10:40 uur 17-02-2021

Nel ASA: Nel lanceert MC250 en MC500 in containers op grote schaal PEM-elektrolysers

WALLINGFORD, Connect. – (BUSINESS WIRE) – Nel Hydrogen Electrolyser, een dochteronderneming van Nel ASA (Nel, OSE: NEL), heeft de MC250 en MC500 in containers vervoerde Proton PEM-elektrolysers gelanceerd.

“We zijn trots om officieel de MC250 en MC500 te lanceren, die geautomatiseerde MW-klasse on-site waterstofgeneratoren vertegenwoordigen die een modulair containerontwerp gebruiken voor eenvoudige installatie en integratie. Nel is verheugd om ons productaanbod uit te breiden met twee extra waterstofgeneratoren van wereldklasse en we ervaren nu al aanzienlijke belangstelling voor deze oplossingen op de markt, ”zegt Filip Smeets, SVP Electrolyser Division van Nel.

De gecontaineriseerde MC250 en MC500 worden geleverd als respectievelijk standaard 1,25 en 2,5 MW (246 en 492 Nm3 / h) configuraties. De nieuwe producten integreren Nel’s nieuw ontwikkelde 1,25 MW PEM-celstapel, waardoor hogere capaciteiten per eenheid en lagere kosten mogelijk zijn. Dankzij het platform kunnen meerdere units eenvoudig in het veld worden geïntegreerd, wat een belangrijke overweging was tijdens de ontwikkeling.

Nel ASA: Nel Launches MC250 and MC500 Containerized Large-Scale PEM Electrolysers

WALLINGFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Nel Hydrogen Electrolyser, a subsidiary of Nel ASA (Nel, OSE:NEL), has launched the MC250 and MC500 containerized Proton PEM electrolysers.

“We are proud to officially launch the MC250 and MC500, representing automated MW-class on-site hydrogen generators utilizing a modular containerized design for ease of installation and integration. Nel is pleased to expand our product offering with additional two world-class hydrogen generators and we are already experiencing significant interest for these solutions in the market,” says Filip Smeets, SVP Electrolyser Division of Nel.

The containerized MC250 and MC500 will be delivered as standard 1.25 and 2.5 MW (246 and 492 Nm3/h) configurations respectively. The new products are integrating Nel’s newly developed 1.25 MW PEM cell-stack, allowing for higher capacities per unit and lower cost. The platform allows multiple units to be integrated easily in the field, which was a key consideration during the development.

“We are paying close attention to the market and our customers’ needs. With the containerized M Series PEM electrolysers, we are offering the same robustness and reliability of our conventional M Series units, enabling faster and more flexible installation,” Smeets concludes.

About Nel ASA | www.nelhydrogen.com

Nel is a global, dedicated hydrogen company, delivering optimal solutions to produce, store, and distribute hydrogen from renewable energy. We serve industries, energy, and gas companies with leading hydrogen technology. Our roots date back to 1927, and since then, we have had a proud history of development and continuous improvement of hydrogen technologies. Today, our solutions cover the entire value chain: from hydrogen production technologies to hydrogen fueling stations, enabling industries to transition to green hydrogen, and providing fuel cell electric vehicles with the same fast fueling and long range as fossil-fueled vehicles – without the emissions.

Contacts

Steve Szymanski, VP Sales and Marketing, Americas, +1.203.980.3182

Raymond Schmid, VP sales and Marketing, EMA, +41.76.334.76.54

Or email info@nelhydrogen.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr