04:26 uur 08-12-2022

Sion Power kondigt plannen aan om batterijproductieactiviteiten in Tucson, Arizona, uit te breiden

De uitbreiding van de SP-1-fabriek zal in 2026 voltooid zijn en meer dan 150 banen creëren

TUCSON, Ariz.–(BUSINESS WIRE)– Sion Power Corporation, een toonaangevende technologieontwikkelaar van batterijen van de volgende generatie voor elektrische voertuigen (EV), heeft vandaag plannen aangekondigd om zijn bestaande productieactiviteiten in Tucson, Arizona, uit te breiden. De geplande uitbreidingslocatie is het meer dan 10.000 vierkante meter (111.400 square foot) grote gebouw aan 6950 South Country Club Road.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221207005774/nl/

Sion Power's SP-1 expansion site. (Photo: Business Wire)

Sion Power’s SP-1 expansion site. (Photo: Business Wire)

De uitbreiding zal naar verwachting in 2026 voltooid zijn en meer dan 150 banen creëren. Nieuwe banen zullen voornamelijk ingenieurs, bekwame technici en andere productiegerelateerde functies zijn. De totale economische impact van de uitbreiding is $ 341 miljoen in de komende vijf jaar. Het hoofdkantoor van Sion Power blijft op de nabijgelegen locatie aan 2900 East Elvira Road, waardoor de voetafdruk wordt verdubbeld.

Sion Power koos ervoor om uit te breiden vanwege zijn rijke geschiedenis, toegang en de beschikbaarheid van hoogwaardige en bekwame werknemers in de Tucson-gemeenschap. Sinds de oprichting als een kleine groep onderzoekers voor batterijen van de volgende generatie is het bedrijf gevestigd in Tucson. Nu heeft Sion Power meer dan 100 werknemers en is het bezig met het opschalen van de ontwikkeling van Licerion®-batterijen met ultrahoge energie op basis van lithium-metaal.

“De wereldwijde bouw van batterijfabrieken gaat in een snel tempo, en de Verenigde Staten kan niet achterblijven,” aldus dhr. Tracy Kelley, CEO van Sion Power. Dhr. Kelley vervolgde: “Met de uitbreiding van onze vestiging in Tucson, Arizona, zal Sion Power onze missie van het opschalen van de batterijproductie van onderzoek en ontwikkeling naar commercialisering kunnen voortzetten. Zo kunnen we onze klanten en hun applicaties nog beter van dienst zijn.”

De uitbreiding van de faciliteit van Sion Power zal worden uitgerust met volledig geautomatiseerde capaciteiten voor de productie van batterijcellen, waaronder bedrijfseigen productie van lithiummetaalanoden, celassemblage en testen.

Het cruciale onderdeel van de batterij van het bedrijf is de gepatenteerde anodetechnologie, die een belangrijke differentiator en enabler is binnen de markt voor oplaadbare batterijen van de volgende generatie en die tot 500 Wu/kg kan leveren.

Projectpartners zijn onder meer de Arizona Commerce Authority, Pima County, City of Tucson en Sun Corridor Inc. Potentiële stimulansen van City of Tucson worden beoordeeld en zijn onderhevig aan definitieve goedkeuring door het gemeentebestuur.

“De uitbreiding van Sion Power benadrukt verder het wereldwijde leiderschap van Arizona op het gebied van batterij- en EV-technologieën,” stelde Sandra Watson, president en CEO van de Arizona Commerce Authority. “We zijn verheugd dat Sion Power zijn indrukwekkende erfgoed in Tucson zal voortzetten, door batterijen voor elektrische voertuigen te produceren en tegelijkertijd de toeleveringsketen voor batterijen in Arizona uit te breiden.”

“Sion Power is al vele jaren een gewaardeerd bedrijf in Pima County,” merkte Sharon Bronson, voorzitter van de raad van toezichthouders van Pima County, op. “De County werkt hard om ervoor te zorgen dat lokale bedrijven over het personeel beschikken dat ze nodig hebben, en we danken Sion voor hun voortdurende investering in onze regio. Felicitaties aan Tracy en het hele team voor deze prestatie.”

“Ik wil Sion Power en CEO Tracy Kelley feliciteren met hun nieuwste uitbreidingsplannen,” verklaarde burgemeester Regina Romero van Tucson. “Tucson is een nationale leider op het gebied van EV-paraatheid en een groeiend centrum voor batterijproductie in het zuidwesten. Samen creëren we honderden groene banen met hoge lonen en versterken we de reputatie van Tucson als leider op het gebied van klimaatactie,” voegde Romero eraan toe.

“Naast zakelijke aantrekkingskracht is een ander cruciaal aspect voor het succes van economische ontwikkeling het helpen uitbreiden van bedrijven met een lokaal hoofdkwartier zoals Sion Power,” gaf Joe Snell, president en CEO van Sun Corridor Inc., te kennen. “Het doet ons veel genoegen om te zien dat deze expansie innovatieve technologieën van de volgende generatie omvat die zorgt voor hooggekwalificeerde banen voor onze gemeenschap.”

De uitbreiding van Sion Power brengt de groeiende batterij-industrie en toeleveringsketen van de staat voor het voetlicht. In de afgelopen jaren zijn bedrijven zoals Li-Cycle, LG en KORE Power begonnen met activiteiten, of hebben ze deze aangekondigd, in de hele staat.

Over Sion Power Corporation

Sion Power helpt de oplaadbare batterij-industrie vooruit met zijn Licerion®-technologie. Licerion® is een geavanceerde benadering van lithium-metaalbatterijen die twee keer zoveel energie bevatten in batterijen van hetzelfde formaat en gewicht, in vergelijking met een traditionele lithium-ionbatterij. Met een capaciteit tot 500 Wu/kg worden Licerion-batterijen op grote schaal geproduceerd in cellen van groot formaat. Hierdoor hebben Licerion®-batterijen het potentieel om de prestaties van elektrische bedrijfs- en consumentenvoertuigen aanzienlijk te verbeteren. Bezoek Sion Power op internet op sionpower.com.

Over de Arizona Commerce Authority

De Arizona Commerce Authority (ACA) is de toonaangevende economische ontwikkelingsorganisatie van de staat met een gestroomlijnde missie om de economie van Arizona te laten groeien en te versterken. De ACA gebruikt een drieledige aanpak om de algehele economie vooruit te helpen – aantrekken, uitbreiden, creëren: buitenlandse bedrijven aantrekken om activiteiten in Arizona te vestigen; samenwerken met bestaande bedrijven om hun activiteiten in Arizona en daarbuiten uit te breiden; en ondernemers helpen bij het opzetten van nieuwe Arizona-bedrijven in gerichte industrieën. Ga voor meer informatie naar azcommerce.com en volg de ACA op Twitter @azcommerce.

Over Sun Corridor Inc.

Sun Corridor Inc. is een transformatieve organisatie voor economische ontwikkeling die een van de meest dynamische en groeiende grote zakencentra in Noord-Amerika vertegenwoordigt. Sun Corridor Inc. is gevestigd in Zuid-Arizona en omvat vier provincies: Pinal, Pima, Santa Cruz en Cochise. Sun Corridor Inc. is een door de CEO aangestuurde regionale alliantie waarvan de leden agressief pleiten voor megaregionale kwesties die van invloed zijn op het economische concurrentievermogen en de levenskwaliteit. De organisatie heeft geholpen om aanzienlijke bedrijfsinvesteringen in de regio Tucson en Zuid-Arizona te stimuleren door het creëren van primaire banen, wat resulteerde in een economische impact van $ 32 miljard. Meer informatie op suncorridorinc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Angela Kliever, Sion Power Corporation, akliever@sionpower.com
Alyssa Tufts, Arizona Commerce Authority, alyssat@azcommerce.com
Laura Shaw, Sun Corridor Inc., Laura.Shaw@suncorridorinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr