14:35 uur 14-03-2023

Het eerste Global Robotic MedTech Forum in de regio om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotchirurgie te onthullen

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De US Society of Robotic Surgery and Crescent Healthcare (een divisie van de Crescent Group of Companies) organiseert het eerste Global Robotic MedTech Forum in het Midden-Oosten op 16 maart 2023 in Dubai. Het evenement, het eerste speciale wereldwijde forum om wereldberoemde experts in de regio te verzamelen, zal zich richten op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotchirurgie, een snel groeiend veld dat een revolutie teweegbrengt in de gezondheidszorg.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230313005508/nl/

His Excellency AbdulRahman bin Mohamed Al Owais, UAE Minister of Health and Prevention (Photo: AETOSWire)

His Excellency AbdulRahman bin Mohamed Al Owais, UAE Minister of Health and Prevention (Photo: AETOSWire)

Het Forum zal ministers, hoge overheidsfunctionarissen, evenals professionals in de gezondheidszorg, R&D en investeringsprofessionals hosten om de toekomst van robotgeassisteerde chirurgie te bespreken, naast de leidende positie van de VAE in geavanceerde gezondheidszorg.

Zijne Excellentie Abdul Rahman bin Mohamed Al Owais, minister van Volksgezondheid en Preventie van de VAE, zei: “Terwijl we de uitdagingen van de moderne gezondheidszorg navigeren, is de VAE er trots op het Global Robotic MedTech Forum te organiseren. Door technologie en innovatie te omarmen, kunnen we de patiëntresultaten verder verbeteren en efficiëntere en effectievere oplossingen voor de gezondheidszorg voor iedereen bieden.”

Dr. Vipul Patel, voorzitter van de Society of Robotic Surgery en een van ‘s werelds meest ervaren robotchirurgen, zei: “Het Forum zal een uniek platform bieden voor kennisuitwisseling en innovatieve oplossingen verkennen die enorm kunnen helpen de patiëntresultaten te verbeteren.”

De heer Hamid Jafar, voorzitter van de Crescent Group of Companies, die het evenement organiseert, zei: “Het Global Robotic MedTech Forum is een belangrijk platform dat marktleiders samenbrengt om zinvolle ontwikkelingen in de gezondheidszorg te stimuleren. We zijn verheugd om dit evenement te organiseren en kijken ernaar uit om het delen van inzichten en kennis op dit opwindende gebied mogelijk te maken.”

Dr. Fred Moll, oprichter van Intuitive Surgical en een pionier op het gebied van robotchirurgie, zei: “Ik ben vereerd om deel uit te maken van het Forum en de mogelijkheid te hebben om inzichten over de toekomst van robotchirurgie te delen met collega-innovators en marktleiders.”

Neeraj Agrawal, bestuurslid van EndoQuest, zei: “Dit evenement brengt de beste en slimste wereldwijde geesten in het veld samen in de Golfregio, en we zijn vereerd om deel te nemen.”

Kurt Azarbarzin, CEO van EndoQuest, voegde eraan toe: “We zijn verheugd om de nieuwste innovaties te presenteren in littekenloze incisieloze robotchirurgie waarbij flexibele robots worden ingezet via natuurlijke menselijke openingen.”

Eduardo Fonseca, lid van de raad van bestuur van XCath: “Van geavanceerde beeldvorming en sensoren tot geavanceerde robotica en AI, de mogelijkheden voor het verbeteren van de patiëntresultaten en het verbeteren van de kwaliteit van de zorg zijn eindeloos. De Golfregio zal een voortrekkersrol spelen bij de ontwikkeling van baanbrekende technologieën die het potentieel hebben om de gezondheidszorgsector te transformeren.”

Het Global Robotic Medtech Forum zal enkele van de meest prominente wereldwijde figuren op het gebied van robotchirurgie bevatten, waaronder Dr. Chris Thompson, professor aan de Harvard University, die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het ontwikkelen en testen van nieuwe robotchirurgische technieken. Dr. Santiago Horgan, de directeur van UC San Diego’s Center for the Future of Surgery, zal ook zijn inzichten delen. De deelname van deze vooraanstaande experts onderstreept het belang van het Global Robotic Medtech Forum als een platform voor het delen van kennis en het bevorderen van het gebied van robotgeneeskunde.

Het forum zal keynote speeches van toonaangevende experts in het veld, interactieve paneldiscussies en hands-on demonstraties van de nieuwste robotchirurgische systemen bevatten. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en om uit de eerste hand te zien hoe robotchirurgie het gezicht van de gezondheidszorg wereldwijd snel verandert.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Bedour Mossa

Bmossa@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr