15:43 uur 20-12-2022

Duitse IPP ILOS Projects krijgt 500 miljoen euro financieringsfaciliteit van EIG

Levert tegen 2026 aanzienlijk kapitaal voor de bouw van een pijplijn met meer dan 2 GW aan zonne- en batterijactiva in Europa

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– ILOS Projects (“ILOS”), een pan-Europese onafhankelijke energieproducent (IPP), gesponsord door Omnes, kondigde vandaag de ondertekening aan van een gestructureerde kredietfaciliteit van 500 miljoen euro (de “Faciliteit”) met EIG, een toonaangevende institutionele investeerder in de wereldwijde energie- en infrastructuursector. De faciliteit zal naar verwachting ILOS’ plannen ondersteunen om tegen 2026 meer dan 2GW aan stroom op te wekken via zonne- en batterijprojecten. De faciliteit omvat een eerste tranche van 250 miljoen euro en een accordeon waarmee het leningbedrag met nog eens 250 miljoen euro kan worden verhoogd. Aanvullende financieringsvoorwaarden werden niet bekendgemaakt.

De faciliteit is bedoeld om de groei van ILOS in de richting van een toonaangevende pan-Europese IPP te versnellen, waarbij de opbrengsten van de leningen beschikbaar zijn voor de verstrekking van bouw- en acquisitiekapitaal voor bouwrijpe activa. In eerste instantie wil ILOS zich richten op projecten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Griekenland en Italië, maar de faciliteit overweegt ook de inzet van kapitaal in andere OESO-landen en in batterij- en waterstofopslag op locatie.

Rob Johnson, Managing Director en Global Head of Direct Lending bij EIG: “We zijn verheugd ILOS te ondersteunen bij deze opwindende groei-initiatieven nu zij aan de uitbreiding van hun aanwezigheid in Europa werken. Deze transactie getuigt van ons vertrouwen in het managementteam, hun strategie en de sponsoren van ILOS, en onderstreept de inzet van EIG om te investeren in hoogwaardige activa en energie-infrastructuur die een koolstofarme toekomst ondersteunen.”

Michael Pollan, Partner bij Omnes: “ILOS is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. We zijn er trots op dat we het bedrijf kunnen blijven steunen in zijn streven naar dit ambitieuze IPP-project. We kijken ook uit naar de samenwerking met EIG, een leider in de energie-infrastructuursector die onze gemeenschappelijke waarden en strategische visie deelt.”

Akereos Capital trad op als enige bookrunner, structureeerder en exclusieve schuldadviseur voor ILOS. Allen & Overy trad op als juridisch adviseur van ILOS en Milbank trad op als juridisch adviseur van EIG.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met per 30 september 2022 23,1 miljard dollar onder beheer. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan 44,5 miljard dollar toegezegd aan de energiesector via 393 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de belangrijkste pensioenplannen, verzekeringsmaatschappijen, kapitaalbeheerders, stichtingen en staatsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington D.C. en kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Voor meer informatie kunt u de website van EIG bezoeken via www.eigpartners.com.

Over ILOS Projects

De Omnes Venture ILOS Projects GmbH is opgericht met een focus op PV-ontwikkeling binnen Europa, waarbij Omnes Capital zowel ontwikkelingskapitaal als bouwfinanciering verstrekt. De ambitie is om een aanzienlijke pijplijn te ontwikkelen en een IPP te worden die PV-activa exploiteert in de kernmarkten van Europa. Website via www.ilos-energy.com

Over Omnes

Omnes is een toonaangevende private equity- en infrastructuurinvesteerder. Met meer dan 5 miljard euro aan activa onder beheer voorziet Omnes bedrijven van het kapitaal dat ze nodig hebben om hun groei te financieren, op drie belangrijke gebieden: durfkapitaal, groei- en buy-outkapitaal en infrastructuur. Omnes zet zich in voor ESG-factoren en heeft de Omnes Foundation opgericht om initiatieven ten gunste van kinderen en jongeren te financieren. Zij heeft de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties ondertekend. Website via www.omnescapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers

EIG

FGS Global

Kelly Kimberly/Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

ILOS Projects   

Thao Vo

vo@ilos-energy.com

Omnes Capital

Aurélie Blanchard-Massoni

aurelie.blanchard-massoni@omnescapital.com
        

Check out our twitter: @NewsNovumpr