17:04 uur 30-09-2022

Oproep aan alle Sake-liefhebbers! 1 oktober is “Sake-dag”. Laten we samen Kampai !! (Kampai betekent “toast” in het Japans)

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Er zijn talloze evenementen over de hele wereld die de geneugten van wijn en bier vieren; 1 oktober staat bekend als “Sake Day”, waar liefhebbers van sake wereldwijd samenkomen, genieten en waarderen van deze heerlijke drank.

Sake Day werd op 1 oktober vastgesteld door de Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS), de grootste sake-industrieorganisatie in Japan met leden bestaande uit zo’n 1.700 producenten van sake, Honkaku Shochu, Awamori en Hon-Mirin. Deze datum is gekozen omdat 1 oktober het begin markeerde van het nieuwe brouwseizoen met vers geoogste rijstgewassen.

Wereldwijd zijn er evenementen gepland om sake te vieren voor Sake Day op 1 oktober.

In Japan zal het evenement “Kampai! with Sake Week” tien dagen lang plaatsvinden rond Sake Day op 1 oktober, waar JSS, de prefectuur Sake-organisaties, brouwerijen, restaurants, slijterijen en sake-liefhebbers het glas zullen heffen om te proosten op de wonderen van rijstwijn.

Calling All Sake Aficionados! October 1st Is “Sake Day.” Let’s Kampai Together!! (Kampai Means “Toast” in Japanese)

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– There are countless events around the world celebrating the delights of wine and beer; October 1st is known as “Sake Day,” where sake lovers worldwide gather, enjoy, and appreciate this delicious beverage.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220929005349/en/

toast (Photo: Business Wire)

toast (Photo: Business Wire)

Sake Day was set as October 1st by the Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS), the largest sake industry organization in Japan with members consisting of some 1,700 producers of sake, Honkaku Shochu, Awamori, and Hon-Mirin. This date was selected because October 1st marked the beginning of the new brewing season using freshly harvested rice crops.

Events celebrating sake have been planned worldwide for Sake Day on October 1st.

In Japan, the “Kampai! with Sake Week” event will run for ten days around Sake Day on October 1st, where JSS, prefectural sake organizations, breweries, restaurants, liquor stores, and sake lovers will raise a glass to toast the wonders of sake.

With the growing number of people around the world celebrating the wonders of sake, why not try searching the internet for Sake Day to find an event happening near you.

JSS will be streaming an online event “Kampai! with Sake!” on YouTube Live from 18:00 (JST) on October 1st, 2022. When the clock hits 19:00, viewers can join “Kampai! with Sake!” wherever they are turning in from. The event will also feature video messages from sake lovers around the world, and include a live feed from Salon du Sake event in Paris.

Sake has long been considered one of the finest offerings to the gods, and “Kampai” represents the people’s wishes become one in the presence of those spirits.

We look forward to Kampai with Sake with everyone on October 1st!!

Smile with Sake Clip: https://www.youtube.com/watch?v=5BAq92S3eIk

Japan Sake and Shochu Makers Association SNS links are as follows:

FB: https://www.facebook.com/japansakeshochu
IG: https://www.instagram.com/japansakeshochu_en/
YouTube: https://www.youtube.com/user/JapanSakeOfficial
Twitter: https://twitter.com/jss_sake_en

Contacts

Japan sake PR Secretariat

Inquiry person name: Satoru Suzuki

Mail: Japansake@jk-soken.co.jp
FAX: +81-3-5441-2587

Check out our twitter: @NewsNovumpr