10:26 uur 20-03-2023

Wereldwijde financiële gemeenschap optimistisch om marktuitdagingen te overwinnen en sterkere, technologiegedreven, duurzame toekomstige economie op te bouwen

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De tweede editie van de Financial Sector Conference (FSC 2023) is afgesloten in Riyad. Er heerste een optimistische stemming en er was energie om de uitdagingen van de markt te overwinnen en te bouwen aan een sterkere, technologiegedreven en duurzame economie van de toekomst.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230317005089/nl/

Courtney Powell, Chief Operating Officer and Managing Partner, 500 Global (Photo: AETOSWire)

Courtney Powell, Chief Operating Officer and Managing Partner, 500 Global (Photo: AETOSWire)

Meer dan 3200 deelnemers uit 82 landen en 180 media verzamelden zich in de Saoedische hoofdstad om de weg vooruit voor de wereldwijde financiële gemeenschap te bespreken onder het conferentiethema ‘veelbelovende financiële vooruitzichten’.

Vertegenwoordigers van enkele van de grootste mondiale financiële instellingen kwamen samen met de ministers van Financiën van de regeringen om de meest doeltreffende routekaart voor toekomstige groei en welvaart voor de sector vast te stellen – door een groter gebruik van technologie, diversificatie, grensoverschrijdende samenwerking en de omarming van de groene economie mogelijk te maken.

Tijdens de conferentie werden ook meerdere MOU’s en overeenkomsten ondertekend ter ondersteuning van de ontwikkeling van vastgoed; FinTech-ontwikkeling en digitale financieringsoplossingen ter waarde van miljarden dollars en de Nationale Bank van Irak kondigde de start van haar activiteiten in Saoedi-Arabië aan.

Ter afsluiting van de conferentie wees HE Ayman Mohammed Alsayari, gouverneur van de Saudische centrale bank, op de inspanningen van het Koninkrijk om een aantrekkelijke omgeving te bieden voor FinTech-bedrijven in overeenstemming met de doelstellingen van Vision 2030, en op de vitale rol die zij spelen om de groei van de particuliere sector te ondersteunen, de economie te diversifiëren en sparen, financieren en investeren te stimuleren.

Over de belangrijke rol van durfkapitaal zei Courtney Powell, Chief Operating Officer en Managing Partner van 500 Global: “Sinds we in 2012 onze eerste investering deden in het Midden-Oosten, hebben we een ongelooflijke groei gezien en hebben we vandaag 14 bedrijven met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar. De bereidheid van de regering om ondernemers te steunen in combinatie met de openstelling van het Koninkrijk toont aan dat het de potentie heeft om een toonaangevende wereldwijde hub voor ondernemerschap te worden.”

In een discussie over de toekomst van de mondiale geldstromen verklaarde de Italiaanse minister van Economie en Financiën, Giancarlo Giorgetti, het volgende: “In de financiële sector zal de fragmentatie als gevolg van geopolitieke spanningen sterke gevolgen hebben doordat zij van invloed is op de mondiale en financiële stabiliteit, de grensoverschrijdende allocatie van kapitaal, internationale betalingssystemen en activaprijzen.”

Financiering voor het MKB was een belangrijk discussiepunt op de laatste dag van de conferentie, gezien de enorme groei van de sector, zowel in het Midden-Oosten als internationaal. Tala Al Jabri, bestuurslid, Middle East VC Association (MEVCA) constateerde een groot financieringstekort voor de sector. Hij zei: “95% van de ondernemingen in de regio zijn kmo’s en het kredietprofiel dat naar hen gaat is slechts 7%, het laagste ter wereld, wat wijst op een enorme kloof.”

De FinTech-sector in Saoedi-Arabië bloeit ondertussen zoals Ziad Alyousef, plaatsvervangend gouverneur voor Ontwikkeling en Technologie, Saudi Central Bank (SAMA) uitlegde: “In 2018 waren er minder dan 10 bedrijven actief in de FinTech-gemeenschap. Nu zijn er in Saoedi-Arabië meer dan 155 bedrijven actief in deze sector en dit heeft geleid tot meer investeringen en nieuwe banen.”

*Bron: AETOSWire

Contacts

Contactpersonen:
Nawied Jabarkhyl,

njabarkhyl@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr