22:58 uur 15-04-2023

DEWA lanceert zijn tweede nanosatelliet DEWA SAT-2 om zijn activiteiten te verbeteren en de efficiëntie te verbeteren

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) heeft met succes zijn tweede nanosatelliet DEWA SAT-2 gelanceerd aan boord van de Falcon 9-raket van SpaceX vanaf de Vandenberg Space Force Base in Californië, VS. De nanosatelliet is ontworpen en ontwikkeld door Emiratis in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van DEWA, in samenwerking met NanoAvionics in Litouwen. DEWA SAT-2, een 6U nanosatelliet, beschikt over een camera met hoge resolutie (4,7 meter) die zal worden gebruikt voor aardobservatiemissies. De camera met hoge resolutie biedt continue lijnscanbeelden in zeven spectrale banden vanuit een baan om de aarde van ongeveer 500 km.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230415005014/nl/

DEWA launches its second nanosatellite DEWA SAT-2 to enhance its operations and improve efficiency (Photo: AETOSWire)

DEWA launches its second nanosatellite DEWA SAT-2 to enhance its operations and improve efficiency (Photo: AETOSWire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dubai Electricity and Water Authority

Khuloud Al Ali, +971563974965

Media@dewa.gov.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr