08:33 uur 15-03-2023

Amarenco haalt 300 miljoen euro op ter ondersteuning van haar groei als IPP-speler voor zonne-energie en energieopslag

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Amarenco, een Frans-Iers bedrijf dat gespecialiseerd is in fotovoltaïsche energie, heeft zojuist een nieuwe kapitaalronde van 300 miljoen euro afgerond. Dankzij deze laatste ronde kan Arjun Infrastructure Partners een minderheidsbelang in Amarenco verwerven. Arjun Infrastructure sluit zich aan bij een pool van investeerders van de Crédit Agricole Groep.1, Tikehau Capital2, een groep voor alternatief vermogensbeheer, die sinds 2020 een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de groei van Amarenco.

Waarom deze derde financieringsronde 3 jaar na de eerste?

Met een ononderbroken groei elk jaar sinds zijn oprichting, heeft de Amarenco Groep de capaciteit om, dankzij deze derde kapitaalronde, een nieuwe belangrijke stap te zetten in de richting van het bereiken van zijn doelstellingen; in het bijzonder op het gebied van ecosysteemregeneratie, door bijvoorbeeld de eerste microbossen en bodemregeneratieprojecten te starten (om regeneratieve energie te produceren) in 2023, of door met succes energieopslagsystemen te implementeren, zoals het vlaggenschipproject “Claudia” met een capaciteit van 100 megawattuur.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers:

Voor Amarenco: Profile Agency
Olivia Chabbert – ochabbert@agence-profile.com – +33156267200

– Voor Arjun Infrastructure Partners:
Chris Wilson – chris@trequartistaconsulting.com – +44(0)7840235623

– Voor Tikehau Capital:
Valérie Sueur – vsueur@tikehaucapital.com en Juliette Mouraret – jmouraret@image7.fr
Tel: 0140063930

– Voor IDIA Capital Investissement:
Audrey Tournant – audrey.tournant@ca-idia.com – +33 (0)614401002

Check out our twitter: @NewsNovumpr