02:02 uur 19-11-2022

G42, OceanX, G-Tech en de Indonesische regering gaan samenwerken om oceaanonderzoek ter bescherming van het mariene milieu te bevorderen.

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– G42, het toonaangevende AI- en cloud computing-bedrijf uit de VAE en OceanX, de wereldwijde non-profit organisatie voor oceaanonderzoek, kondigen samen met G-Tech Digital Asia (G-Tech), en de regering van de Republiek Indonesië via haar Coördinerend Ministerie voor Maritieme Zaken en Investeringen (CMMAI) aan dat zij een intentieverklaring hebben ondertekend voor een samenwerking om oceaanonderzoek te bevorderen ter bescherming van het mariene milieu.

In het kader van deze voorgestelde samenwerking wil G42 de grootschalige cloud-infrastructuur en -diensten van G42 Cloud, de remote sensing drone-systemen van Bayanat, een beursgenoteerd bedrijf bij ADX waarin G42 een meerderheidsbelang heeft, en geavanceerde mariene genomicatoepassingen van G42 Healthcare inzetten. Deze zullen de sociale welzijnsmissie van OceanX en haar mariene onderzoeks- en mediaschip van wereldklasse, de R/V OceanXplorer, ondersteunen bij het uitvoeren van geavanceerde, diepgaande analyses van het kust- en oceaanmilieu.

De intentieverklaring werd ondertekend door Mohammad Firman Hidayat, plaatsvervangend minister voor de coördinatie van maritieme hulpbronnen, Peng Xiao, Group CEO van G42, Vincent Pieribone, vicevoorzitter van OceanX en Michel Hamilton, CEO van G-Tech.

De samenwerking ondersteunt de doelstellingen van de Indonesische regering om onder leiding van CMMAI, mariene hulpbronnen, met inbegrip van biodiversiteit en het behoud van ecosystemen, beter te beheren aan de hand van nieuwe technologie en methodologieën, evenals de bredere missie van OceanX om de oceaan te verkennen en deze via educatieve media met de wereld te delen.

Het project onderstreept het belang van een gedetailleerde mapping van mariene hulpbronnen met moderne technologieën voor de bescherming en het behoud van het oceaanmilieu en de bestaansmiddelen van de gemeenschappen die daarvan afhangen. G42 zal OceanX en CMMAI helpen bij hun onderzoek naar het in kaart brengen van de visserij en de mariene hulpbronnen door middel van datagestuurde e-DNA, sociaal-economische en ecologische tekens in kust- en mariene ecosystemen. De voorgestelde samenwerking omvat ook opleiding en kennisoverdracht om menselijke capaciteit en ondersteunende infrastructuur voor CMMAI op te bouwen.

In navolging van het mandaat van de VAE om geavanceerde technologieën te verkennen en te benutten als speerpunt in het streven naar milieubehoud, zet G42 zijn uitgebreide portefeuille van bedrijven in met als doel innovatieve en betere methoden te ontwikkelen voor zowel publieke als particuliere organisaties om enkele van de meest urgente klimaat- en milieuproblemen te kunnen aanpakken.

Peng Xiao, Group CEO van G42, zegt hierover: “We zijn er trots op dat we met CMMAI en OceanX aan dit project samenwerken om een groter inzicht te krijgen in het mariene milieu van Indonesië. Betere data zijn essentieel om een meer holistische kijk op de toestand van onze oceanen te ontwikkelen. Door onze samenwerking met OceanX willen we nieuwe, toegesneden oplossingen en technologieën ontwikkelen die de lokale autoriteiten zullen helpen bij de bescherming van het mariene milieu, zodat de huidige en toekomstige generaties hiervan kunnen profiteren.”

Dr. Prashanth Marpu, directeur van het Geospatial Centre Of Excellence en het Climate Action Program van Bayanat, verklaart: “Oceanen zijn zeer complexe omgevingen, en monitoring en onderzoek kunnen onderzoekers en wetenschappers die op dit gebied werken voor veel uitdagingen stellen. Bayanat past zijn expertise in realtime geospatiale diensten en oplossingen toe en verwerkt grootschalige gegevens om de middelen te ontwikkelen waarmee de onderzoeksgemeenschap big data-analyse van het maritieme milieu kan uitvoeren.”

OverG42

G42 is een wereldwijde leider in het creëren van visionaire kunstmatige intelligentie voor een betere toekomst. Geboren in Abu Dhabi en actief over de hele wereld, verdedigt AI als een drijvende kracht voor het goede. Zijn medewerkers zijn voortdurend bezig met het herontwerpen van wat technologie kan doen, waarbij geavanceerd denken en innovatie worden toegepast om de vooruitgang te versnellen en de meest dringende problemen van de samenleving aan te pakken.

G42 stimuleert verandering in de regio en daarbuiten en bundelt zijn krachten met landen, bedrijven en individuen om de infrastructuur voor de wereld van morgen te creëren. Van moleculaire geneeskunde tot ruimtevaart en alles daartussenin, brengt G42 vandaag exponentiële mogelijkheden tot stand. .

Ga voor meer informatie naar www.g42.ai.

Over OceanX

Oceanographic Research & Exploration Foundation (OceanX) heeft als missiem wetenschappers te ondersteunen bij het verkennen van de oceaan en deze terug te brengen naar de wereld door middel van boeiende media. OceanX maakt gebruik van geavanceerde technologie, onverschrokken wetenschap, fascinerende verhalen en meeslepende ervaringen om de wereld te onderwijzen, te inspireren en te verbinden met de oceaan en een wereldwijde gemeenschap op te bouwen die sterk geëngageerd is om onze oceanen te begrijpen, ervan te genieten en ze te beschermen. OceanX is een initiatief van Dalio Philanthropies, dat de diverse filantropische belangen van de Dalio-familieleden behartigt.

Ga voor meer informatie naar www.oceanx.org en volg OceanX op Facebook, Instagram, Twitter, TikTok en LinkedIn.

Over Bayanat

Bayanat, een ADX beursgenoteerd bedrijf met een meerderheidsbelang van G42, levert uitgebreide AI-gestuurde geospatiale oplossingen van wereldklasse aan een groeiend aantal sectoren zoals defensie, milieu, energie en hulpbronnen, slimme steden en transport. Het aanbod omvat topografische, hydrografische en aeronautische producten en kaarten, maar ook diensten op het gebied van geospatiale landmeetkunde, analyse, beheer, modellering, visualisering en cartografie. De oplossingen van Bayanat maken gebruik van enorme hoeveelheden hoogwardige en unieke gegevens uit verschillende bronnen, waaronder satellieten, pseudo-satellieten op grote hoogte (HAPS) en aardobservatie, ondersteund door AI, om geospatiale intelligentie (gIQ) te stimuleren.

Ga voor meer informatie naar: www.bayanat.ai

Twitter:

https://twitter.com/bayanat_ai
LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/bayanatg42/
Instagram:

https://www.instagram.com/bayanat.g42/
Facebook:

https://www.facebook.com/bayanat.g42

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stuur voor mediavragen een e-mail naar: g42@trailrunnerint.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr