12:15 uur 13-03-2023

Milliken & Company erkend als een van ’s werelds meest ethische bedrijven van 2023

SPARTANBURG, S.C., VS–(BUSINESS WIRE)– Voor het zeventiende opeenvolgende jaar is de gediversifieerde internationale fabrikant Milliken & Company door Ethisphere, wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische zakelijke praktijken, erkend als een van ’s werelds meest ethische bedrijven van 2023. Milliken is een van 135 gehonoreerde bedrijven, verspreid over 19 landen en 46 industrieën, en is een van slechts zes bedrijven die elk jaar op de lijst van ’s werelds meest ethische bedrijven staan sinds de oprichting van de prijs in 2007.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230313005077/nl/

Milliken is a 17-time World's Most Ethical Companies honor, one of only six companies included on the list each year since it was first published. (Graphic: Business Wire)

Milliken is a 17-time World’s Most Ethical Companies honor, one of only six companies included on the list each year since it was first published. (Graphic: Business Wire)

“Bij Milliken worden we geleid door onze toewijding om het juiste te doen” zegt Halsey Cook, president en CEO van Milliken & Company. “We zijn vereerd dat we opnieuw erkend zijn, en we zijn trots op het sterke gevoel van integriteit dat ons internationale team motiveert.”

Door het juiste te doen wordt Milliken aangemoedigd om krachtige maatregelen te nemen met zijn gediversifieerde portfolio. Geleid door vijf kernwaarden — integriteit, uitmuntendheid, innovatie, duurzaamheid en welzijn — streeft Milliken ernaar om een leider te zijn in verantwoordelijke en duurzame productie. De duurzaamheidsdoelen voor 2025 definiëren het werk van het bedrijf met zijn producten, het welzijn en de planeet. Bovendien heeft Milliken onlangs zijn weg naar een klimaatneutrale toekomst voor 2050 aangekondigd met door het Science Based Targets initiative (SBTi) goedgekeurde klimaatneutrale korte- en langetermijndoelen.

“Milliken heeft gedurende de afgelopen 17 jaar deel uitgemaakt van de door ons gehonoreerde meest ethische bedrijven ter wereld — de enige industriële fabrikant die deze mijlpaal heeft bereikt,” zegt Erica Salmon Byrne, CEO van Ethisphere. “Wij prijzen het hele team voor hun toewijding om een reële impact te hebben voor hun belanghebbenden en voor hun uitstekend, waardegericht leiderschap.”

De Ethics Index voor 2023 van Ethisphere, de verzameling beursgenoteerde bedrijven die worden erkend als ontvangers van de aanduiding ’s Werelds meest ethische bedrijven, presteerden gedurende een periode van vijf jaar 13,6 procentpunten beter dan een vergelijkbare index van large-cap bedrijven.

Methodologie en scores

Gebaseerd op de eigen Ethics Quotient® van Ethisphere, omvat het beoordelingsproces van ’s werelds meest ethische bedrijven meer dan 200 vragen over cultuur, milieu- en maatschappelijke praktijken, ethiek en nalevingsactiviteiten, bestuur, diversiteit en initiatieven ter ondersteuning van een sterke waardeketen. Het proces dient als een operationeel kader om de leidende praktijken van organisaties in verschillende sectoren en over de hele wereld vast te leggen en te codificeren.

Gehonoreerde bedrijven

De volledige lijst van de dit jaar gehonoreerde bedrijven vindt u op de website van ’s Werelds meest ethische bedrijven.

Over Milliken

Milliken & Company is is een wereldwijde productieleider wiens focus op materiaalwetenschap vandaag de doorbraken van morgen levert. Van toonaangevende moleculen tot duurzame innovaties creëert Milliken producten die het leven van de mensen verbeteren en oplossingen bieden voor zijn klanten en gemeenschappen. Gebaseerd op duizenden patenten en een portfolio met toepassingen in de textiel-, chemie-, vloer- en gezondheidszorgactiviteiten, maakt het bedrijf gebruik van een gedeeld gevoel van integriteit en uitmuntendheid om de wereld generaties lang positief te beïnvloeden. Ontdek meer over Millikens nieuwsgierige geesten en geïnspireerde oplossingen op milliken.com en op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Over Ethisphere

Ethisphere is de wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken die het bedrijfskarakter, het vertrouwen op de markt en zakelijk succes stimuleren. Ethisphere heeft diepgaande expertise in het meten en definiëren van ethische kernnormen met behulp van datagestuurde inzichten die bedrijven helpen het bedrijfskarakter te versterken. Ethisphere erkent superieure prestaties door het erkenningsprogramma World’s Most Ethical Companies®, heeft een gemeenschap van industrie-experts bijeengebracht met de Business Ethics Leadership Alliance (BELA), en brengt trends en beste praktijken in ethiek onder de aandacht met Ethisphere Magazine. Ethisphere helpt ook bedrijfsprestaties te bevorderen door datagestuurde beoordelingen, advies, en benchmarken ten opzichte van zijn ongeëvenaarde data: de Culture Quotient dataset gericht op ethische cultuur die de antwoorden van meer dan twee miljoen medewerkers over de hele wereld bevat; en de Ethics Quotient dataset, met meer dan 200 datapunten die de ethische en nalevings-, maatschappelijke en bestuurlijke praktijken van de meest ethische bedrijven ter wereld belichten. Zie voor verdere informatie https://ethisphere.com.

Contacts

Betsy Sikma

betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Check out our twitter: @NewsNovumpr