00:05 uur 26-01-2022

De International Zinc Association kondigt de CEO / Full Time Director van Hindustan Zinc Ltd, Arun Misra, aan als nieuwe voorzitter

DURHAM, N.C.–(BUSINESS WIRE)– De International Zinc Association (IZA) is verheugd om de CEO / Full Time Director van Hindustan Zinc Ltd, Arun Misra, aan te kondigen als de nieuwe waarnemend IZA-voorzitter. Dhr. Misra werd onlangs door het Uitvoerend Comité van IZA gekozen als de nieuwe voorzitter, met een definitieve stemming gepland door de Raad van Bestuur van IZA in oktober.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220125005174/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Dhr. Misra was vereerd toen hij voor deze functie werd gekozen en keek ernaar uit om IZA te ondersteunen bij haar werk om duurzame langetermijnmarkten voor zink op te bouwen en om te helpen bij het garanderen van de licentie om te werken voor de industrie.

“Het is een voorrecht voor mij om de rol van IZA-voorzitter op me te nemen en de traditie van uitmuntendheid voort te zetten van degenen die mij voorgingen. De IZA heeft een uitzonderlijk team van professionals en ik kijk ernaar uit om samen te werken om de wereldwijde vraag naar zink te laten groeien en het belang ervan voor de menselijke gezondheid, gewasvoeding, duurzame ontwikkeling en het moderne leven te bevorderen,” verklaarde hij.

De uitvoerend directeur van IZA, Dr. Andrew Green, stelde: “Arun Misra is een belangrijke supporter van de activiteiten van IZA wereldwijd en vooral in India. Zijn leiderschap en ervaring zullen een geweldige hulpbron voor ons zijn, en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken om IZA en de zinkindustrie te begeleiden bij de kansen en uitdagingen die voor ons liggen op het wereldtoneel. Ik wil ook onze vorige voorzitter, Marie Inkster, bedanken voor haar uitstekende begeleiding en ondersteuning het afgelopen jaar.”

Over Hindustan Zinc Ltd.

Hindustan Zinc, een Vedanta Group Company, is een van ‘s werelds grootste en de enige geïntegreerde producent van zink-lood en zilver in India. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Udaipur in de staat Rajasthan, waar het zijn zink-loodmijnen en smeltcomplexen heeft. Hindustan Zinc is zelfvoorzienend in energie met eigen thermische centrales en heeft zich ook gewaagd aan groene energie door windkrachtcentrales op te zetten. Het bedrijf staat op de 1e plaats in Azië-Pacific en wereldwijd op de 5e plaats in de Dow Jones Sustainability Index in 2021 onder mijnbouw- en metaalbedrijven. Hindustan Zinc is een gecertificeerd Water Positive Company, lid van de FTSE4Good Index en heeft een ‘A’-rating van CDP gekregen voor klimaatverandering.

Over IZA

De IZA is een non-profitorganisatie die de wereldwijde zinkindustrie vertegenwoordigt. Haar missie is om zinkproducten en -markten te ondersteunen en vooruit te helpen door middel van onderzoek, ontwikkeling, technologieoverdracht en communicatie van de unieke eigenschappen die zink duurzaam en essentieel maken voor het leven. Ga voor meer informatie naar www.zinc.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Rob Putnam

rputnam@zinc.org
919-287-1872

Check out our twitter: @NewsNovumpr