22:11 uur 19-01-2023

Inter Milan gekroond met Italiaanse Supercup na 3-0 overwinning op aartsrivaal AC Milan

In een ander internationaal sportevenement in Saoedi-Arabië

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Voor een publiek van meer dan 50.000 mensen in het King Fahd International Stadium versloegen de Italiaanse bekerhouders “Inter Milaan” de regerend kampioen van de Serie A, AC Milaan, met 3-0 om de derde belangrijke finale in het Koninkrijk te winnen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230119005373/nl/

Inter Milan crowned with Italian Super Cup after a 3-0 win over arch-rivals AC Milan (Photo: AETOSWire)

Inter Milan crowned with Italian Super Cup after a 3-0 win over arch-rivals AC Milan (Photo: AETOSWire)

Zijne excellentie, de vice-minister van sport, dhr. Badr bin Abdulrahman Al-Qadi en de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Lorenzo Cassini, hebben Inter Milan gisteren gekroond met de Italiaanse Supercup. Een evenement dat door het Ministerie van Sport werd georganiseerd als onderdeel van de sportevenementen in het 2e seizoen van Diriyah.

Te midden van een grote menigte en de aanwezigheid van diverse internationale en lokale media, scoorde “Dimarco” het eerste doelpunt aan het begin van de eerste helft, voordat “Džeko” de voorsprong van Inter uitybreide met het tweede doelpunt. Tijdens de tweede helft scoorde “Martínez” het derde doelpunt van Inter, waarmee hij de overwinning van zijn team veiligstelde en de Super Cup voor de tweede keer op rij en de zevende in de geschiedenis van Inter Milaan behaalde.

Inter Milaan is de derde ploeg die de Italiaanse Supercup in Saoedi-Arabië wint, na Juventus en Lazio die de beker in twee versies in Jeddah en Riyad wonnen.

De organisatie van dit grote evenement in het Koninkrijk maakt deel uit van de internationale sporttoernooien en -evenementen die plaatsvinden in het seizoen 2022 in Diriyah en die worden georganiseerd door het Ministerie van Sport, met als doel de doelstellingen van de Vision 2030 van het Koninkrijk te bereiken, en als een van de initiatieven van het “Quality of Life”-programma, door het organiseren van de meest spectaculaire en grootste internationale sportevenementen, om de bezoekers in Diriyah een geweldige ervaring te bezorgen door middel van verbazingwekkende activiteiten.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dany Abadie – Algemeen directeur

dany.abadie@squidnomad.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr