18:07 uur 22-12-2022

REPLY: Het Reply onderzoek ‘Cloud Governance: Focus on FinOps’ heeft onthuld dat de sleutel tot het benutten van de voordelen van Cloud Computing culturele veranderingen, verhoogde investeringen in governance en kostenoptimalisatie zijn

Met het FinOps-model voor financieel beheer in de cloud kunnen bedrijven hun kosten optimaliseren, de veiligheid verhogen en IT-activiteiten duurzamer maken.

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Het onderzoek uitgevoerd door Reply “Cloud Governance: Focus on FinOps” bevestigt dat de toenemende investeringen in cloud computing meestal worden gevolgd door een toename van de invoering van governancemodellen. Deze maken de governance van architecturale of beveiligingsaspecten van de cloud en de optimalisering van de kosten met de opkomende FinOps-methodologie mogelijk.

FinOps is, in tegenstelling tot de meer traditionele markt voor IT Operations Management, een snelgroeiend segment dat inspeelt op de behoefte van bedrijven aan een meer verfijnde strategische analyse van cloudkostenmodellen. FinOps introduceert processen, instrumenten en beste praktijken die organisaties in staat stellen hun uitgaven te optimaliseren en tegelijkertijd de maximale voordelen te benutten.

Volgens projecties van Reply in samenwerking met PAC (Teknowlogy Group) zullen de investeringen in IT- en cloudactiviteiten in de Big-6 landencluster (VS, China, VK, Duitsland, Frankrijk, India) tegen 2026 groeien van 37 tot 54 miljard euro, aangedreven door het FinOps-segment dat in waarde zal verdrievoudigen. De omvang van het traditionele datacenterbeheer zal met bijna 60 procent afnemen, terwijl het beheer van clouddiensten zal verdubbelen.

De Rising-6 cluster (Italië, Nederland, Brazilië, België, Polen, Roemenië) zal een soortgelijke trend doormaken: een daling van bijna 30% in traditionele IT Operations en een stijging van de investeringen in Cloud Operations en FinOps-oplossingen, die tegen 2026 respectievelijk met bijna 2,5 en 4 keer zullen toenemen en de drempels van 3 miljard euro en 1,5 miljard euro zullen overschrijden.

In het VK zal de totale markt voor IT- en cloud operations naar verwachting 3,5 miljard euro waard zijn, waarin cloud operations (2,4 miljard euro) een groot aandeel heeft. FinOps-oplossingen zullen groeien tot 731 miljoen euro in 2026.

Naast kostenoptimalisatie maakt een goed cloudbeheer het mogelijk de IT-veiligheid te verhogen en de IT-activiteiten van een bedrijf duurzamer te maken.

“In een wereld die steeds meer onderling verbonden is en waarin de cloud centraal staat, is de invoering van cloud computing geen losstaand project, maar een project dat moet worden geïntegreerd in het DNA van het bedrijf. Kostenoptimalisatie, duurzaamheid, veiligheid en flexibiliteit zijn slechts enkele van de voordelen van cloud computing die het bijna tot een must maken voor alle bedrijven die flexibel en duurzaam willen zijn. Kiezen voor de FinOps-methodologie is een eerste stap in die richting, omdat het gaat om het optimaliseren van de operaties en vervolgens het inkrimpen van de infrastructuur” reageerde Filippo Rizzante, CTO bij Reply.

Het volledige onderzoek kan hier worden gedownload. Dit nieuwe onderzoek is onderdeel van de Reply Marktonderzoek-serie, die een diepgaande blik werpt op de nieuwste innovatietrends in verschillende sectoren.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies, systeemintegratie en digitale diensten aan organisaties in de telecom en media, industrie en diensten, banken en verzekeringen, en publieke sectoren. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +442077306000

Check out our twitter: @NewsNovumpr