09:41 uur 17-01-2023

Fairbrics vergaart 22 miljoen euro om op CO2 gebaseerde polyestervezel op de markt te brengen en de koolstofvoetafdruk van textielindustrie te verkleinen

  • De Europese Unie heeft een subsidie van 17 miljoen euro aan het bedrijf toegekend via een technologie-opschalingsproject waaraan 13 deelnemers uit 7 landen in Europa deelnemen.
  • De projectpartners dragen nog eens 5 miljoen euro bij.
  • Met de gecombineerde fondsen wordt de komende 2 jaar een proeflijn opgezet en binnen 4 jaar een demofabriek gebouwd.

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Fairbrics, een duurzaam chemiebedrijf dat technologie ontwikkelt om CO2-emissies via circulaire productie in hoogwaardig polyester om te zetten, heeft vandaag aangekondigd dat het 17 miljoen euro uit het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie en 5 miljoen euro van partners van het technologie-opschalingsproject heeft ontvangen. Het totaalbedrag van 22 miljoen euro zal worden gebruikt om de innovatieve oplossing van het bedrijf op de markt te brengen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. 

Contacts

Contact met de pers
Strategies & Image (S&I)

Anne Rein

+33 6 03 35 92 05

anne.rein@strategiesimage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr