15:00 uur 14-12-2020

Endouble overgenomen door Phenom, een in de VS gebaseerd HR Tech-bedrijf dat snel groeit in Europa

ROTTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Phenom, een Amerikaans HR-technologiebedrijf, wereldwijd toonaangevend op het gebied van Talent Experience Management (TXM), heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Endouble, een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat bekend staat om het verrijken van de kandidaatervaring in heel Europa.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005177/nl/

Phenom acquires Endouble. (Graphic: Business Wire)

Phenom acquires Endouble. (Graphic: Business Wire)

Phenom neemt de Endouble-medewerkers van Sales, Development, Implementation, Account Management en Customer Success over en vergroot daarmee de talentinfrastructuur van Phenom buiten de VS, waartoe ook het Europese hoofdkantoor in Rotterdam behoort. In 2020 groeide het personeelsbestand van Phenom in Europa met 257% om te kunnen voldoen aan de vraag van klanten en gebruik te kunnen maken van de door de markt geboden kansen.

Endouble werkte voorheen onder RGF Staffing — een vooraanstaande internationale HR-serviceprovider. Met bijna 15 jaar ervaring in het werken met veel prominente namen, heeft Endouble het tot haar missie gemaakt om een datagestuurde benadering te hanteren voor het aantrekken en werven van kandidaten.

“Het vervult ons met trots hoe Endouble het eenvoudiger heeft gemaakt voor recruiters om toptalent te bereiken en voor kandidaten om een nieuwe baan te vinden, erop te solliciteren en ten slotte aan het werk te gaan,” aldus Jeroen Kneppers, CEO van Endouble. “De allesomvattende benadering van Phenom laat onze klanten kennismaken met een nieuwe, door AI aangedreven dynamiek, en laat zien hoe de ervaring van alle betrokkenen het gehele talentecosysteem beïnvloedt.”

De deal vergroot de regionale aanwezigheid van Phenom, voegt technische expertise toe, en bevordert tegelijkertijd de onboarding van klanten en de toepassing van TXM.

“Met onze tweede overname in drie maanden vergroten we onze aanwezigheid en ons personeelsbestand in Europa,” aldus Mahe Bayireddi, CEO en medeoprichter van Phenom. “We kijken uit naar onze samenwerking met de klanten van Endouble, aangezien deze al eerder hebben laten zien zich in te zetten voor de kandidaatervaring op een wijze die bij ons past. De introductie van AI en automatisering bij Europese HR-teams zal hen helpen hun productiviteit te verhogen en hun recruiters, medewerkers en wervingsmanagers innovatieve ervaringen te bieden.”

Zie het blog van Phenom voor meer informatie.

Over Phenom

Phenom is een internationaal HR Tech-bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld een miljard mensen te helpen de juiste baan te vinden. Phenom Talent Experience Management (TXM), gebaseerd op ervaring met het opzetten van door AI aangedreven, schaalbare oplossingen, biedt kandidaten, recruiters, medewerkers en managers een persoonlijk en geautomatiseerd talenttraject met vacaturewebsite, chatbot, CRM, CMS, sms- en e-mailcampagnes, werving op universiteiten, interne mobiliteit, carrièreplanning, diversiteit en inclusie, gigwerk, introducties en analyse. Hierdoor kunnen werkgevers hun inspanningen op het gebied van talentwerving en -beheer verbeteren door kandidaten en medewerkers te helpen de juiste baan te vinden, recruiters te helpen het juiste talent te vinden en aan te trekken, en het management te helpen de HR-strategie, -processen en -uitgaven te optimaliseren. Phenom werd genoemd als een van de snelstgroeiende technologiebedrijven in de Deloitte Technology Fast 500 van 2020 en won een regionale Timmy Award 2020 voor het lanceren en optimaliseren van HelpOneBillion.com.

Naast het hoofdkantoor in Philadelphia beschikt Phenom over kantoren in Canada, India, Israël, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft meer dan 800 werknemers in dienst. Meer dan 300 werkgevers wereldwijd vertrouwen op het Phenom TXM-platform om hun werving te versnellen en een allesomvattende talentervaring te bieden.

Zie voor meer informatie: www.phenom.com. Volg Phenom op LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Instagram.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dan Norton, Public Relations Manager, Phenom

dan.norton@phenompeople.com
267.270.5630

Check out our twitter: @NewsNovumpr