22:30 uur 06-03-2023

SLB introduceert koolstofarm alternatief voor putconstructiecement

EcoShield, een eerste geopolymeertechnologie in de branche, elimineert tot 85 procent van de ingebouwde CO2-emissies

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) heeft vandaag het EcoShield™ geopolymeer cementvrij systeem geïntroduceerd dat de CO2-voetafdruk van de constructie van een put minimaliseert. Deze innovatieve technologie elimineert tot 85 procent van de ingebouwde CO2-emissies in vergelijking met conventionele putcementsystemen, waaronder portlandcement. Het EcoShield-systeem heeft het potentieel om jaarlijks tot 5 miljoen ton CO2-uitstoot te vermijden – het equivalent van het jaarlijks van de weg halen van 1,1 miljoen auto’s.

“Het koolstofarm maken van het putconstructieproces en tegelijkertijd het waarborgen van veiligheids- en prestatienormen is van cruciaal belang voor het traject van onze industrie naar netto nul,” aldus Jesus Lamas, president van Well Construction bij SLB.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Moira Duff

Director External Communication

Tel.: +1 (713) 375-3407

E-mail: media@slb.com

Beleggers
Ndubuisi Maduemezia

Vice President Investor Relations

Joy V. Domingo

Director Investor Relations

Tel.: +1 (713) 375-3535

E-mail: investor-relations@slb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr