11:27 uur 04-04-2023

Pinnacle Pet Group breidt uit in VK door overname van Animal Friends

PPG en Correlation gaan een langdurig partnerschap aan om innovatie in huisdierenverzekeringen te stimuleren

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Pinnacle Pet Group (‘PPG’), een toonaangevende pan-Europese aanbieder van huisdierenverzekeringen met JAB Holding Company als controlerende aandeelhouder, heeft vandaag aangekondigd dat het Animal Friends Investments Ltd zal overnemen, dat volledig eigenaar is van Animal Friends Insurance Services Ltd (‘Animal Friends’), een in het VK gevestigde, meermaals bekroonde huisdierenverzekeringsmaatschappij van Correlation One Holdings Ltd (‘Correlation’).

Animal Friends is een gespecialiseerde verzekeringstussenpersoon met meer dan 400 medewerkers en een staat van dienst van 25 jaar en biedt betaalbare huisdierenverzekeringen met uitzonderlijke klantenservice. Animal Friends beschermt momenteel meer dan 1.100.000 katten, honden en paarden in het Verenigd Koninkrijk en heeft welzijnsorganisaties en natuurbeschermingsorganisaties over de hele wereld geholpen.

Sinds de oprichting in 1998 heeft de unieke aanpak van Animal Friends op het gebied van huisdierenverzekeringen duizenden dieren gered, positieve veranderingen in de sector gestimuleerd en kwetsbare ecosystemen over de hele wereld beschermd,” aldus Dirk Beeckman, CEO van het huisdierenverzekeringsportfolio van JAB. “We zijn verheugd om het Animal Friends-team te verwelkomen in de PPG-familie en om zijn bekroonde diensten en sociaal gedreven aanpak verder uit te bouwen.

Als onderdeel van de PPG-familie zal Animal Friends ernaar streven haar merk, expertise en diensten verder uit te bouwen om haar bereik in het Verenigd Koninkrijk en naar nieuwe Europese markten uit te breiden.

Westley Pearson, CEO van Animal Friends, verklaarde: “Dit is een opwindende nieuwe thuisbasis voor Animal Friends met de Pinnacle Pet Group. Ons bedrijf is de afgelopen vijf jaar gegroeid en deze overname is een natuurlijke volgende stap, die onze positie als toonaangevende aanbieder van huisdierenverzekeringen op de Britse markt verder verstevigt. We kijken er erg naar uit om samen te werken met JAB en PPG, samen verandering in de sector te stimuleren en nieuwe manieren te vinden om het leven van huisdieren en huisdiereigenaren te verbeteren.”

Na de verkoop van Animal Friends aan PPG, zullen PPG en Correlation een langdurige samenwerking aangaan om groei en innovatie in huisdierenverzekeringen te stimuleren, onder meer via Waggel, een snelgroeiende huisdierenverzekeringsmaatschappij in het VK; Vet-AI, een veterinaire telezorgaanbieder; Biscuit, een innovatief belonings- en stimuleringsplatform voor huisdierenbezitters; en Kozoo, een opkomende speler op de Franse markt voor huisdierenverzekeringen.

“In overeenstemming met de gestage toename van het bezit van huisdieren heeft de markt voor huisdierenverzekeringen in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen tien jaar een periode van consistente groei doorgemaakt en is de acceptatie van verzekeringen verder versneld,” stelde Michael Thorpe, Managing Director bij Correlation Risk Partners. “Ons samenwerkingsverband met Pinnacle Pet Group brengt twee zeer ervaren teams samen die, in combinatie met de diepgang en het internationale bereik van PPG’s portfolio, ons in staat zullen stellen ons aanbod van huisdierenverzekeringen en aanverwante diensten uit te breiden.”

PPG is in 2021 opgericht om eigenaren en dieren toegang te geven tot de beste verzekeringen en zorg die beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De overname van Animal Friends is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder toepasselijke wettelijke goedkeuringen.

Sinds de lancering in 1998 is Animal Friends standvastig gebleven in haar toewijding om dieren te redden, verandering te inspireren en de toekomst van kwetsbare ecosystemen te beschermen, in binnen- en buitenland. Tot op heden heeft Animal Friends meer dan £ 7,8 miljoen gedoneerd aan meer dan 700 liefdadigheidsinstellingen voor dieren, variërend van grootschalige gemeenschapscampagnes tot kleine bijdragen en eenmalige projecten.

Over Pinnacle Pet Group

Pinnacle Pet Group (‘PPG’ of ‘de Groep’) is een toonaangevende pan-Europese aanbieder van huisdierenverzekeringen die wordt gecontroleerd door JAB Holding Company. De Groep biedt een compleet assortiment huisdierenverzekeringsproducten en -diensten, gericht op eigenaren van dieren, distributiepartners, fokkers, asielen en dierenartsen. De Groep werd in 2021 opgericht via een joint venture met BNP Paribas Cardif.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The One Nine Three Group voor JAB

Zach Siegel: zach@the193.com
Charlie Harrison: charlie.harrison@the193.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr