13:38 uur 19-04-2023

Lattice breidt laagvermogen FPGA-portfolio uit met lancering van MachXO5T-NX FPGA’s voor geavanceerde systeembesturing

Breidt het leiderschap van besturings-FPGA’s uit naar nieuwe besturingsfuncties voor communicatie-, computer- en industriële toepassingen met een verharde PCIe-interface —

HILLSBORO, Ore.–(BUSINESS WIRE)– Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC), de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen heeft vandaag de Lattice MachXO5T™-NX-familie van FPGA’s voor geavanceerde systeembesturing aangekondigd, die is ontworpen om problemen van klanten met betrekking tot de steeds complexere ontwerpen van systeembeheer op te lossen. De MachXO5T-NX FPGA’s, de nieuwste laagvermogen FPGA’s gebaseerd op het Lattice Nexus™ platform, beschikken over geavanceerde connectiviteit met PCIe®, meer logica en geheugenbronnen, en een verbeterde beveiliging. In combinatie met toonaangevende energie-efficiëntie, afmetingen en betrouwbaarheid, leggen deze nieuwe laagvermogen FPGA’s de lat hoger voor Lattice’s jarenlange leiderschap in besturings-FPGA’s, aan de hand van een bredere serie besturingsfuncties en ontwerptoepassingen voor bedrijfsnetwerken, machine vision en industrieel IoT.

“Met het versnellen van de technologische innovatie en de grotere complexiteit van systeembeheerontwerpen neemt de behoefte aan geavanceerde verwerkingsmogelijkheden toe”, aldus Dan Mansur, Vice President Product Marketing, Lattice Semiconductor. “De MachXO5T-NX FPGA’s van Lattice bieden onze klanten meer capaciteit, snellere I/O en verbeterde beveiligingsfuncties in low power behuizingen van kleine omvang die hen helpen de systeemintegratie te vereenvoudigen met behoud van energie-efficiëntie, compatibiliteit en prestaties.”

De belangrijkste kenmerken en prestaties van de nieuwe laagvermogen Lattice MachXO5T-NX FPGA zijn onder meer:

 • Besturings-FPGA’s met PCIe

  • Met verharde PCIe Gen 2 interfaces tussen de hostprocessor en de besturings-FPGA.
 • Meer logica en geheugen

  • Tot 3,4X meer ingebouwd geheugen (7,2 Mb) dan concurrerende FPGA’s van een vergelijkbare klasse, waardoor de behoefte aan extern geheugen minimaal is.
  • Tot 100X meer flashgeheugen (57 Mb) specifiek voor de gebruiker, tegenover concurrerende FPGA’s van een vergelijkbare klasse voor de opslag van bedrijfskritische gegevens en parameters.
  • Tot 100X lager soft error-percentage dan concurrerende FPGA’s van een vergelijkbare klasse, waardoor de betrouwbaarheid van veiligheidskritische systeemtoepassingen wordt verbeterd.
 • Robuuste programmeerbare I/O

  • Pakt de uitdagingen van moderne CPU’s en SoC’s aan die de robuuste 3.3 V I/O-signaalondersteuning missen die nodig is om met vele andere apparaten in het systeem te communiceren.
  • Voorzien van maximaal 291 I/O’s voor algemene doeleinden die vroege I/O-configuratie ondersteunen en extra functies bieden zoals 1.25 Gbps SGMII, standaard pull-down, hot socketing en programmeerbare slew rate voor vereenvoudigd bordontwerp.
 • Toonaangevende beveiliging

  • On-chip multi-boot met bitstream-versleuteling (AES256) en authenticatie (ECC256).
  • Runtime beveiligingsmogelijkheden die momenteel niet beschikbaar zijn in concurrerende FPGA’s van een vergelijkbare klasse.

MachXO5T-NX FPGA’s worden vandaag gelanceerd met ondersteuning van de nieuwste Lattice Radiant® ontwerpsoftware-release.

Voor meer informatie over de bovengenoemde technologieën kunt u terecht op:

Over Lattice Semiconductor

Lattice Semiconductor (NASDAQ: LSCC) is de leider op het gebied van laagvermogen programmeerbare systemen. Wij lossen netwerkproblemen van klanten op, van de Edge tot de Cloud, in de groeiende communicatie-, computer-, industriële, auto- en consumentenmarkten. Dankzij onze technologie, langdurige relaties en inzet voor ondersteuning van wereldklasse kunnen onze klanten snel en gemakkelijk innovatie invoeren om een slimme, veilige en verbonden wereld te creëren.

Voor meer informatie over Lattice kunt u terecht op www.latticesemi.com. Of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, WeChat, Weibo, of Youku.

Lattice Semiconductor Corporation, Lattice Semiconductor (& design) en specifieke productaanduidingen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Lattice Semiconductor Corporation of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van het woord “partner” impliceert geen wettelijk partnerschap tussen Lattice en enige andere entiteit.

ALGEMENE KENNISGEVING: Andere in dit bericht gebruikte productnamen dienen uitsluitend ter identificatie en kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve houders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIA CONTACT:
Sophia Hong

Lattice Semiconductor

503-268-8786

Sophia.Hong@latticesemi.com

INVESTOR CONTACT:
Rick Muscha

Lattice Semiconductor

408-826-6000

Rick.Muscha@latticesemi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr