21:05 uur 17-01-2023

94% van de bedrijven erkent een vaardigheidstekort op het gebied van privacy

  • 59% van de technische privacyteams is onderbemand
  • 1 op 5 zegt dat het meer dan 6 maanden duurt om een technische privacyfunctie in zijn of haar bedrijf in te vullen
  • ISACA roept bedrijven op hun aanpak van het gebrek aan privacyvaardigheden te herzien en naast alleen ervaring meer de focus te leggen op opleiding en bijscholing.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Privacy is een cruciaal onderdeel van digitaal vertrouwen. Het draagt bij tot een positievere reputatie en minder cyberbeveiligingsincidenten als bedrijven er prioriteit aan geven. ISACA, de wereldwijde vereniging voor digitaal vertrouwen, meent dat bedrijven het belang ervan inzien; volgens het vandaag gepubliceerde rapport “Privacy in Practice” voor 2023, biedt 87% van de Europese ondernemingen een privacybewustzijnstraining voor werknemers.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230117005920/nl/

ISACA surveyed more than 1,800 professionals worldwide—including 375 in Europe—who work in data privacy or have detailed knowledge of the data privacy function within their organisations to demonstrate current perspectives on privacy staffing, organisation structure, frameworks and policies, budgets, training, and data breaches. Learn more about the key findings and the business benefits of privacy by design at www.isaca.org/privacy-month-2023. (Graphic: ISACA)

ISACA surveyed more than 1,800 professionals worldwide—including 375 in Europe—who work in data privacy or have detailed knowledge of the data privacy function within their organisations to demonstrate current perspectives on privacy staffing, organisation structure, frameworks and policies, budgets, training, and data breaches. Learn more about the key findings and the business benefits of privacy by design at www.isaca.org/privacy-month-2023. (Graphic: ISACA)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

olivia.parkinson@firstlightgroup.io, 07526565507

Check out our twitter: @NewsNovumpr