23:55 uur 17-01-2023

Davis Polk start EU-antitrustpraktijk in Brussel

Doorgewinterde Brusselse beroepsbeoefenaars Jürgen Schindler en Frances Dethmers komen bij de firma

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Davis Polk heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een Europese antitrustpraktijk start in Brussel. De praktijk zal worden geleid door Jürgen Schindler en Frances Dethmers.

“De Europese Commissie is een kritische antitrustautoriteit. We zijn verheugd dat we onze klanten geavanceerde antitrustmogelijkheden kunnen bieden met betrekking tot zaken die onder de EU-wetgeving vallen,” aldus Neil Barr, Managing Partner van Davis Polk. “We zijn verheugd om Jürgen en Frances te verwelkomen bij Davis Polk.”

Het kantoor van de firma in Brussel wordt geopend in 2023.

Dhr. Schindler en mw. Dethmers komen bij de firma vanuit Allen & Overy, waar beiden als partners dienden en dhr. Schindler als co-hoofd van de wereldwijde mededingings- en antitrustgroep. Dhr. Schindler heeft uitgebreide ervaring met het adviseren van cliënten over complexe internationale, EU- en Duitse zaken betreffende fusiecontroles, kartels en misbruik van machtsposities. Zijn praktijk omvat een breed scala aan sectoren, waaronder energie, financiën, technologie, transport (scheepvaart en luchtvaart), grondstoffen, chemie, farmaceutica en consumenten- en industriële producten. Bovendien procedeert dhr. Schindler voor de Europese rechtbanken in Luxemburg.

De praktijk van dhr. Schindler heeft een uitgebreide geografische dekking; hij heeft cliënten geadviseerd in Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Hij is toegelaten tot de praktijk in Duitsland, België en New York. Hij zal zich als partner bij Davis Polk voegen.

Hij is een niet-gouvernementele adviseur van de Europese Commissie en van de Duitse mededingingsautoriteit bij het International Competition Network (ICN), dat wereldwijd ongeveer 140 mededingingsautoriteiten omvat, en hij levert regelmatig bijdragen aan de kartel- en fusiewerkgroepen van het ICN. Daarnaast is hij al geruime tijd lid van de redactieraad van ABA’s Antitrust Magazine Online.

De praktijk van mw. Dethmers richt zich op internationaal, EU- en Nederlands mededingingsrecht. Ze is econoom en gediplomeerd jurist. Ze heeft uitgebreide ervaring met het adviseren van cliënten uit een breed scala van sectoren (met name farmaceutica, gezondheids- en biowetenschappen, consumenten- en industriële producten, chemicaliën en verpakkingen) over zeer complexe fusiecontroleprocedures, evenals over kartelonderzoeken, onderzoeken naar misbruik van machtspositie, intellectuele eigendomskwesties en licentie- en distributieovereenkomsten. Voordat ze in de particuliere praktijk ging werken, werkte ze bij de Nederlandse mededingingsautoriteit en de Europese Commissie. Haar achtergrond als econoom geeft haar een uniek inzicht in de economische concepten en analytische hulpmiddelen die de kern vormen van het mededingingsrecht. Zij is toegelaten tot de praktijk in Nederland. Ze zal toetreden tot Davis Polk als speciaal adviseur – EU-antitrust.

“Jürgen en Frances zijn uitzonderlijke advocaten met een uitstekende reputatie in Brussel, en we zijn verheugd om ze aan boord te hebben om ons te helpen onze EU-antitrustpraktijk te lanceren,” verklaarde Art Burke, hoofd van de Antitrust & Competition-praktijk van Davis Polk. “Hun aanzienlijke ervaring op het gebied van fusiecontrole, kartels en antitrustgeschillen zal onze cliënten enorm ten goede komen en zal onze positie als een toonaangevend wereldwijd antitrustkantoor verder verstevigen.”

Davis Polk wordt erkend als een vooraanstaande firma op het gebied van antitrust- en mededingingsrecht, inclusief op topranglijsten van publicaties zoals Global Competition Review, Benchmark Litigation en Chambers USA. Cliënten vertrouwen op de diepgaande ervaring van Davis Polk in het volledige spectrum van antitrust- en concurrentiekwesties. Het bedrijf begeleidt cliënten door gevoelige antitrustonderzoeken en rechtszaken met grote belangen, waaronder collectieve processen en handhavingsmaatregelen van de overheid. Davis Polk vervult ook een leidende rol voor grote verdedigingsgroepen, waaronder in gevallen van vermeend kartelgedrag in tal van industrieën en financiële markten. Na het aanpakken en oplossen van antitrustkwesties die werden veroorzaakt door duizenden transacties in alle economische sectoren, wordt de firma alom erkend, met name voor zijn werk aan grensoverschrijdende combinaties en treedt het routinematig op als coördinerende adviseur voor de beoordeling van internationale fusiecontrole bij complexe transacties.

Dhr. Schindler merkte op: “Frances en ik zijn erg enthousiast om ons te voegen bij Davis Polk, een kantoor dat we al lange tijd heel hoog achten. We zijn getroffen door de sterke cultuur die de hele firma doordringt, en we kijken er erg naar uit om met dit fantastische team samen te werken en de firma te helpen bij het uitvoeren van deze strategische uitbreiding van zijn wereldwijde antitrustcapaciteiten. We zijn erg dankbaar voor onze tijd als partners bij Allen & Overy.”

Dhr. Schindler, door Chambers Europe gerangschikt als toonaangevend EU-mededingingsadvocaat, studeerde in 1999 af aan de universiteit van Hamburg en behaalde een LLM in Europees recht aan het Europacollege in Brugge. In 2007 behaalde hij een LLM aan het Georgetown University Law Center, gericht op de Amerikaanse antitrustwetgeving en -economie. Mw. Dethmers behaalde in 1998 een master in economie en in 2001 een master in rechten, beide aan de universiteit van Amsterdam.

Over Davis Polk.

Davis Polk & Wardwell LLP (inclusief zijn gelieerde entiteiten) is een wereldwijd elite advocatenkantoor met praktijken van wereldklasse over de hele linie. Cliënten weten dat ze op ons kunnen vertrouwen voor hun meest uitdagende juridische en zakelijke aangelegenheden. Vanuit kantoren in ‘s werelds belangrijkste financiële centra en politieke hoofdsteden werken onze meer dan 1.000 advocaten naadloos samen om uitzonderlijke service, geavanceerd advies en creatieve, praktische oplossingen te bieden. Ga naar davispolk.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katie Moss

Director PR & Communications

katie.moss@davispolk.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr