21:21 uur 04-11-2021

Hyatt voltooit overname van de Apple Leisure Group en creëert daarmee een wereldleider in vrijetijds- en luxe all-inclusive reizen

Goed gepositioneerd om de significante en groeiende vraag naar vrijetijdsreizen op te vangen met een verbeterd end-to-end aanbod en een steeds gediversifieerder portfolio

Herbevestigt uitgebreide verbintenis tot verkoop van activa om een extra opbrengst van $ 2 miljard te genereren tegen eind 2024; Voldoet volledig aan bestaande verbintenis

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Hyatt Hotels Corporation (NYSE: H) heeft vandaag aangekondigd dat Hyatt de eerder aangekondigde overname heeft voltooid van Apple Leisure Group® (ALG), een toonaangevende groep voor het beheer van luxe resorts, reizen en gastvrijheid, van dochterondernemingen van KKR en KSL Capital Partners, LLC.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211104006331/nl/

Dreams Las Mareas Resort and Spa (Photo: Business Wire)

Dreams Las Mareas Resort and Spa (Photo: Business Wire)

Hyatt verdubbelt zijn wereldwijde voetafdruk van resorts door de toevoeging van het AMR™ Collection-merkenportfolio van ALG, bestaande uit ongeveer 100 hotels en resorts die actief zijn in 10 landen, evenals een pijplijn van 24 uitgevoerde deals in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Hierdoor biedt Hyatt nu een van de grootste collecties luxe all-inclusive resorts ter wereld, inclusief nieuwe bestemmingen voor Hyatt zoals Acapulco, Curaçao, de Canarische Eilanden, Menorca en St. Martin. Door deze overname heeft Hyatt panden toegevoegd in 11 nieuwe Europese markten en zijn Europese merkvoetafdruk met 60% uitgebreid, waardoor het groeipotentieel van Hyatt in een kritieke regio voor de wereldwijde vraag naar vakantiereizen wordt versterkt.

Daarnaast biedt Hyatt nog meer opties en ervaringen voor zijn eersteklas gasten en klanten, en verbetert het de end-to-end vakantiereiservaring door:

  • Unlimited Vacation Club® by AMR™ Collection, een exclusieve lidmaatschapsclub waarvan de leden profiteren van voorkeurstarieven en andere voordelen bij deelnemende AMR™ Collection-panden
  • ALG Vacations® een van de grootste aanbieders van pakketvakanties en distributieplatformen voor vrijetijdsreizen in Noord-Amerika die de Verenigde Staten, Mexico en het Caribisch gebied bedient
  • Amstar, een toonaangevend bedrijf voor het beheer van bestemmingsdiensten
  • Trisept Solutions®, een uniek technologieplatform voor vakantiereizen

Hyatt bepaalt hoe het loyaliteitsprogramma World of Hyatt® en ALG’s Unlimited Vacation Club® toegevoegde waarde en unieke loyaliteitsvoordelen kunnen bieden aan hun respectievelijke ledenbestand. Hyatt is van plan de AMR™ Collection in 2022 te integreren in World of Hyatt, zodat leden World of Hyatt-punten kunnen verdienen en inwisselen bij meer dan 100 AMR™ Collection-hotels en -resorts.

“De overname van ALG door Hyatt vertegenwoordigt een merkbepalend moment in onze meer dan 60-jarige geschiedenis en bouwt voort op onze erfenis als leider in hospitality”, zei Mark Hoplamazian, president en chief executive officer van Hyatt. “Hyatt en ALG hebben zeer complementaire merkenportfolio’s en delen een diepe toewijding aan de ervaringen van collega’s en gasten gericht op zorg. Nadat we in 2013 voor het eerst de snelgroeiende luxe all-inclusive ruimte betraden, zijn we ideaal gepositioneerd om aan de aanzienlijke en stijgende vraag naar vakantiereizen te voldoen en de gastvrijheid van wereldklasse die we bieden aan een breed scala aan nieuwe reizigers uit te breiden. We zijn verheugd om het ALG-team te verwelkomen in de Hyatt-familie en kijken ernaar uit om samen te werken om nieuwe niveaus van groei en waardecreatie te bereiken voor alle belanghebbenden, waaronder onze aandeelhouders, eigenaren, klanten, gasten, leden en collega’s.”

“Vandaag markeert het begin van het volgende hoofdstuk van ALG, waarin we zullen blijven voortbouwen op de sterke loyaliteit en reputatie die we hebben opgebouwd via onze luxe reismerken en -diensten, nu als onderdeel van Hyatt”, zei Alejandro Reynal, chief executive officer en president, Apple Leisure Group. “We zijn ervan overtuigd dat we samen meer kunnen bereiken en zijn enthousiast over de kansen die voor ons liggen voor onze uitgebreide familie, inclusief onze ALG-teamleden, die enthousiast zijn om lid te worden van een grotere wereldwijde organisatie. Met de toegevoegde expertise van Hyatt verwachten we onze expansie te versnellen naarmate we meer reizigers verwelkomen en vakantiedromen omzetten in levenslange herinneringen.”

De activiteiten van ALG worden verder geleid door Alejandro Reynal en het huidige leiderschapsteam van ALG. ALG zal als een apart bedrijfsonderdeel opereren binnen Hyatt. De heer Reynal is toegetreden tot het uitvoerend leiderschapsteam van Hyatt en rapporteert aan de heer Hoplamazian.

In september 2021 voldeed Hyatt aan zijn in 2019 aangekondigde verbintenis tot verkoop van activa van $ 1,5 miljard, wat resulteerde in een totaal van meer dan $ 3 miljard aan opbrengsten sinds de lancering van zijn strategie voor de verkoop van activa in 2017, tegen een gecombineerde veelvoud van meer dan 17x EBITDA. Hyatt bevestigt ook zijn toezegging om tegen het einde van 2024 nog eens $ 2 miljard aan opbrengsten uit de verkoop van activa te genereren.

Adviseurs

In verband met de transactie dienden BDT & Company, LLC en JP Morgan als financieel adviseurs van Hyatt en Latham & Watkins LLP trad op als juridisch adviseur. PJT Partners diende als financieel adviseur van ALG en Simpson Thacher & Bartlett LLP trad op als juridisch adviseur. Credit Suisse en Deutsche Bank Securities Inc. dienden als financieel adviseurs van KKR en KSL Capital Partners.

De term “Hyatt” wordt in dit bericht gemakshalve gebruikt om te verwijzen naar Hyatt Hotels Corporation en/of een of meer van haar dochterondernemingen.

Over Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation, met het hoofdkantoor in Chicago, is een toonaangevend wereldwijde hotelketen met 20 vooraanstaande merken. Op 30 juni 2021 omvatte het portfolio van het bedrijf meer dan 1.000 hotels en all-inclusive vastgoed in 68 landen op zes continenten. Het doel van het bedrijf om voor mensen te zorgen, zodat zij hun best kunnen doen, vormt de basis voor haar zakelijke beslissingen en groeistrategie en is bedoeld om topwerknemers aan te trekken en te behouden, relaties met gasten op te bouwen en waarde te creëren voor aandeelhouders. De dochterondernemingen van het bedrijf exploiteren, beheren, franchisen, bezitten, leasen, ontwikkelen, licentiëren of verlenen diensten aan hotels, resorts, merkwoningen en vakantievastgoed, waaronder de merknamen Park Hyatt®, Miraval®, Grand Hyatt®, Alila®, Andaz®, The Unbound Collection by Hyatt®, Destination by Hyatt™, Hyatt Regency®, Hyatt®, Hyatt Ziva™, Hyatt Zilara™, Thompson Hotels®, Hyatt Centric®, Caption by Hyatt, JdV by Hyatt™, Hyatt House®, Hyatt Place®, tommie™, UrCove en Hyatt Residence Club®, en beheert het World of Hyatt®-loyaliteitsprogramma dat onderscheidende voordelen en exclusieve ervaringen biedt aan zijn gewaardeerde leden. Ga voor meer informatie naar www.hyatt.com.

Over Apple Leisure Group®

De Apple Leisure Group® (ALG) is een toonaangevende Noord-Amerikaanse merkbeheer-, vrijetijdsreis- en hotelgroep met een uniek bedrijfsmodel voor reizigers en bestemmingen over de hele wereld. ALG levert via zijn groep van dochterbedrijven consequent uitzonderlijke waarde aan reizigers en sterke prestaties aan resorteigenaren en partners door strategisch gebruik te maken van haar portfolio van merken, waaronder: AMResorts LP, of een of meer van haar dochterondernemingen die gezamenlijk verkoop-, marketing- en merkbeheerdiensten leveren aan resort- en hotelmerken onder de AMR™ Collection, waaronder bekroonde 5-sterren en 4-sterren luxemerken, waaronder Secrets® resorts en spa’s, Dreams® resorts en spa’s, Breathless® resorts en spa’s, Zoëtry® wellness en sparesorts, Alua® hotels en resorts, en Sunscape® resorts en spa’s; ALG Vacations®, een van de grootste verkopers van vakantiepakketten en chartervluchten in de VS voor reizen naar Mexico en het Caribisch gebied, met gerenommeerde merken: Apple Vacations®, Funjet Vacations®, Travel Impressions®, CheapCaribbean.com®, BeachBound®, Blue Sky Tours®, Southwest Vacations®, en United Vacations®; het exclusieve lidmaatschapsprogramma Unlimited Vacation Club®; de allerbeste bestemmingsbeheerdiensten geleverd door Amstar DMC; en de innovatieve leverancier van technologische oplossingen Trisept Solutions®, die meer dan 88.000 reisagenten verbindt met toonaangevende reisaanbieders. Ga voor meer informatie over het voordeel van de Apple Leisure Group® naar www.appleleisuregroup.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, die geen historische feiten zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen omvatten verklaringen over de overname door het bedrijf van de Apple Leisure Group®, inclusief verwachte financiële en operationele voordelen die voortvloeien uit de overname, voordelen voor gasten en eigenaren die voortvloeien uit de overname, het bedrag en de timing van toekomstige activavervreemdingen en verwachte verkoopveelvouden van dergelijke activavervreemdingen, de verwachte groei van wereldwijde luxereizen en de systeembrede inkomstenmix van vrijetijdsruimten van het bedrijf, de verwachte toekomstige inkomsten op basis van vergoedingen van het gecombineerde bedrijf, verwachte voordelen en toegevoegde waarde van het loyaliteitsprogramma World of Hyatt en het lidmaatschapsaanbod van Apple Leisure Group, de plannen, strategieën, vooruitzichten, financiële prestaties van het bedrijf, projecties, financieringsvoorstellen, vooruitzichten of toekomstige gebeurtenissen en brengen bekende en onbekende risico’s met zich mee die moeilijk te voorspellen zijn. Als gevolg hiervan kunnen onze werkelijke resultaten, prestaties of successen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden uitgedrukt of geïmpliceerd in deze toekomstgerichte verklaringen. In sommige gevallen kunt u toekomstgerichte uitspraken herkennen aan het gebruik van woorden als “kan”, “zou kunnen”, “verwachten”, “van plan”, “plannen”, “zoeken”, “anticiperen”, “geloven”, “schatten”, “voorspellen”, “potentieel”, “doorgaan”, “waarschijnlijk”, “zullen”, “zouden” en variaties van deze termen en soortgelijke uitdrukkingen, of het negatief van deze termen of soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn noodzakelijkerwijs gebaseerd op schattingen en veronderstellingen die, hoewel ze door ons en ons management als redelijk worden beschouwd, inherent onzeker zijn. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de huidige verwachtingen, zijn onder meer de risico’s die verband houden met de voltooiing van de overname van Apple Leisure Group®, inclusief het daarmee verband houdende aangaan van materiële extra schulden; het vermogen van het bedrijf om de werknemers en activiteiten van de Apple Leisure Group met succes in het bedrijf te integreren; het vermogen om de verwachte voordelen en synergiën van de overname van de Apple Leisure Group® zo snel of in de verwachte mate te realiseren; de duur van de COVID-19-pandemie en het tempo van herstel na de pandemie, eventuele aanvullende heropleving of COVID-19-varianten; de korte- en langetermijneffecten van de COVID-19-pandemie, waaronder de vraag naar reizen, tijdelijke en groepsactiviteiten, en het consumentenvertrouwen; de impact van de COVID-19-pandemie, een eventuele verdere heropleving of COVID-19-varianten, en de impact van acties die overheden, bedrijven en personen nemen als reactie op wereldwijde en regionale economieën, reisbeperkingen of -verboden, en economische activiteit, met inbegrip van de duur en de omvang van het effect ervan op de werkloosheidscijfers en de bestedingen aan consumentengoederen; de brede verspreiding en werkzaamheid van COVID-19-vaccins en brede acceptatie door de algemene bevolking van dergelijke vaccins; het vermogen van externe eigenaren, franchisenemers of horecaondernemingspartners om met succes de gevolgen van de COVID-19-pandemie, eventuele aanvullende heropleving of COVID-19-varianten het hoofd te bieden; algemene economische onzekerheid op