03:58 uur 03-02-2023

Westfield voltooit overname van Lloyd’s of London Syndicate 1200

Inzet van middelen en expertise voor de internationale specialty markt

WESTFIELD CENTER, Ohio–(BUSINESS WIRE)– Westfield kondigt vandaag de afronding aan van de overname van Lloyd’s of London Syndicate 1200 van Argo Group International Holdings Ltd. (NYSE: ARGO). Deze strategische overname vestigt Westfield als een wereldwijde franchise en versnelt de SM-groei van Westfield Specialty na een sterke eerste 18 maanden op de Amerikaanse markt, en brengt de totale Westfield Specialty-portefeuille op meer dan $ 1 miljard aan premie.

“Deze acquisitie toont de toewijding van Westfield aan de internationale specialty markt,” aldus Ed Largent, President, CEO en bestuursvoorzitter van Westfield. “De Lloyd’s of London-markt biedt groeimogelijkheden op de lange termijn en we zijn verheugd om makelaars, agenten en klanten meer toegang te bieden tot de expertise en het productaanbod van Westfield.”

Westfield brengt diepgaande expertise en ervaring naar de internationale specialty markt. President Jack Kuhn van Westfield Specialty heeft een schat aan ervaring in het leiden van wereldwijde miljardenbedrijven. Samen met Graham Evans, Specialty Executive Vice President en hoofd International Insurance van Westfield, zullen ze voortbouwen op de bestaande kracht van Syndicate 1200 en een op verzekeringen gericht, marktleidend Lloyd’s-bedrijf creëren als een kernonderdeel van Westfield Specialty.

Kuhn en Evans hebben een langdurige professionele relatie van meer dan 20 jaar in de wereldwijde specialty markt en zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheid.

“Het Syndicate 1200-team heeft een succesvol bedrijf opgebouwd en we zijn klaar om voort te bouwen op hun momentum als onderdeel van Westfield Specialty,” verklaart Evans.

De afronding van deze transactie versnelt de toegang van Westfield Specialty tot internationale markten. Het brengt ook de gevestigde financiële kracht van Westfield naar Lloyd’s of London met de mogelijkheid om nieuwe klanten, capaciteiten en nog sterkere relaties aan te bieden aan makelaars en klanten over de hele wereld. De transactie volgt op de voet van een fenomenaal jaar voor Westfield Specialty, dat in 2022 bijna $ 300 miljoen aan premie schreef in de VS. Kuhn merkt op dat het onlangs uitgebreide team methodisch, strategisch en gericht op winstgevendheid zal blijven terwijl ze doorgaan met het bedrijf te laten groeien.

“We zijn geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden voor productuitbreiding en in samenwerking met klanten en makelaars om problemen op te lossen en nieuwe oplossingen te vinden,” stelt Kuhn.

Kuhn verwacht een naadloze overgang. Volgens hem is het internationale team goed gepositioneerd en zal het naar de markt gaan als Westfield Specialty, gebruik makend van het gerespecteerde, 175 jaar oude Westfield-merk en de kracht en stabiliteit van het Lloyd-platform.

“Deze transactie versnelt onze strategie om een toonaangevende gespecialiseerde verzekeraar te worden aanzienlijk,” merkt Kuhn op. “We kijken ernaar uit om met Lloyd’s en de internationale markt samen te werken om superieure service en oplossingen te bieden.”

Westfield is een toonaangevende in de VS gevestigde schadeverzekeringsmaatschappij met $ 8,5 miljard aan GAAP-activa, die commerciële en persoonlijke schadeverzekeringen en commerciële en contractuele ‘surety bonds’ biedt in de VS. Het bedrijf voorziet ook in speciale verzekeringslijnen in de VS en nu op de wereldwijde specialiteitenmarkt.

Sidley Austin LLP trad op als juridisch adviseur en Keefe, Bruyette & Woods, A Stifel Company, trad op als financieel adviseur van Westfield bij deze transactie.

Over Westfield

Westfield werd in 1848 opgericht door een kleine groep hardwerkende boeren die geloofden in de belofte van de toekomst en de kracht van het individu. Nu, 175 jaar later, onderschrijft Westfield als toonaangevende Amerikaanse schadeverzekeringsmaatschappij met $ 8,5 miljard aan GAAP-activa commerciële, persoonlijke, borg- en gespecialiseerde dekkingslijnen via een netwerk van meer dan 1.000 toonaangevende onafhankelijke agenten en makelaars. Westfield heeft onlangs Lloyd’s of London Syndicate 1200 overgenomen, waarmee het bedrijf een wereldwijde franchise is geworden. Meer informatie op www.westfieldinsurance.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sheila Trauernicht, sheilatrauernicht@westfieldgrp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr