04:09 uur 18-11-2022

Alliance Healthcare en GIRP, European Healthcare Distribution Association, hosten een evenement over antibioticaresistentie (AMR)

Het inaugurele evenement biedt leiders uit de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg de mogelijkheid om samen te werken, beste praktijken uit te wisselen en initiatieven voor de aanpak van AMR te bespreken.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Alliance Healthcare, een onderdeel van het wereldwijde gezondheidszorgbedrijf AmerisourceBergen en een toonaangevende Europese groothandelaar in farmaceutische producten, en GIRP, European Healthcare Distribution Association, brachten vandaag beleidsmakers en leiders uit de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie bijeen om antibioticaresistentie (AMR) te bespreken, de huidige responsinspanningen te onderzoeken en kansen te verkennen om een samenwerking bij initiatieven ter bestrijding van dit wereldwijde volksgezondheidsprobleem te bevorderen.

Het inaugurele evenement werd gekenmerkt door bijdragen van leden van het Europees Parlement, de Europese Commissie en organisaties die het voortouw nemen bij de bestrijding van AMR. In paneldiscussies onder leiding van deskundigen uit de gezondheidszorg en de farmaceutische sector, stelden panelleden en sprekers verschillende onderwerpen aan de orde, zoals hoe overheidsbeleid de respons kan aansturen, strategieën om het bewustzijn over AMR te vergroten, acties die zorgverleners ondernemen om resistentie te bestrijden en publiek-private partnerschappen om de ontwikkeling van nieuwe antimicrobiële stoffen te ondersteunen. Professor Dame Sally Davies, speciaal VK-afgevaardigde voor AMR en lid van de VN-groep van wereldleiders voor AMR, legde in haar toespraak de focus op het bundelen van internationale inspanningen en het stimuleren van een wereldwijde respons.

AMR doet zich voor wanneer een micro-organisme (bacterie, virus, schimmel, parasiet) genoeg weerstand ontwikkelt om de werkzaamheid van een geneesmiddel te weerstaan. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Noord-Amerikaanse regering en de Europese Commissie hebben elk de aanzet tot actieplannen tegen AMR gegeven.

“De aanpak van een dergelijk complex en ingrijpend probleem als AMR vereist publiek-private samenwerking en coördinatie tussen verschillende sectoren,” aldus Gianluigi Tassone, voorzitter van Alliance Healthcare. “Met dit evenement wilden we beleidsmakers, leiders in de toeleveringsketen van de gezondheidszorg en degenen die in de voorhoede van de internationale respons staan, verenigen om de huidige werkwijzen te bespreken, beste praktijken uit te wisselen en mogelijkheden in kaart te brengen waarin we kunnen samenwerken om dit probleem aan een oplossing te helpen.”

“Zoals de EU in haar actieplan uiteenzet, is er dringend behoefte aan multisectoriële samenwerking, innovatie en beleidsmaatregelen om AMR te bestrijden,” zegt Monika Derecque-Pois, algemeen directeur van GIRP. “Hoewel dit evenement een belangrijke stap is om leiders uit verschillende sectoren samen te brengen, is het net zo belangrijk dat we deze gesprekken blijven voeren en voortbouwen op de potentiële oplossingen die vandaag zijn besproken zodat zinvolle en duurzame veranderingen kunnen worden doorgevoerd.”

Tijdens het panel voor zorgverleners gaven leiders van de European Hospital and Healthcare Federation, het Standing Committee of European Doctors, de Europese Vereniging van Ziekenhuisapothekers (European Association of Hospital Pharmacies, EAHP) en Boots VK hun visie op hoe zorgstelsels in heel Europa erop zijn voorbereid om AMR onder controle te krijgen. De panelleden spraken over de nodige acties om resistentie te overwinnen, waaronder maatregelen voor infectiepreventie en -bestrijding, en initiatieven om patiënten kennis over AMR bij te brengen. Alphega Pharmacy, een pan-Europees netwerk van onafhankelijke apothekers en onderdeel van Alliance Healthcare, lanceerde een campagne om het bewustzijn over AMR te vergroten en patiënten extra advies en voorlichting over het juiste gebruik van antibiotica te geven.

Vertegenwoordigers van het AMR Action Fund, een publiek-privaat partnerschap dat investeert in biotechbedrijven die antibiotica ontwikkelen, en BEAM Alliance, een samenwerkingsverband van kleine en middelgrote biofarmaceutische bedrijven in Europa die helpen bij de ontwikkeling van producten ter bestrijding van AMR, bespraken de huidige prioriteiten van de sector, waaronder innovatieve benaderingen ter ondersteuning van het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe antibiotica en duurzame modellen om de toegang tot nieuwe antibiotica, diagnostica en vaccins wereldwijd te verbeteren.

“AMR is een stille pandemie. Geen enkele speler kan het in zijn eentje oplossen, het vereist een gecoördineerde aanpak”, aldus Dame Sally. “Door samenwerking tussen sectoren en landen kunnen we innoveren om de toekomst van de moderne geneeskunde veilig te stellen, zodat iedereen die dit nodig heeft, duurzaam kan worden behandeld.”

Over AmerisourceBergen

AmerisourceBergen stimuleert een positieve invloed op de gezondheid van mensen en gemeenschappen over de hele wereld door de ontwikkeling en levering van geneesmiddelen en gezondheidsproducten te bevorderen. Als toonaangevend wereldwijd gezondheidszorgbedrijf, met een basis in farmaceutische distributie en oplossingen voor fabrikanten, apotheken en leveranciers, zorgen wij voor ongeëvenaarde toegang, efficiëntie en betrouwbaarheid voor de gezondheid van mens en dier. Onze meer dan 43.000 wereldwijde teamleden zetten ons doel kracht bij: we zijn verenigd in onze verantwoordelijkheid om een gezondere toekomst te creëren. AmerisourceBergen staat met een jaarlijkse omzet van meer dan 200 miljard dollar op de 10e plaats van de Fortune 500. Lees meer op https://amerisourcebergen.com/.

European Healthcare Distribution Association (GIRP)

GIRP, European Healthcare Distribution Association, is de overkoepelende organisatie voor full-service distributeurs in de Europese gezondheidszorg. GIRP vertegenwoordigt de nationale verenigingen van meer dan 750 farmaceutische groothandelaren die 34 Europese landen bedienen, evenals grote internationale en pan-Europese ondernemingen in de gezondheidszorg. Leden van GIRIP hebben meer dan 140.000 mensen in dienst en distribueren jaarlijks ongeveer 15 miljard verpakkingen geneesmiddelen en een breed scala aan gezondheidsproducten. Als vitale schakel in de gezondheidszorg zetten zij zich in voor het ontwikkelen en leveren van innovatieve en werkzame gezondheidszorgproducten en -diensten om de gezondheid en het welzijn van patiënten in heel Europa te verbeteren. Lees meer op girp.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mike Iorfino, AmerisourceBergen

610-545-9189 – Mobiel

Mike.iorfino@amerisourcebergen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr