15:06 uur 12-01-2021

ExaGrid rapporteert recordboekingen in Q4 – 2020

Het vierde kwartaal werd afgesloten met een recordaantal nieuwe klanten en 6-cijferige deals voor nieuwe klanten, en wint 7 awards

MARLBOROUGH, Mass. – (BUSINESS WIRE) – ExaGrid®, de enige Tiered Backup Storage-oplossing in de branche, heeft vandaag aangekondigd dat het een recordaantal boekingen had dat eindigde op 31 december 2020 en dat er in het kwartaal meer dan 130 nieuwe klanten bijkwamen. De resultaten omvatten een recordaantal van 41 nieuwe klanten met initiële aankopen van meer dan zes cijfers.

“Klanten zijn erachter gekomen dat de primaire opslagschijf te duur is voor back-up vanwege langdurige retentie en dat inline deduplicatie-apparaten zoals Dell EMC Data Domain, HPE StoreOnce en Veritas-opslagapparaten te traag zijn voor back-up, te traag voor herstel, en niet opschalen ”, zegt Bill Andrews, CEO en President van ExaGrid. “Klanten moesten de hoge totale kosten van goedkope schijven ervaren als gevolg van langdurige retentie of de impact op de prestaties van inline scale-out deduplicatie-apparaten voordat ze zich realiseerden dat ze een andere aanpak nodig hadden; een aanpak die het beste van twee werelden biedt: de prestaties van een schijf met deduplicatie van de opslagefficiëntie. ExaGrid is de enige gelaagde back-upopslag in de branche en biedt snelle back-ups en snel herstel. De unieke schaalbare architectuur zorgt voor een back-upvenster met een vaste lengte naarmate de gegevens toenemen en elimineert vorkheftruckupgrades en productveroudering, en dit alles tegen de laagste kosten vooraf en in de loop van de tijd. Het woord heeft zich verspreid dat ExaGrid de volgende generatie back-upopslag is.”

ExaGrid Reports Record Bookings in Q4 – 2020

Q4 closed with record number of new customers and six-figure new customer deals, and 7 award wins

MARLBOROUGH, Mass.–(BUSINESS WIRE)– ExaGrid®, the industry’s only Tiered Backup Storage solution, today announced that it had a record bookings quarter ending December 31, 2020 and added over 130 new customers in the quarter. The results included a record 41 new customers with initial purchases over six figures.

“Customers have figured out that primary storage disk is too expensive for backup due to long-term retention and that inline deduplication appliances such as Dell EMC Data Domain, HPE StoreOnce and Veritas storage appliances are too slow for backup, too slow for restores, and don’t scale,” said Bill Andrews, CEO and President of ExaGrid. “Customers had to experience the high overall cost of low-cost disk due to longer-term retention or the or the performance impact of inline scale-out deduplication appliances before they could realize that they need a different approach; an approach that offers the best of both worlds: the performance of disk with the storage efficiency deduplication. ExaGrid is the only Tiered Backup Storage in the industry, providing fast backups and fast restores. Its unique scale-out architecture allows for a fixed-length backup window as data grows and eliminates forklift upgrades and product obsolescence, all at the lowest cost up front and over time. The word has spread that ExaGrid is the next generation of backup storage.”

Highlights of Q4-2020:

  • Won 7 industry awards across 3 publications during the quarter
  • A record number of top-line bookings
  • Brought on over 130 new customers
  • Over 40 new customers with a six figure initial purchase order
  • Record sales in the Americas, Latin America and EMEA, with strong sales in Asia Pacific
  • Shipped Retention Time-Lock for Ransomware Recovery (Software Version 6) with the only solution with a non-network-facing tier that has both delayed deletes and immutable objects

“We are replacing low-cost primary storage disk from Dell, HPE, and NTAP behind Commvault and Veeam, as ExaGrid is far less expensive for longer-term retention. We are also consistently replacing Dell EMC Data Domain, HPE StoreOnce and Veritas inline scale-up deduplication appliances,” Andrews said. “ExaGrid sits behind more than 25 backup applications and utilities, and provides the fastest and most cost-efficient backup storage in the industry, and is now the only backup storage solution that can truly provide ransomware recovery with a non-network-facing tier, delayed deletes, and immutable objects.”

Backing up to low-cost disk is fast for backups and restores, however, due to longer-term retention, the amount of disk required becomes extremely expensive. To reduce the amount of disk for long-term retention, deduplication appliances reduce the amount of storage and cost, however the deduplication is performed inline on the way to the disk, which slows down backups to about one-third the performance of disk, and the data is only stored in deduplicated format resulting in extremely slow restores and VM boots as the data has to be reassembled, or rehydrated, for each request. In addition, deduplication appliances are scale-up storage which only add storage capacity as data grows resulting in backup windows that continue to grow as data grows, expensive forklift upgrades and forced product obsolescence.

ExaGrid is different by providing Tiered Backup Storage with a front-end disk-cache Landing Zone, the Performance Tier, which writes data directly to disk for the fastest backups, and restores directly from disk for the fastest restores and VM boots. The long-term retention data is tiered to a deduplicated data repository, the Retention Tier, to reduce the amount of retention storage and resulting cost. This two-tiered approach provides the fastest backup and restore performance with lowest cost storage efficiency.

In addition, ExaGrid provides a scale-out architecture where appliances are simply added as data grows. Each appliance includes processor, memory and network ports, so as data grows, all resources required are available to maintain a fixed-length backup window. This scale-out storage approach eliminates expensive forklift upgrades, and allows for mixing appliances of different sizes and models in the same scale-out system, which eliminates product obsolescence while protecting IT investments up front and over time.

ExaGrid’s unique two-tiered system has a non-networking-facing tier with delayed deletes and immutable objects to protect the backup data, including long-term retention, so that when all the other solutions with network-facing backup storage are deleted, the delayed deletes in ExaGrid’s second tier allow organizations to still recover the primary storage after a ransomware attack.

About ExaGrid

ExaGrid provides Tiered Backup Storage with a unique disk-cache Landing Zone, long-term retention repository, and scale-out architecture. ExaGrid’s Landing Zone provides for the fastest backups, restores, and instant VM recoveries. The retention repository offers the lowest cost for long-term retention. ExaGrid’s scale-out architecture includes full appliances and ensures a fixed-length backup window as data grows, eliminating expensive forklift upgrades and product obsolescence. ExaGrid offers the only two-tiered backup storage approach with a non-network facing tier, delayed deletes, and immutable objects to recover from ransomware attacks. Visit us at exagrid.com or connect with us on LinkedIn. See what our customers have to say about their own ExaGrid experiences and learn why they now spend significantly less time on backup in our customer success stories.

ExaGrid is a registered trademark of ExaGrid Systems, Inc. All other trademarks are the property of their respective holders.

Contacts

Media:
Mary Domenichelli

ExaGrid

mdomenichelli@exagrid.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr