15:11 uur 16-11-2022

MPEG LA’s EV-laadlicentie vergemakkelijkt de wereldwijde overgang naar elektrisch vervoer

EV-laadlicentie afgestemd op de evoluerende EV-laadinfrastructuur

DENVER–(BUSINESS WIRE)– MPEG LA, LLC heeft vandaag aangekondigd dat het zijn EV Charging Patent Portfolio License (“EV Charging License”) verder heeft afgestemd op de zich ontwikkelende EV-laadinfrastructuur om de licentie effectiever te maken in het voldoen aan de behoeften van de markt nu en in de toekomst.

“Nu de wereld snel overschakelt op geëlektrificeerd vervoer met handige, betrouwbare en betaalbare netwerken van op standaarden gebaseerde opladers voor elektrische voertuigen in auto’s, langs snelwegen en in gemeenschappen over de hele wereld, verzekert MPEG LA’s EV Charging octrooipool implementeerders van toegang tot fundamentele intellectuele eigendom tegen redelijke voorwaarden,” aldus Larry Horn, president en CEO van MPEG LA. “Het is een noodzakelijk onderdeel van een geordende overgang die vrijheid van handelen, minder risico op rechtszaken en voorspelbaarheid in de bedrijfsplanning biedt om de markt uit te rusten.”

MPEG LA’s EV Charging License Facilitates Worldwide Transition to Electrified Transportation

EV Charging License Aligned with Evolving EV Charging Infrastructure

DENVER–(BUSINESS WIRE)– MPEG LA, LLC today announced that it has further aligned its EV Charging Patent Portfolio License (“EV Charging License”) with evolving EV charging infrastructure to make the License more effective in addressing the market’s needs now and in the future.

“As the world transitions rapidly to electrified transportation with convenient, reliable, and affordable networks of standards-based electric vehicle chargers in automobiles, along highways and in communities worldwide, MPEG LA’s EV Charging patent pool will assure implementers access to fundamental intellectual property on reasonable terms,” said Larry Horn, President and CEO of MPEG LA. “It is a necessary element of an orderly transition providing freedom to operate, reduced litigation risk and predictability in business planning to equip the market.”

In support of the worldwide EV charging rollout, MPEG LA’s EV Charging License addresses multiple geographic and industry standards and the higher power and increasing importance of High-Level Communications (HLC) in commercial chargers to make the License a one-stop solution for the worldwide EV charging market. Royalty products and rates were recently revised in recognition of emerging market needs. More information may be found here.

MPEG LA’s objective is to offer worldwide access to as many EV charging essential patents as possible to everyone on the same terms under a single license. Any party that believes it has patents that are essential to the EV Charging Standard is welcome to submit them for an evaluation of their essentiality by MPEG LA’s patent experts and inclusion in the License if determined to be essential. Terms and procedures governing patent submissions may be requested here.

MPEG LA, LLC

MPEG LA is the world’s leading provider of one-stop licenses for standards and other technology platforms. Starting in the 1990s, it pioneered the modern-day patent pool helping to produce the most widely used standards in consumer electronics history and is expanding access to other groundbreaking technologies. MPEG LA has operated licensing programs for a variety of technologies consisting of more than 26,000 patents in 120 countries with 285 patent holders and some 7,300 licensees. By assisting users with implementation of their technology choices, MPEG LA offers licensing solutions that provide access to fundamental intellectual property, freedom to operate, reduced litigation risk and predictability in the business planning process. For more information, go to www.mpegla.com.

Contacts

Tom O’Reilly

MPEG LA, LLC

Tel: 303.200.1710

toreilly@mpegla.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr