17:07 uur 23-11-2022

Vooraanstaand Japans geneesmiddelenbedrijf Shionogi opent nieuw Europees hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– SHIONOGI B.V., de Europese dochteronderneming van SHIONOGI & Co. (hoofdkantoor: Osaka, Japan; hierna “Shionogi”), heeft vandaag officieel de deuren geopend van het nieuwe Europese hoofdkantoor op de Herengracht in Amsterdam en start daarmee de nieuwe groeifase van het Japanse geneesmiddelenbedrijf.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221122005495/nl/

Shionogi Amsterdam European Headquarters in Herengracht (Credit: Shionogi)

Shionogi Amsterdam European Headquarters in Herengracht (Credit: Shionogi)

De openingsceremonie werd verricht door Zijne Excellentie, de heer Hidehisa Horinouchi, ambassadeur van Japan in Nederland, in aanwezigheid van Shionogi, Senior Executive Officer, Senior Vice President of Supply Supervisory Unit en Global Business Division, Dr. Koji Hanasaki. Onder de aanwezigen bevonden zich gasten van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Holland Bio, evenals het Shionogi Europe Executive Committee en alle werknemers van het nieuwe kantoor.

“De beslissing om ons nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam te openen was gemakkelijk voor het bedrijf”, aldus Huw Tippett, de CEO voor Europa. “Amsterdam is een geweldige stad met een bloeiende life science-gemeenschap in zowel biofarmacie als medische technologie. De stad staat bekend om zijn toonaangevende kennisinstellingen, publiek-private partnerschappen, strategische ligging en natuurlijk de aanwezigheid van belangrijke regelgevende instanties zoals het Europees Geneesmiddelenbureau. Het nieuwe kantoor versterkt de Europese capaciteiten van Shionogi terwijl wij onze ambitieuze groei voortzetten.”

Shionogi heeft ruime ervaring in de ontwikkeling en marketing van behandelingen tegen besmettelijke ziekten. Ook therapeutische gebieden zoals hematologie, gezondheidszorg voor vrouwen, pijn en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel maken deel uit van de activiteiten van het bedrijf. De opening van het kantoor valt samen met de Wereldwijde Antimicrobiële Resistentie Bewustzijnsweek (WAAW). Shionogi heeft daar op vrijdag 18 november aan meegedaan via de Go Blue -campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie door het nieuwe kantoor in Amsterdam blauw te verlichten.

“Bij Shionogi zijn we er trots op dat we behandelingen hebben geleverd in gebieden die van groot belang zijn voor de volksgezondheid en we zijn vastbesloten om nog betere oplossingen te vinden met behulp van onze geavanceerde wetenschappelijke knowhow, getalenteerde mensen en passie”, aldus Dr. Hanasaki. Hij vervolgt: “Een sterke aanwezigheid in Europa is essentieel voor de ondersteuning van onze wereldwijde visie op het bouwen van innovatieplatforms om de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven en ik ben dan ook blij om het nieuwe kantoor te bezoeken en nieuwe contacten te leggen met het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld.”

-EINDE-

Voor beeldmateriaal en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met Jo Taylor Executive Director, Corporate and Government Affairs op tel. +44 (0)20 3053 4200

Shionogi & Co., Ltd. is een toonaangevend wereldwijd onderzoeksgericht geneesmiddelenbedrijf, gevestigd in Japan, dat zich toelegt op het bieden van voordelen aan patiënten op basis van de bedrijfsfilosofie: “het leveren van de best mogelijke geneesmiddelen ter bescherming van de gezondheid en het welzijn van de patiënten die wij dienen”. Het bedrijf heeft nieuwe geneesmiddelen ontdekt en ontwikkeld voor HIV, griep en antimicrobiële weerstand en brengt momenteel producten op de markt op verschillende therapeutische gebieden, waaronder infectiebestrijdende middelen. Andere therapeutische gebieden, en de focus van de pijplijn van het bedrijf, zijn CNS/psychoneurologische ziekten, oncologie en pijn.

Shionogi B.V. is een besloten vennootschap naar Nederlands recht, handelend onder de naam Shionogi Europe. Shionogi B.V. en geregistreerd in het handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel onder nummer 73229180 met adres Herengracht 464, 1017CA in Amsterdam. Bezoek onze website www.shionogi.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jo Taylor Executive Director, Corporate and Government Affairs

Shionogi Europe +44 (0)20 3053 4200

Check out our twitter: @NewsNovumpr