07:00 uur 20-06-2023

ACI maakt Europese banken en winkeliers klaar voor instant payments

  • Banken in heel Europa zijn actief om te voldoen aan het voorstel voor instant payments van de Europese Commissie en hebben slechts 12 maanden om eraan te voldoen vanaf het moment dat het mandaat is bevestigd
  • ACI stelt Europese banken in staat verbinding te maken met hun binnenlandse instant payments-systeem of met de pan-Europese systemen TIPS en RT1 via het marktleidende ACI Enterprise Payments Platform
  • ACI Instant Pay is net gelanceerd in Europa en biedt winkeliers de mogelijkheid om online, mobiele en in-store betalingen direct te accepteren
  • Volgens het rapport 2023 Prime Time for Real-Time van ACI zullen Europese landen naar verwachting tegen 2027 een aanzienlijke groei in het gebruik van directe overboekingen doormaken

MIAMI & MADRID–(BUSINESS WIRE)– ACI Worldwide (NASDAQ: ACIW), wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische real-time betalingstechnologie, kondigt vandaag aan dat het banken en financiële instellingen ondersteunt bij de naleving van en voorbereiding op het aanstaande mandaat van de Europese Commissie (EC) voor Instant Payments*. Zij kunnen hiermee profiteren van de vele voordelen die instant payments bieden en uiteindelijk hun concurrentiepositie veiligstellen in een betaalmarkt die wordt aangestuurd door real-time en digitale transformatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
Nick Karoglou: nick.karoglou@aciworldwide.com
Katrin Boettger: katrin.boettger@aciworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr