14:10 uur 03-11-2022

TERUGROEPACTIE VOOR ACHT MODELLEN CLARKS DAMESSCHOENEN WEGENS CHEMISCH GEVAAR

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– C. & J. Clark International Ltd (“Clarks”) en enkele van diens dochterondernemingen hebben een terugroepactie vanwege veiligheid aangekondigd voor in totaal acht modellen van Breeze (in Noord- en Zuid-Amerika) en Brinkley (buiten Noord- en Zuid-Amerika) damesschoenen, allemaal in de kleuren marineblauw of donker marineblauw en geïntroduceerd in het seizoen lente/zomer 2022.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221103005267/nl/

TERUGROEPACTIE VOOR ACHT MODELLEN CLARKS DAMESSCHOENEN WEGENS CHEMISCH GEVAAR (Photo: Business Wire)

TERUGROEPACTIE VOOR ACHT MODELLEN CLARKS DAMESSCHOENEN WEGENS CHEMISCH GEVAAR (Photo: Business Wire)

De terugroepactie betreft de volgende modellen: Brinkley Step in marineblauw, Breeze Step in marineblauw, Breeze Step in marineblauw/wit, Breeze Step in donker marineblauw, Breeze Ave in donker marineblauw, Brinkley Ave in donker marineblauw, Brinkley Shore in marineblauw en Breeze Shore in marineblauw.

Deze terugroepactie vindt plaats omdat bij testen van sommige monsters van deze schoenen te hoge niveaus van de chemische stoffen benzidine en dimethoxybenzidine zijn vastgesteld, die in de azopigmenten worden aangetroffen en in sommige rechtsgebieden beperkt zijn. Door langdurig en direct contact met het bovenmateriaal van de schoenen kan de drager in contact komen met deze chemische stoffen, die giftig zijn en nadelige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.

Clarks heeft alle relevante regelgevende instanties op de hoogte gebracht en lanceert een volledige wereldwijde terugroepactie van de betrokken modellen. Dit probleem heeft geen invloed op andere kleuren van de vermelde modellen of andere producten van Clarks en deze zijn niet opgenomen in de terugroepactie.

Informatie voor klanten

Clarks werkt met handelspartners samen om contact op te nemen met zo veel mogelijk mensen die de schoenen rechtstreeks hebben gekocht.

Klanten die een paar schoenen hebben die worden teruggeroepen, dienen naar http://tinyurl.com/ClarksRecall te gaan en de stapsgewijze handleiding te volgen om een terugbetaling te krijgen.

Klanten kunnen beoordelen of hun schoenen moeten worden geretourneerd door het artikelnummer in de schoenen te controleren. Het artikelnummer bestaat uit de eerste 8 cijfers van het 12-cijferige nummer onder de maat- en pasvorminformatie en is te vinden op het vaste label in de schoenen.

In alle regio’s raden we klanten met vragen over hun schoenen of het retourproces aan om de online Q&A van Clarks te raadplegen, beschikbaar op onze terugroepactiewebsite, of contact op te nemen met Clarks via e-mail: productrecall@customerreply.clarks.com.

Klanten in de volgende regio’s kunnen ook telefonisch contact opnemen met Clarks:

– VS – 1-800-480-5092 – kosteloos

– Canada – 1 800 480 5137 – kosteloos

– VK – 0800 088 2332 – kosteloos telefoonnummer

– Europese Unie – Bezoek onze terugroepactiewebsite voor een lijst met nummers van de EU-hulplijn.

Onze openingstijden voor deze regio’s zijn als volgt:

– Voor de VS en Canada zijn de openingstijden als volgt: 6.00 tot 18.00 uur Eastern, 6.00 tot 17.00 uur Central, 6.00 tot 16.00 uur Mountain en 6.00 tot 15.00 uur Pacific.

– Voor het VK zijn de openingstijden van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 23.00 uur GMT.

– Voor de Europese Unie zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.00 uur CET.

Clarks verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit voor onze klanten kan veroorzaken.

-EINDE-

Over Clarks

Clarks is gevestigd in Somerset (Engeland) en toonaangevend als innovatieve schoenmaker sinds de oprichting in 1825, toen de broers James en Cyrus Clark van resten van schapenvel een pantoffel maakten. Destijds was het baanbrekend; een combinatie van uitvinding en vakmanschap die nog steeds centraal staat in wat het merk nu doet.

In het Clarks-archief van meer dan 22.000 paren bevinden zich schoenen die revoluties hebben opgewekt en generaties hebben bepaald. Elk ontwerp, van de originele Clarks Desert Boot die in 1950 voor het eerst ontworpen door Nathan Clark en gelanceerd werd tot de iconische Wallabee, heeft een duidelijk herkenbare stijl; een unieke combinatie van vakmanschap en innovatie die het onmiskenbaar Clarks maakt.

Clarks is een wereldwijd opererend bedrijf met detailhandel-, groothandel-, franchise- en onlinekanalen in meer dan 100 markten.

Contacts

Neem voor persvragen contact op met press.office@clarks.com of Roisin Miller, Porter Novelli Londen (+44 (0) 7966 221032)

Check out our twitter: @NewsNovumpr