belangrijke wereldwijde markten en een verslechtering van de wereldwijde economische omstandigheden of lage niveaus van economische groei; de snelheid en het tempo van economisch herstel na economische neergang; wereldwijde beperkingen en onderbrekingen in de toeleveringsketen; risico’s die van invloed zijn op de segmenten luxe, resort en all-inclusive accommodatie; uitgavenniveaus in zakelijke, vrijetijds- en all-inclusive segmenten, evenals consumentenvertrouwen; dalingen in bezettingsgraad en gemiddelde dagprijs; beperkte zichtbaarheid met betrekking tot toekomstige boekingen; verlies van belangrijk personeel; binnenlandse en internationale politieke en geopolitieke omstandigheden, waaronder politieke of burgerlijke onrust of veranderingen in handelsbeleid; vijandelijkheden, of angst voor vijandelijkheden, met inbegrip van toekomstige terroristische aanslagen, die reizen beïnvloeden; reisgerelateerde ongevallen; natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen zoals aardbevingen, tsunami’s, tornado’s, orkanen, overstromingen, bosbranden, olielozingen, nucleaire incidenten en wereldwijde uitbraken van pandemieën of besmettelijke ziekten, zoals de COVID-19-pandemie, of angst voor dergelijke uitbraken; ons vermogen om met succes bepaalde niveaus van bedrijfswinsten te behalen bij hotels die prestatietests of garanties hebben ten gunste van onze externe eigenaren; de impact van hotelrenovaties en herontwikkelingen; risico’s verbonden aan onze kapitaaltoewijzingsplannen, inkoopprogramma voor aandelen en dividendbetalingen, inclusief een vermindering, of eliminatie of opschorting van, terugkoopactiviteiten of dividendbetalingen; het seizoensgebonden en cyclische karakter van de vastgoed- en horecabedrijven; wijzigingen in distributieregelingen, zoals via internetreisbemiddelaars; veranderingen in de smaak en voorkeuren van onze klanten; relaties met collega’s en vakbonden en veranderingen in arbeidswetten; de financiële toestand van, en onze relaties met, externe eigenaren van onroerend goed, franchisenemers en horecaondernemingen; het mogelijke onvermogen van externe eigenaren, franchisenemers of ontwikkelingspartners om toegang te krijgen tot kapitaal dat nodig is om huidige activiteiten te financieren of onze groeiplannen uit te voeren; risico’s verbonden aan mogelijke overnames en disposities en de introductie van nieuwe merkconcepten; de timing van overnames en disposities en ons vermogen om voltooide overnames succesvol te integreren met bestaande activiteiten; het niet succesvol afronden van voorgestelde transacties (inclusief het niet voldoen aan de sluitingsvoorwaarden of het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen); ons vermogen om met succes onze strategie uit te voeren om onze beheer- en franchisingactiviteiten uit te breiden en tegelijkertijd onze vastgoedactiva te verminderen binnen gerichte tijdschema’s en tegen verwachte waarden; dalingen in de waarde van onze vastgoedactiva; onvoorziene beëindiging van onze beheer- of franchiseovereenkomsten; wijzigingen in de federale, staats-, lokale of buitenlandse belastingwetgeving; stijgingen van rentetarieven en bedrijfskosten; wisselkoersschommelingen of valutaherstructureringen; gebrek aan acceptatie van nieuwe merken of innovatie; algemene volatiliteit van de kapitaalmarkten en ons vermogen om toegang te krijgen tot dergelijke markten; veranderingen in de concurrentieomgeving in onze branche, onder meer als gevolg van de COVID-19-pandemie, consolidatie van de sector en de markten waarin we actief zijn; ons vermogen om het World of Hyatt-loyaliteitsprogramma en het lidmaatschapsaanbod van de Apple Leisure Group; met succes te laten groeien; cyberincidenten en storingen in informatietechnologie; uitkomsten van gerechtelijke of administratieve procedures; en schendingen van regelgeving of wetten met betrekking tot onze franchiseactiviteiten; en andere risico’s die worden besproken in de deponeringen van het bedrijf bij de SEC, inclusief ons jaarverslag op formulier 10-K en kwartaalrapporten op formulier 10-Q, welke deponeringen verkrijgbaar zijn bij de SEC. We waarschuwen u om niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen, die alleen op de datum van dit persbericht zijn gedaan. We nemen geen enkele verplichting op ons om deze toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken om werkelijke resultaten, nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen, wijzigingen in veronderstellingen of veranderingen in andere factoren die van invloed zijn op toekomstgerichte verklaringen weer te geven, behalve voor zover vereist door de toepasselijke wetgeving. Als we een of meer toekomstgerichte verklaringen bijwerken, mag niet worden geconcludeerd dat we aanvullende updates zullen maken met betrekking tot deze of andere toekomstgerichte verklaringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Franziska Weber

+1 312 780 6106

franziska.weber@hyatt.com

Contactpersoon voor investeerders:
Noah Hoppe

+1 312 780 5991

noah.hoppe@hyatt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr