16:41 uur 05-09-2022

SkyShowtime kondigt officiële lanceringsdatum en programmering aan

Nieuwe pan-Europese streamingdienst gaat op 20 september van start in Scandinavië

Daarna moeten lanceringen volgen in Nederland, het Iberisch schiereiland en Midden- en Oost-Europa

Met exclusieve nieuw uitgekomen Hollywoodfilms en nieuwe geschreven series van ‘s werelds beste studio’s

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De nieuwe streamingdienst SkyShowtime heeft vandaag aangekondigd dat deze officieel van start gaat op 20 september 2022. Hiermee wordt het premiumaanbod van exclusief en iconisch entertainment voor het eerst beschikbaar voor miljoenen huishoudens in heel Europa.

SkyShowtime is een joint venture van Comcast (NASDAQ: CMCSA) -moederbedrijf van NBCUniversal en Sky- en Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) en zal op 20 september van start gaan in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden, alvorens later dit jaar in het vierde kwartaal uit te breiden naar Nederland. SkyShowtime zal in de komende maanden en tot en met het eerste kwartaal van 2023 verder worden uitgerold naar Spanje, Portugal, Andorra en Midden- en Oost-Europa (MOE). De MOE-markten omvatten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië. Specifieke lanceringsdata en prijzen in deze markten zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

SkyShowtime brengt het beste entertainment van ‘s werelds grootste studio’s en verhalenvertellers bijeen. De dienst zal duizenden uren kwaliteitsamusement voor het hele gezin bieden en een brede selectie van ‘s werelds langstverwachte series en films bevatten.

Er zullen exclusieve televisiepremières worden getoond van nieuw uitgekomen bioscoopfilms van Paramount Pictures en Universal Pictures, de twee oudste studio’s van Hollywood, die samen goed zijn voor bijna 50% van de bioscoopopbrengsten van Hollywoodfilms.

SkyShowtime zal de thuisbasis vormen voor een selectie van nieuwe kaskrakerfilms nadat deze in de bioscoop en thuisbioscoop zijn uitgebracht, waaronder Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance en The Bad Guys.

Daarnaast biedt SkyShowtime nieuwe eersteklas geschreven series, programma’s voor kinderen en families en een selectie van iconische titels en boxsets uit de verzameling van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios en Peacock – allemaal op één plek gestreamd. SkyShowtime zal ook plaatselijk geproduceerde programma’s, documentaires en specials uit haar markten aanbieden.

In Scandinavië zal SkyShowtime, als onderdeel van de samenwerking met Paramount, Paramount+ vervangen, waardoor bestaande en toekomstige klanten Paramount+-favorieten kunnen bekijken zoals Halo, Yellowstone, The Offer en Star Trek: Strange New Worlds, evenals de SHOWTIME® originals Yellowjackets, Dexter: New Blood, Super Pumped: The Battle for Uber, en The First Lady. Voor het eerst krijgen abonnees toegang tot nog meer nieuwe en exclusieve eersteklas series en films uit het beste van Universal Pictures, Sky Originals en NBCUniversal.

Vanaf de lancering kunnen klanten kijken naar de premières van het langverwachte SHOWTIME®-drama American Gigolo, de Sky Originals The Rising, The Fear Index en The Midwich Cuckoos, en seizoen 21 van Law & Order van Peacock. In de komende maanden zullen nog meer series in première gaan, waaronder seizoen 5 van Yellowstone, Pitch Perfect: Bumper in Berlin, Vampire Academy en de SHOWTIME®-series Yellowjackets (seizoen 2) en Let The Right One In.

SkyShowtime CEO Monty Sarhan zei hierover: “Het is tijd… voor SkyShowtime: de nieuwste grote streamingdienst voor Europa. Slechts enkele maanden na het ontvangen van de volledige wettelijke goedkeuring, zal SkyShowtime officieel van start gaan op 20 september 2022. We vinden het geweldig dat onze klanten exclusieve toegang krijgen tot de nieuwste series en filmpremières van onze iconische en wereldberoemde studio’s. We kijken ernaar uit om de lanceringsdata bekend te maken voor onze andere markten en om SkyShowtime aan nog meer mensen in heel Europa aan te bieden.”

Henriette Skov, regiodirecteur van SkyShowtime voor Noord-Europa, voegde daaraan toe: “Het verheugt ons SkyShowtime in Scandinavië te lanceren en we kijken ernaar uit om onze klanten de allerbeste selectie van wereldwijde series en films te bieden, allemaal op één plek.”

De dienst zal ‘direct-to-consumer’ beschikbaar zijn via de SkyShowtime-app voor Apple iOS-, tvOS- en Android-toestellen en via de website: www.skyshowtime.com. SkyShowtime gaat € 6,99 per maand kosten in Finland, SEK 79 in Zweden, NOK 79 in Noorwegen, en DKK 69 in Denemarken.

SkyShowtime zal op de Scandinavische markten ook beschikbaar zijn via de volgende distributiepartners: Allente, RiksTV, Ruutu, Sappa, Strim, Telenor, Tele2, Telia, Telmore en YouSee van de Nuuday Group, en TV 2 Play.

SkyShowtime draait op het Peacock-platform en is speciaal voor Europa ontwikkeld en op deze markten gericht. Met regionale kantoren in alle regio’s is SkyShowtime’s klantgerichte focus en lokale aanwezigheid bepalend voor haar benadering van partnerschappen, programmering en marketing. Na de lancering in meer dan 20 landen zullen de apps en programma’s van SkyShowtime beschikbaar zijn in 18 verschillende talen.

De programmering die in dit persbericht wordt beschreven, is specifiek voor Scandinavië en kan per markt verschillen.

Klik hier voor de trailer: https://youtu.be/ujzpT7FTeeY

Ga voor meer bijzonderheden naar:

Website: www.skyshowtime.com

Newsroom: corporate.skyshowtime.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/skyshowtime

Of stuur voor meer informatie een e-mail naar skyshowtimeenquiries@mcsaatchi.com

Over SkyShowtime

SkyShowtime is een nieuwe streamingdienst die op 20 september van dit jaar in Scandinavië van start gaat.

SkyShowtime is een joint venture van Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) en Paramount Global (NASDAQ: PARA, PARAA) en brengt de gecombineerde middelen van beide bedrijven, direct-to-consumer-beleving en het allerbeste entertainment, films en originele series bijeen van de iconische merken Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount +, SHOWTIME®, Paramount Pictures en Nickelodeon.

SkyShowtime zal beschikbaar zijn in meer dan 20 Europese markten met in totaal 90 miljoen huishoudens. De dienst zal worden aangeboden in Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: skyshowtimeenquiries@mcsaatchi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr