20:46 uur 07-02-2023

Lygg breidt privé-vliegtuigvluchten uit naar algemene zakenreizen in Scandinavische landen

 • Luchtvaartstartup voegt nieuwe vliegroutes toe van en naar Helsinki, Finland; Örebro en Linköping, Zweden; en Tallinn, Estland, gestart op maandag 16 januari 2023.
 • Innovatief platform vermindert de tijd en kosten van zakenreizen met privé-vliegtuigen op geoptimaliseerde routes.
 • Optimalisatie van activa en reisroutes vermindert de koolstofuitstoot aanzienlijk, alleen al het omzeilen van luchthavenhubs vermindert de koolstofvoetafdruk van reizigers.
 • Platform biedt exploitanten van kleine vliegtuigen de mogelijkheid om toekomstige vlieguren te zien en inkomsten te voorspellen.

HELSINKI, Finland–(BUSINESS WIRE)– Nu zakenreizen weer op het ritme van voor de pandemie komen en werknemers zich verzetten tegen het gedoe van commerciële luchtvaartmaatschappijen, herdefinieert Lygg zakenreizen door privé-vluchten aan te bieden tegen de prijs van commerciële vliegreizen. De regionale luchtvaartstartup uit Finland maakt gebruik van bestaande particuliere vliegtuigactiva en hun piloten, in combinatie met autodiensten, om vliegroutes te leveren die passagiers van bestemmingen brengen die onvoldoende worden bediend door traditionele luchtvaartmaatschappijen, naar steden in heel Europa met deur-tot-deur service. In januari begon Lygg met het aanbieden van vliegroutes van en naar Helsinki, Finland; Örebro, Zweden; Linköping, Zweden en Tallinn, Estland, gestart op maandag 16 januari 2023.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230207005314/nl/

Aviation startup, Lygg, will host new flight routes to and from select Nordic regions, redefining business travel through private flights. (Photo: Business Wire)

Aviation startup, Lygg, will host new flight routes to and from select Nordic regions, redefining business travel through private flights. (Photo: Business Wire)

De nieuwe mijlpaal op het gebied van vliegroutes volgt op de voet van recordpromotie- en chartervluchten in 2022 om klanten vertrouwd te maken met het aanbod van Lygg. Vanaf juni vorig jaar, toen de activiteiten begonnen, heeft Lygg 52 vluchten uitgevoerd naar 17 bestemmingen in 12 Europese landen.

“Deze nieuwe vliegroutes zijn een bevestiging dat het regionale reismodel van Lygg aanslaat bij het bedrijfsleven,” aldus Roope Kakäläinen, CEO en mede-oprichter van Lygg. “Enerzijds zorgen we voor reizigerstevredenheid met naadloze efficiëntie vanaf de stoep tot het vliegtuig, waardoor bedrijven besparingen kunnen verwachten. Aan de andere kant bieden we exploitanten van de activaklasse van kleine vliegtuigen de mogelijkheid om toekomstige vlieguren te zien en zo hun inkomsten te voorspellen. Tevreden klanten, besparingen, winstgevendheid – dat is een winnende combinatie.”

De nieuwe stads- en plattelandsbestemmingen die door Lygg worden aangeboden, zijn verbonden met directe verbindingsvluchten, gepland en geoptimaliseerd via het slimme mobiliteitsplatform van Lygg, dat centraal staat in het klant- en vraaggestuurde bedrijfsmodel. Met de Lygg-klantenapp kunnen zakelijke klanten met regelmatige transportbehoeften reisroutes van punt tot punt in heel Europa boeken.

“We hebben elke week mensen die reizen, dus het gebruik [van geprivatiseerde vluchten] zou heel actief kunnen zijn … we hebben [ook] veel bezoekers die hier in de fabriek [komen]. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Kuopio, vanwaar het altijd even duurt om hier [IIsalmi] te komen,” verklaarde Tommi Väänänen, hoofd Supply Chain voor Ponsse Plc, een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van grootschalige bosbouwmachines. Ponsse is van plan de bestaande directe verbindingsvluchten Helsinki-Iisalmi van Lygg te gebruiken om gemakkelijker toegang te krijgen tot de externe locatie van het bedrijf.

Sinds 2020 pakt het regionale vliegreisplatform van de Scandinavische startup de inefficiënties van het huidige regionale zakenreismodel aan met zijn oplossingen. De tekortkomingen van de luchtvaartindustrie zijn vergroot met de terugkeer van grote aantallen reizigers na de recente pandemische lockdowns (Why flight delays and canceled flights are so bad this summer – Vox.) Lygg probeert die problemen te omzeilen door klanten op maat gemaakte regionale vliegreisoplossingen aan te bieden als alternatief voor korteafstandsroutes van commerciële luchtvaartmaatschappijen, waarvan de vluchten ofwel zijn stopgezet vanwege de pandemie of slechts feeders zijn geworden om langeafstandsvliegtuigen te vullen.

De technologie die het platform van Lygg aandrijft, maakt nauwkeurige meting van het passagiers- en vrachtvolume in de loop van de tijd mogelijk, waardoor Lygg de vluchtfrequenties duurzaam kan organiseren met zo min mogelijk lege stoelen. De nieuwe vluchten vliegen naar bestemmingen met de volgende rotaties:

 • Helsinki, Finland – Örebro, Zweden, dagelijkse vlucht van maandag t/m vrijdag;
 • Helsinki, Finland – Lynköping, Zweden, wekelijkse vlucht;
 • Örebro, Zweden – Tallinn, Estland, dagelijkse vlucht van maandag t/m vrijdag;
 • Helsinki, Finland – Tallinn, Estland, tot drie vluchten per dag, oplopend tot zes dagelijkse rotaties.

Het Lygg-platform verzoent ook de afstand en het laadvermogen voor een slimme allocatie van activa – in wezen door de juiste vliegtuigen en faciliteiten af te stemmen op de vraag. Vliegtuigen die op vluchtroutes worden ingezet, worden geoptimaliseerd tot hun volledige capaciteit of zo dicht mogelijk bij die capaciteit. Belangrijk is dat het platform exploitanten van de gedigitaliseerde vloot van Lygg het ongekende voordeel biedt van voorspelbaarheid en inkomstengarantie voor deze klasse vliegtuigen. Bovendien vermindert activa-optimalisatie ook de CO2-uitstoot aanzienlijk. Een directe verbindingsvlucht Tampere-Stockholm bijvoorbeeld, in vergelijking met het aanbod van een traditionele luchtvaartmaatschappij via een hub, vermindert de koolstofuitstoot met 43 procent. Vliegtuigen die gepland staan om naar de nieuwe bestemmingen te vliegen omvatten momenteel:

 • Eén Pilatus PC-12, een eenmotorig turbinevliegtuig
 • Twee Piper Pa-31, tweemotorige zuiger met turbocompressor
 • Twee Beechcraft Super King Air 200, een tweemotorige turboprop

De zakelijke reisoplossing van Lygg maximaliseert de efficiëntie en vermindert onnodige commerciële luchtvaartgerelateerde kosten voor klanten door te werken vanuit kleinere, perifere luchthavens en vliegvelden, of privé-terminals. Uiteindelijk worden tijd en geld die verloren gaan door personeel naar commerciële luchtvaartmaatschappijen te sturen, teruggewonnen door gebruik te maken van onderbenutte activa, waaronder luchthavens en nieuwe vliegtuigcategorieën. De nieuwe vluchten zullen worden uitgevoerd vanuit de gebruiksvriendelijke, door diensten ondersteunde premium business privé-terminals in Helsinki en Tallinn. In Örebro en Linköping zullen lokale luchthavens worden gebruikt.

“Het is een tweezijdige markt die vanaf de eerste dag winstgevend is voor alle partijen die profiteren van ons aanbod,” stelde Jari-Jussi Viinikkala, CFO en medeoprichter van Lygg. “De aantrekkelijke klantervaring van Lygg heeft de terughoudendheid van passagiers om voor zaken te reizen overwonnen en heeft waarde opgeleverd voor operators. Door directe routes die als gevolg van de pandemie waren verdwenen te reactiveren en nieuwe te creëren, blaast Lygg economische vitaliteit in de regio’s die we bedienen nieuw leven in.”

Over Lygg

Via zijn platform biedt Lygg tegen commerciële kosten deur-tot-deur, directe verbindings-, regionale privé-luchtreizen aan klanten. Lygg is in 2020 in Finland begonnen en is opgericht door Flymass Oy om de zakelijke vliegervaring te transformeren. Via de app besparen klanten tijd en genieten ze van reisgemak terwijl ze een duurzaam luchtvaartecosysteem bevorderen. www.lygg.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technica Communications

Philippe Laguerre-Auguste

lygg@technica.inc
EU +(33.6) 88-97-61-48

VS +(1.917) 937-8181

Check out our twitter: @NewsNovumpr