid van vrouwen uit te breiden

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Caldera Medical, een bedrijf actief in de sector van medische hulpmiddelen voor de gezondheid van vrouwen die producten van topkwaliteit ontwikkelt en verkoopt voor de behandeling van stressincontinentie, verzakking van bekkenorganen, poliepen en fibromen, maakte vandaag bekend dat het de overname heeft afgerond van Atlantic Therapeutics, een in Ierland gevestigde provider van niet-invasieve oplossingen voor versterking van de bekkenbodem en het stimuleren van de zenuwen voor vrouwen. De overname ondersteunt de uitbreiding van de portfolio van Caldera Medical, in de lijn van haar missie om de levenskwaliteit van vrouwen te verbeteren!

Via de overname van Atlantic Therapeutics voegt Caldera Medical de commercieel toonaangevende, niet-invasieve, door de FDA goedgekeurde Innovo-productgroep toe als een eerstelijnstherapie voor vrouwen met stressincontinentie. Caldera Medical zal een Europese hoofdzetel en innovatiecentrum in Galway, in Ierland, behouden.

“We zijn opgetogen nu we Atlantic Therapeutics overnemen en de snel groeiende Innovo-producten wereldwijd zullen verdelen,” zegt Bryon Merade, CEO van Caldera Medical. “Deze overname staat perfect in lijn met onze missie en stelt ons in staat om een nog ruimer aanbod oplossingen aan gezondheidszorgproviders en patiënten aan te bieden.”

“Sinds haar samenstelling heeft het team bij Atlantic Therapeutics het enorme potentieel van Innovo aangetoond,” aldus Susan Trent, CEO van Atlantic Therapeutics. “Deze unieke technologie met robuuste klinische gegevens is ideaal geplaatst om wereldwijd miljoenen vrouwen van dienst te zijn die lijden aan het dagelijkse ongemak van stressincontinentie. Het vermogen van Caldera Medical om dit potentieel te maximaliseren is de perfecte volgende stap. Ik ben opgetogen dat we Innovo binnen Caldera Medical zullen zien gedijen, en ik wil Bryon en het team bedanken voor hun inzet voor de gezondheid van vrouwen.”

Over Caldera Medical

Caldera Medical is een bedrijf actief in de sector van medische hulpmiddelen dat zich uitsluitend op de gezondheid van vrouwen concentreert, met als missie “de levenskwaliteit van vrouwen te verbeteren!” Caldera Medical ontwikkelt, produceert en verkoopt chirurgische producten van topkwaliteit voor de behandeling van stressincontinentie, verzakking van bekkenorganen, poliepen en fibromen.

Caldera Medical vormt hechte relaties met chirurgen en blijft het bedrijf verder uitbouwen rond een principe van klantintimiteit. In partnerschap met haar klanten uit de chirurgie heeft Caldera Medical het grootste humanitaire programma van alle andere bedrijven die zich inzetten voor de gezondheid van vrouwen. Het verbindt zich ertoe om tegen 2027 wereldwijd één miljoen vrouwen in achtergestelde bevolkingen te behandelen.

Over Atlantic Therapeutics

Atlantic Therapeutics is gevestigd in Ierland en gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen, aanverwante software en geconnecteerde gezondheidstechnologieën. Het bedrijf behandelt in hoofdzaak incontinentie, problemen met de seksuele gezondheid en andere aanverwante stoornissen. Het bedrijf produceert hulpmiddelen om de bekkenbodem te versterken en producten om de zenuwen te stimuleren, die allemaal ondersteund zijn door robuust klinisch bewijs, en gerandomiseerde gecontroleerde proeven hebben ondergaan. Wereldwijd hangen gezondheidszorgprofessionals af van de oplossingen van Atlantic Therapeutics om elk jaar het leven van tienduizenden patiënten te verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties Caldera Medical
Katrina Owens – pr@calderamedical.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr