00:33 uur 13-01-2023

G&H Orthodontics behaalt EU MDR-certificering

Alle producten voldoen aan de toepasselijke gezondheids-, veiligheids- en milieuvereisten

FRANKLIN, Ind.–(BUSINESS WIRE)– G&H Orthodontics (www.ghorthodontics.com), een toonaangevende leverancier van klinische oplossingen voor de orthodontische gemeenschap, kondigt vandaag aan dat het MDR-certificering in de Europese Unie heeft gekregen. Minder dan 10% van alle bedrijven in medische hulpmiddelen wereldwijd hebben deze mijlpaal bereikt.

Deze MDR-certificering verifieert dat G&H’s systemen en portefeuille aan de meest actuele wettelijke vereisten voldoen. Om medische hulpmiddelen op de Europese markt te kunnen blijven distribueren, moeten alle fabrikanten en verkopers zich opnieuw certificeren en voldoen aan deze nalevingstermijnen. Twintig procent van de fabrikanten meldde dat zij niet in nieuwe EU MR-certificaten zullen investeren.

Als MDR-gecertificeerd bedrijf kan G&H de levering van hoogwaardige, vertrouwde orthodontieproducten aan artsen en hun patiënten blijven garanderen.

“Dit is het resultaat van ruim twee jaar intensief werk van ons team”, aldus G&H CEO John Voskuil. “Andere fabrikanten hebben misschien de markt verlaten of zich alleen op aligners gericht, maar wij zetten ons in voor een volledige portefeuille en een ononderbroken dienstverlening aan onze klanten.”

G&H heeft sinds september 2020 meer dan 30.000 uur besteed en miljoenen dollars geïnvesteerd om de MDR-certificering te behalen. Met deze investering krijgt G&H ook een leidinggevende rol als leverancier van oplossingen in de orthodontische gemeenschap.

De strengere doeltreffendheidseisen voor medische hulpmiddelen onder de MDR-richtlijnen zullen uiteindelijk de veiligheid van patiënten verbeteren. Als voorbeeld van een genomen maatregel om te voldoen aan de toegenomen traceerbaarheid van producten, maakt G&H nu gebruik van unieke identificatiemechanismen voor hulpmiddelen (UDI).

G&H heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van brackets, draden, elastomeren, aligners en attachments. Met 22.000 MDR-gecertificeerde producten blijft G&H toegewijd aan het leveren van veilige, betrouwbare hulpmiddelen voor de EU-markt en de rest van de wereld.

“We hebben geïnvesteerd in een nieuwe fabriek, nieuwe apparatuur en nieuwe processen en onze producten zijn daarom van de hoogste kwaliteit,” zei Voskuil. “Onze topprioriteit is ervoor te zorgen dat artsen over de producten kunnen beschikken die ze nodig hebben om de beste patiëntenzorg te leveren.”

Over G&H Orthodontics

G&H Orthodontics is met een uitgebreide productportfolio al ruim 45 jaar de draadspecialist in de sector. Als fabrikant doen we alles met onze eigen producten, met een mate van verantwoordelijkheid die nergens anders te vinden is, van de inkoop van grondstoffen tot de eindinspectie. Wij zetten ons in voor authentieke relaties en het actief oplossen van de problemen van de artsen en patiënten die wij bedienen. Ga voor meer informatie naar www.ghorthodontics.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jim Aycock

VP Sales, Marketing and Business Development

G&H Orthodontics

jaycock@ghortho.com
317.346.6655

Check out our twitter: @NewsNovumpr