05:27 uur 03-03-2023

Sakuu wordt beursgenoteerd door een bedrijfscombinatie met Plum Acquisition Corp. I

De transactie komt overeen met een ondernemingskapitaal ter waarde van ongeveer 705 miljoen USD

Sakuu is de uitvinder van Kavian™ additieve productieplatforms voor grote volumes met meervoudige materialen en processen voor de productie van SwiftPrint™ batterijen en andere complexe actieve apparaten

Sakuu heeft lopende kooporders voor in totaal meer dan USD 300 miljoen in 2023-2025

Het bedrijf verwacht ongeveer 100 miljoen USD aan particulier en publiek kapitaal binnen te halen als aanloop naar en als onderdeel van de afsluiting van de transactie, met inbegrip van gestructureerde schuld- en aandelenoplossingen, gedekte schuld, of bij Plum Acquisition Corp. I ondergebracht trustvermogen

De combinatie met Plum Acquisition Corp. I, onder leiding van Ursula Burns, voormalig CEO en voorzitter van Xerox en bestuurslid van Uber, ExxonMobil, MIT en de Ford Foundation, verschaft Sakuu een uniek branche-inzicht en -ervaring

De productieplatforms van Sakuu zijn bedoeld om als eerste te worden ingezet voor de productie van solid-state batterijen op commerciële schaal

Sakuu heeft ook een eigen mix van batterijchemie-oplossingen ontwikkeld waarvoor het bedrijf in combinatie met zijn Kavian™-productieplatform licenties wil verlenen. Dit stelt klanten in staat op kosteneffectieve wijze op schaal te produceren voor sectoren als e-mobiliteit, energieopslag op het net, lucht- en ruimtevaart, elektrische voertuigen en nog veel meer

Sakuu heeft momenteel contracten gesloten met een netwerk van belangrijke materiaalleveranciers. De volgende generatie batterijproducten zal in 2023 op de markt komen

De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 afgerond

SAN JOSE, Calif. & SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Sakuu Corporation (“Sakuu”), een bedrijf dat actief is op het gebied van additieve productie en solid-state batterijen en dat het baanbrekende Kavian™-platform heeft uitgevonden voor de productie op commerciële schaal van de volgende generatie SwiftPrint™-batterijen en andere complexe actieve apparaten, en Plum Acquisition Corp. I (“Plum”) (NASDAQ: PLMI), een special purpose acquisition company (“SPAC”) opgericht door Ursula Burns, Kanishka Roy en Mike Dinsdale, hebben vandaag aangekondigd dat zij een definitieve bedrijfscombinatieovereenkomst hebben gesloten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230302005887/nl/

Combining with Plum Acquisition Corp. I, led by Ursula Burns, former CEO and Chairwoman of Xerox and board member at Uber, ExxonMobil, MIT, and the Ford Foundation, provides Sakuu with unique industry insight and experience. (Graphic: Business Wire)

Combining with Plum Acquisition Corp. I, led by Ursula Burns, former CEO and Chairwoman of Xerox and board member at Uber, ExxonMobil, MIT, and the Ford Foundation, provides Sakuu with unique industry insight and experience. (Graphic: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactinformatie voor de media
Pal Hollywood, Sterling Communications (Sakuu)

(860) 877-9670

press@sakuu.com

Contactinformatie voor beleggers
Monica Gould

(212) 871-3927

investors@sakuu.com

Contacten voor Plum:
contact@plumpartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr