14:21 uur 16-03-2023

Leiders van de Global Financial Community schetsen positieve vooruitzichten voor de sector terwijl de conferentie over de financiële sector in Riyad wordt geopend

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De tweede editie van de conferentie over de financiële sector (FSC 2023) is vandaag geopend in Riyad en verwelkomt meer dan 3000 deelnemers van over de hele wereld om de weg vooruit voor de wereldwijde financiële gemeenschap te bespreken onder het conferentiethema ‘veelbelovende financiële vooruitzichten’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230315005662/nl/

Saudi Minister of Finance HE Mohammed Al-Jadaan addresses delegates at opening of Financial Sector Conference in Riyadh, Saudi Arabia (Photo: AETOSWire)

Saudi Minister of Finance HE Mohammed Al-Jadaan addresses delegates at opening of Financial Sector Conference in Riyadh, Saudi Arabia (Photo: AETOSWire)

Saoedische minister van Financiën Mohammed Al-Jadaan zei: “Ik ben ervan overtuigd dat deze conferentie een kans zal zijn om voort te bouwen op ervaringen en ideeën te delen om een wereldeconomie aan te pakken die vol uitdagingen en kansen zit – die helpen om de wereldwijde financiële sector sterker, invloedrijker en veerkrachtiger te maken.”

De conferentie werd geopend met een krachtige paneldiscussie over de strategische opties voor de financiële sector in het licht van de uitdagende wereldwijde economische omstandigheden. Credit Suisse Group AG-voorzitter Axel Lehmann vertelde het publiek: “Wat duidelijk is, is dat de enorme geopolitieke verschuivingen die we de afgelopen 10 tot 15 jaar hebben gezien, nieuwe economische kansen genereren in plaatsen zoals het Midden-Oosten, dat een levendig nieuw mondiaal centrum wordt, samen met plaatsen zoals China en India.”

Ronald O’Hanley, voorzitter en CEO van State Street: “Voor beleggers is het duidelijk een zeer aantrekkelijke tijd om hier te zijn met een sterke economie en een regering die zich inzet voor de overgang en wordt aangedreven door een goed opgeleide beroepsbevolking. Er zijn duidelijke investeringskansen in energie en hernieuwbare energiebronnen, in toerisme en om te profiteren van de opkomst van de consumenteneconomie.”

HE Eng. Khalid Al Falih, minister van Investeringen van Saoedi-Arabië, zei: “We zijn nu halverwege de implementatie van Visie 2030 die de schaal van de economie zal verdrievoudigen en we lopen voor op schema, maar we weten dat we niet zelfgenoegzaam kunnen zijn. Een van de grootste verschuivingen die zich voordoen, is dat we in het verleden werden gezien als een bron van kapitaal, maar dat wordt vandaag omgekeerd en we dringen er bij de financiële gemeenschap op aan zich bewust te zijn van de kansen en we streven ernaar meer kapitaal en internationale partners aan te trekken.”

Alexandre Fleury, Co-Head of Market Activities, Société Générale, vertelde de conferentie: “Visie 2030 is buitengewoon en een geweldige prestatie. Maar de wereld heeft niet genoeg gemerkt wat er in Saoedi-Arabië gebeurt, maar binnenkort zullen beleggers geen andere keuze hebben dan hier te investeren. Wereldwijde investeerders moeten deel uitmaken van Vision 2030.”

Kijkend naar de wereldwijde economische situatie, zei Seth Carpenter, Global Chief Economist, Morgan Stanley, “Als Morgan Stanley zijn we behoorlijk optimistisch over Azië, met name China, Japan, India en Saoedi-Arabië. De zwakste groei is in Europa en de VS, hoewel de economische prestaties hoog zijn. Het dilemma voor centrale banken is hoeveel je de rente verhoogt om de inflatie omlaag te brengen; en precies te beoordelen hoeveel je nodig hebt om dingen te vertragen zonder een recessie te veroorzaken.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Nawied Jabarkhyl

APCO, Hoofd Internationale Mediarelaties

njabarkhyl@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr