02:05 uur 08-02-2023

Lineage Logistics stelt Lineage Fresh voor en breidt het aanbod aan verse producten in Europa uit

Als onderdeel van haar aanwezigheid op Fruit Logistica in Berlijn, kondigt Lineage haar nieuwe Fresh oplossing aan, die voortbouwt op de overname van Kloosterboer Group’s langdurige fresh-onderneming

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Lineage Logistics, LLC (“Lineage” of het “Bedrijf”), één van de toonaangevende aanbieders van temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen wereldwijd, stelt Lineage Fresh voor, een nieuwe strategische dienst in Europa, die vorig jaar in november gelanceerd is in de VS, die vers opslag oplossingen biedt voor grote importeurs, kruideniers en producenten van vers fruit en producten, als onderdeel van haar deelname aan de Fruit Logistica beurs in Berlijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230207005998/nl/

Fresh blueberries are packed at a Lineage facility. (Photo: Business Wire)

Fresh blueberries are packed at a Lineage facility. (Photo: Business Wire)

Lineage Fresh zal ervoor zorgen dat producten met een korte houdbaarheid minder obstakels, minder risico en minder bederf ondervinden dankzij Lineage’s koude opslagtechnologie en toonaangevende logistieke netwerk. Lineage Fresh maakt gebruik van de expertise van het bedrijf als wereldwijde leverancier van temperatuur-gecontroleerde opslag en is ontworpen om tegemoet te komen aan bedrijven waar voedselveiligheid cruciaal is en snelheid op de markt essentieel is. De nieuwe diensten met toegevoegde waarde en de gespecialiseerde capaciteiten van Lineage Fresh omvatten herverpakkings- en verpakkingsdiensten, herconditionering, herverpakking, restyling, container plugs, multi-temperatuurzones voor producten, koudebehandeling, fumigatie, containertransport, sapverwerking en -menging, en de integratie van douane-entrepots.

“Lineage Fresh brengt state-of-the-art verscapaciteit en productexpertise naar ons groeiende Europese netwerk en verbindt de groeiende versmarkt met klanten in heel Europa en de wereld”, zegt Edwin Wentink, Vice President Business Development Europe. “Lineage Fresh kapitaliseert op de investeringen die we hebben gedaan in Kloosterboer Group’s erfenis van expertise in verse producten en zijn toonaangevende faciliteiten in Rotterdam en Vlissingen, samen met een groeiende aanwezigheid in Zuid-Europa. We zijn verheugd deze nieuwe oplossing onder de aandacht te brengen als onderdeel van onze deelname aan Fruit Logistica in Berlijn dit jaar.”

Importeurs en exporteurs van verse producten en de internationale gemeenschap van verse groenten en fruit in het algemeen hebben aanzienlijke service- en capaciteitsproblemen ondervonden met hun verse producten. Om aan de behoeften van de klanten van Lineage te voldoen, heeft Lineage aanzienlijke investeringen in ruimte gedaan om aan de eisen van de markt voor verse producten te voldoen en een echt verbonden “vers” netwerk te creëren.

  • In Europa heeft Lineage zich de afgelopen twee jaar gericht op diensten met toegevoegde waarde die nodig zijn voor de behandeling van vers fruit en groenten, namelijk opslag, herverpakking, verpakking en transport van verse voedselproducten. Het bedrijf lanceerde deze activiteit in juni 2021 met de overname van de Kloosterboer Group, waarmee een grote, reeds lang bestaande versoperatie aan het Lineage-netwerk wordt toegevoegd, met versfaciliteiten in zowel Rotterdam als Vlissingen.
  • In december 2021 nam Lineage Sun Valley Cold Storage en zijn faciliteit in Swedesboro, N.J. over, waarmee het zijn aanwezigheid uitbreidde in het Amerikaanse Tri-State gebied, waar 80% van de Amerikaanse producten het land binnenkomen. Sun Valley Cold Storage bedient de markt voor verse producten al meer dan 15 jaar, met een team van ervaren professionals gewijd aan de behandeling van vers fruit en groenten. Lineage is bezig met de uitbreiding van deze faciliteit met 5.000 extra pallets die online komen in Q1 2023, door gebruik te maken van de capaciteit en expertise van de voormalige Sun Valley en Kloosterboer activiteiten om Lineage’s vers netwerk wereldwijd te versterken.
  • Lineage bouwt een nieuwe, ultramoderne gekoelde opslagplaats in de haven van Savannah, Ga., die naar verwachting in februari 2023 wordt geopend, volledig gewijd aan verse producten. Savannah is de snelst groeiende haven en de grootste afzonderlijke containerterminal in Noord-Amerika, en de nieuwe faciliteit zal de congestie in de haven helpen verminderen, zodat er minder belemmeringen zijn voor het behoud van de versheid van de producten.

Voor meer informatie over Lineage Fresh, of om te ontdekken hoe u met Lineage kunt samenwerken, klik hier.

Over Lineage Logistics

Lineage Logistics is één van de toonaangevende aanbieders van temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen wereldwijd. Het heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 400 strategisch gelegen faciliteiten met een totale capaciteit van meer dan 2 miljard kubieke meter, verspreid over 20 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Lineage heeft toonaangevende expertise in end-to-end logistieke oplossingen, een ongeëvenaard vastgoednetwerk en ontwikkelt en implementeert innovatieve technologie. Dit helpt de distributie-efficiëntie te verhogen, duurzaamheid te bevorderen, afval in de toeleveringsketen te minimaliseren, en het belangrijkste, als Visionary Partner van Feeding America, helpt de wereld te voeden. Als erkenning van de toonaangevende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf, werd Lineage vermeld als nr. 3 in de 2022 CNBC Disruptor 50 lijst, uitgeroepen tot een Deloitte US Best Managed Company in 2022, de nr. 1 Data Science bedrijf, en 23e overall, op Fast Company’s 2019 lijst van The World’s Most Innovative Companies, naast de opname in Fortune’s Change the World lijst in 2020. (www.lineagelogistics.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lineage Logistics
Magnus Franklin

+32471620575

magnus.franklin@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr