02:37 uur 09-02-2023

Esri brengt nieuwe app uit om eenvoudig wereldwijde veranderingen in landbedekking te bekijken en te analyseren

Sentinel-2 Land Cover Explorer maakt het visualiseren en begrijpen van satellietgegevens toegankelijker voor beleidsbepalers

REDLANDS, Californië–(BUSINESS WIRE)– LULC-kaarten (Land Use/Land Cover) vormen een steeds belangrijker instrument voor beleidsbepalers in lokale, regionale en nationale overheden over de hele wereld. Deze kaarten helpen beleids- en landbeheerbeslissingen omtrent kwesties als duurzaamheid te onderbouwen door de effecten van natuurlijke processen en menselijke activiteit op het milieu te contextualiseren en te kwantificeren.

Esri, wereldleider op het gebied van cartografie en locatie-informatie, heeft een nieuwe online applicatie uitgebracht: de Sentinel-2 Land Cover Explorer. De app is gestructureerd rond een op het web gebaseerde versie van de eigen wereldkaart met hoge resolutie van het bedrijf, gebaseerd op Sentinel-2-satellietbeelden van het Europees Ruimteagentschap (ESA).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jo Ann Pruchniewski

Public Relations, Esri

Mobiel: 301-693-2643

E-mail: jpruchniewski@esri.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr