13:00 uur 21-02-2023

CEO’S VAN DE GROOTSTE BEDRIJVEN TER WERELD POSITIEF EN STREVEN NAAR GROEI, BLIJKT UIT ONDERZOEK VAN ARTHUR D. LITTLE

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Arthur D. Little (ADL) heeft vandaag zijn CEO Insights Study 2023 gelanceerd, waarin wordt benadrukt dat de leiders van ‘s werelds grootste bedrijven vertrouwen hebben ondanks de huidige onrust. Drieënzestig procent verwacht stabiele of positieve economische vooruitzichten voor de komende drie tot vijf jaar.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230221005416/nl/

Arthur D. Little CEO Insights 2023: Turning turmoil to advantage: How CEOs are navigating change to drive growth (Graphic: Business Wire)

Arthur D. Little CEO Insights 2023: Turning turmoil to advantage: How CEOs are navigating change to drive growth (Graphic: Business Wire)

Ondanks de recessie zijn CEO’s gefocust op groei: de helft zegt dat ze geografisch nieuwe markten zullen betreden en 30 procent verwacht sneller te groeien dan de markt. Zelfs voorzichtige CEO’s verwachten hun groei-investeringen te verhogen, waarbij 40 procent meer verwacht uit te geven en 55 procent verwacht de uitgaven constant te houden. Tegelijkertijd worden vooruitstrevende CEO’s meer ambidexter, waarbij ze innovatie combineren met sterke focus op kostenoptimalisatie.

Het vertrouwen van de CEO in de toekomst kan worden toegeschreven aan de lessen die zijn getrokken uit de pandemie, die veel bedrijven dwong hun activiteiten aan te passen. Eenennegentig procent van de CEO’s begrijpt dat het ontwikkelen van doelgerichte vaardigheden die optimalisatie en efficiëntie stimuleren, evenals innovatie en groei, nu van cruciaal belang zijn. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een andere capaciteitenmix, waardoor bedrijven hun volledige potentieel kunnen ontketenen.

Er zijn echter verschillende beelden tussen regio’s. Achtendertig procent van de Europese CEO’s in de top vijf economieën van Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK verwacht de komende drie tot vijf jaar positieve economische vooruitzichten, tegen slechts 25 procent van die in Noord-Amerika en 10 procent in Azië.

CEO’s zien technologische innovatie als de meest kritische factor voor bedrijfsgroei en gaan verder dan digitalisering om technologieën zoals AI, robotica en automatisering te omarmen. Ze kijken ook vooruit: 60 procent wil nieuwe technologieën verkennen en 27 procent gelooft dat de metaverse en virtual reality hun bedrijf zullen beïnvloeden.

Het is hartverwarmend dat 80 procent van de CEO’s van mening is dat daadwerkelijke focus op milieu, maatschappij en bestuur (environmental, social and governance; ESG) concurrentievoordeel oplevert in plaats van enkel in naam een kostenpost te zijn. Sterker nog, 41 procent van de CEO’s beschouwt het als een hogere prioriteit dan alle andere initiatieven.

Francesco Marsella, Managing Partner en Global Practice Leader, Strategy & Organization bij Arthur D. Little, bekommentarieerd: “In een recessie is het conventionele zakelijk instinct om kosten te besparen en te focussen op overleven. Ondanks de huidige uitdagingen en vele duistere macro-economische voorspellingen voor 2023, zijn de meeste CEO’s die we spraken optimistisch over de toekomst en werken ze met passie, ondernemerschap en creativiteit om de prestaties van vandaag te beheersen en tegelijkertijd aan de toekomst te bouwen. Ze zien kansen in tegenspoed en kijken verder dan de huidige crisis om een ​​positievere toekomst voor hun bedrijven en de samenleving als geheel te omarmen.”

De Arthur D. Little 2023 CEO Insights Study interviewde wereldwijd bijna 250 CEO’s van toonaangevende bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Vijfenvijftig procent van deze groep had meer dan 10.000 mensen in dienst. Onderzoeksrespondenten zijn verdeeld over belangrijke sectoren en regio’s om ongeëvenaard inzicht te geven in de denkwijze van diegenen die ‘s werelds grootste organisaties leiden.

Het volledige rapport, inclusief aanbevelingen van ADL, is te downloaden vanaf https://tinyurl.com/ypc7yvx4

Contacts

Further information from:

Cate Bonthuys / Sue Glanville

Catalyst Comms

+44 7715 817589

info@catalystcomms.co.uk

For further information, please visit www.adlittle.com or www.adl.com.

Check out our twitter: @NewsNovumpr