13:24 uur 29-03-2021

KD Pharma neemt productiemiddelen van Rohner AG over

Overname vergroot de CDMO-mogelijkheden van KD Pharma

BIOGGIO, Zwitserland– (BUSINESS WIRE) – De KD Pharma Group heeft de productieactiva van de voormalige Rohner AG overgenomen. De activa geven KD Pharma toegang tot nieuwe complementaire technologieën die het bedrijf in staat zullen stellen zijn activiteiten op het gebied van farmaceutische contract manufacturing (“CDMO”) verder uit te breiden. Bovendien heeft KD Pharma zijn CDMO-team versterkt door een aantal sleutelpersoneel van het voormalige Rohner-team in dienst te nemen.

“KD Pharma heeft alle technologie, capaciteit en mensen om een nog grotere speler op de CDMO-markt te worden”, zegt Oscar Groet, CEO van de KD Pharma Group. “Rohner stond bekend om zijn unieke chemische processen en technologische mogelijkheden, waardoor het moeilijke, uit meerdere stappen bestaande farmaceutische tussenproducten en API’s kon produceren”, vervolgde Groet, “dit past bij onze strategie om gezondheidsoplossingen te creëren en waarde te bieden aan klanten door gebruik te maken van een unieke toolbox met technologieën.”

KD Pharma Acquires Rohner AG Manufacturing Assets

Acquisition expands KD Pharma’s CDMO capabilities

BIOGGIO, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– The KD Pharma Group has acquired the manufacturing assets of the former Rohner AG. The assets give KD Pharma access to new complementary technologies that will allow the company to further expand its pharmaceutical contract manufacturing (“CDMO”) business. In addition, KD Pharma has strengthened its CDMO team by hiring several key personnel from the former Rohner team.

“KD Pharma has all the technology, capacity, and people to become an even larger player in the CDMO market,” said Oscar Groet, CEO of the KD Pharma Group. “Rohner was known for its unique chemical processes and technological capabilities, enabling it to manufacture difficult, multi-step pharmaceutical intermediates and APIs” Groet continued, “this is a natural fit with our strategy to create health solutions and provide value to customers by utilizing a unique toolbox of technologies.”

The KD Pharma Group has an existing CDMO site in the United Kingdom, as well as a contract softgel manufacturing site in the United States and omega-3 manufacturing sites in Norway and Germany.

About the KD Pharma Group SA

The KD Pharma Group is a contract manufacturer that develops products in the pharmaceutical and nutraceutical space. It is also one of the largest Omega-3 fatty acid producers in the world with over 500 employees and a presence in the UK, Norway, Germany, Switzerland and the US. The KD Pharma Group employs state-of-the-art technology which is protected by numerous patents. Visit www.kdpharmagroup.com to learn more.

Contacts

Adam Ismail

Chief Strategy Officer

KD Pharma Group

+1 (385) 237-2787

adam.ismail@kdpharmagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr