12:31 uur 24-11-2022

Deep Dive Global Canal Rowing Action sluit wereldtournee af met vruchtbare prestaties

YANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)– De Deep Dive Global Canal Rowing Action bestreek meer dan 100 steden op vijf continenten in meer dan een jaar en sloot onlangs haar laatste deel van de wereldtournee af met een wereldwijde roeiestafette in ongeveer 20 steden over de hele wereld. benadrukte de actie met vruchtbare resultaten.

“Op dezelfde dag hielden we grote feesten in zowel Yangzhou, een grote stad langs het oude Chinese Canal Grande, als in Caïro, een van de beroemdste steden langs de Nijl, de langste rivier ter wereld”, aldus Feng Nan, president van Deep Dive Sports and Health of China en de organisator van de actie. “De twee steden die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn, namen samen met andere steden deel en waren getuige van de succesvolle actie, wat een duidelijk teken is dat de actie brede steun heeft gekregen.”

De Deep Dive Action, oorspronkelijk mede georganiseerd door de World Historic and Cultural Canal Cities Cooperation Organization (WCCO), een internationale organisatie met hoofdkantoor in Yangzhou, en de Shenzhen Foundation for International Exchange and Cooperation (SFIEC) van China, heeft tot doel de idee van sport, gezondheid en milieubescherming door roeievenementen te houden in kanaalsteden over de hele wereld.

Deep Dive Global Canal Rowing Action Concludes World Tour With Fruitful Achievements

YANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)– Covering more than 100 cities in five continents in more than one year, the Deep Dive Global Canal Rowing Action concluded its last leg of the world tour with a global rowing relay in around 20 cities worldwide recently, highlighted the action with fruitful achievements.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20221124005072/en/

Jean-Christophe Rolland, World Rowing Federation president (L3) delivers special honor certificate to Wang Shi (R3), honorary president of Asian Rowing Federation and the action’s team leader in Sharm El-Sheikh during the 2022 United Nations Climate Change Conference (COP27) on 14 Nov. 2022. (Photo: Business Wire)

Jean-Christophe Rolland, World Rowing Federation president (L3) delivers special honor certificate to Wang Shi (R3), honorary president of Asian Rowing Federation and the action’s team leader in Sharm El-Sheikh during the 2022 United Nations Climate Change Conference (COP27) on 14 Nov. 2022. (Photo: Business Wire)

“On the same day, we held great celebrations both in Yangzhou, a major city along the ancient China’s Grand Canal, and in Cairo, one of the most famous cities along the Nile, the longest river worldwide,” said Feng Nan, president of Deep Dive Sports and Health of China and the organizer of the action. “The two cities thousands of kilometers apart, together with other cities participated and witnessed the successful action, making a clear sign that action has won wide endorsement.”

The Deep Dive Action, initially co-organized by the World Historic and Cultural Canal Cities Cooperation Organization (WCCO), an international organization headquartered in Yangzhou, and the Shenzhen Foundation for International Exchange and Cooperation (SFIEC) of China, is aiming to promote the idea of sports, health and environmental protection by holding rowing events in canal cities around the world.

“It’s a milestone in the history of rowing. It’s also a great worldwide environmental awareness campaign,” Feng stressed.

Starting from China’s Grand Canal in September 2021, the campaign has been held successfully on the Potomac River in Washington, the Thames in London, the Seine in Paris, the Donau in Vienna, etc., attracting more than 2,000 international paddlers.

Jean-Christophe Rolland, World Rowing Federation president, highly praised the event. “More important was the powerful message carried out by this mission, which connected and inspired the rowing family to make a difference in this regard,” he stated in a signed letter.

At a side event held in Sharm El-Sheikh during the 2022 United Nations Climate Change Conference (COP27), Rolland also delivered his appreciation especially to Wang Shi, honorary president of Asian Rowing Federation and the action’s team leader, “It is great to see your incredible environmental advocacy, initiated during your presidency at the Asian Rowing Federation, and continuing since.”

“The action connected different cities and different cultures, and raised environmental awareness of many people under the slogan of ‘zero carbon, zero waste and clean water’,” Feng added, “A new plan of the campaign for the next year is in the pipeline.”

Contacts

Phoebe Liu

deepdive@encyclomedia.cn

Check out our twitter: @NewsNovumpr