16:02 uur 10-01-2023

Mizuho Bank Luxemburg verbetert risicomanagement tegen financiële criminaliteit met Napier

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Mizuho Trust and Banking (Luxemburg) S.A , de Luxemburgse dochteronderneming van de Japanse Mizuho Trust & Banking divisie (onderdeel van Mizuho Financial Group), verbetert haar strategie voor transactiemonitoring door middel van een partnerschap met Napier, de specialist op het gebied van compliancetechnologie voor financiële criminaliteit.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230109005507/nl/

Mizuho Bank Luxemburg upgrades anti-financial crime compliance risk management with Napier (Graphic: Business Wire)

Mizuho Bank Luxemburg upgrades anti-financial crime compliance risk management with Napier (Graphic: Business Wire)

Een intelligent compliance-platform, Napier Continuum, waaronder transactiemonitoring, screening van cliënten, permanente beoordeling van het cliëntenrisico en beoordeling van de activiteiten van cliënten, biedt Mizuho Bank Luxemburg een holistisch overzicht van compliance, waardoor gegevens kunnen worden gekoppeld, compliance-activiteiten kunnen worden gecontroleerd en risico’s kunnen worden beheerd.

De bank wilde zijn kader verbeteren om het robuuster te maken gezien het belang van financiële criminaliteit voor kredietinstellingen.

Naim Tliba, hoofd Compliance-aanbod en Vice President bij Mizuho Trust and Banking (Luxemburg) S.A., zei: “We hebben ervoor gekozen om met Napier te werken, omdat het de flexibiliteit heeft om aan onze behoeften te voldoen en tegelijkertijd de meest geavanceerde technologie biedt, ondersteund met krachtige AI. Dankzij de verbeterde transactie- en klantmonitoringmogelijkheden zal onze organisatie in staat zijn de curve voor te blijven en onze klanten de meest veilige en gereguleerde ervaring op het gebied van vermogensbeheer te bieden.”

Als onderdeel van Mizuho Financial Group, is in 2000 Mizuho Trust & Banking (Luxemburg) S.A. opgericht en verleent zij effecten- en fondsendiensten aan haar institutionele klanten.

De compliance-technologie van Napier helpt bedrijven en financiële instellingen te voldoen aan lokale en internationale anti-witwasregelgeving (AML), transacties te controleren en klanten en zakenpartners te screenen en zo bij te dragen aan een betere bestrijding van financiële criminaliteit.

Greg Watson, CEO van Napier, zei: “Ons aanbod van nieuwe compliance-oplossingen helpt organisaties als Mizuho Luxembourg om controle te krijgen over hun risicobeheer, zodat het een concurrentievoordeel kan worden. De technologie is één kant hiervan, maar het is het vermogen om een systeem aan te passen aan de lokale regelgeving dat de meest effectieve oplossing biedt, en dat is wat wij Mizuho Luxemburg hebben kunnen bieden. Door een systeemupgrade op deze proactieve manier te benaderen, beschikken ze over een toekomstgerichte antiwitwasstrategie die aan hun AML-compliancebehoeften voldoet.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
John Sullivan
napier@contextpr.co.uk
+44(0)300-124-6100

Check out our twitter: @NewsNovumpr