09:10 uur 10-12-2020

L&T Technology Services wint 100 miljoen dollar plus Plant Engineering-engagement van de wereldwijde O&G Major

Onder een verbintenis van vijf jaar zal LTTS technische diensten verlenen aan twee geïntegreerde raffinage- en chemicaliënproductiefaciliteiten in de VS.

BANGALORE, India– (BUSINESS WIRE) – L&T Technology Services Limited (BSE: 540115, NSE: LTTS), een toonaangevend wereldwijd puur technisch dienstverlenend bedrijf, heeft aangekondigd dat het door een wereldwijde O & G-majoor is geselecteerd als de belangrijkste technische partner ter ondersteuning van twee van hun geïntegreerde raffinage- en chemicaliënproductiefaciliteiten in de VS. Dit is een meerjarig contract met een potentiële waarde van meer dan 100 miljoen dollar.

In het kader van de vijfjarige verbintenis zal LTTS multidisciplinaire installatietechnische activiteiten uitvoeren, waaronder ondersteuning van de site, discipline-engineering en ondersteuning van besturingsautomatisering voor beide faciliteiten. LTTS zal zijn in-house digitale engineeringtools en new age-technologie en -oplossingen gebruiken om de uitvoering van projecten te optimaliseren en efficiëntieverbeteringen voor de klant te stimuleren. De twee sites die onder het toepassingsgebied van LTTS vallen, zijn geïntegreerde raffinage-, chemische en polymeercomplexen en behoren momenteel tot de top 10 van grootste downstream-sites in de VS.

L&T Technology Services wins USD 100 Million plus Plant Engineering engagement from global O&G major

Under a 5-year engagement, LTTS will provide engineering services at two integrated refining and chemicals manufacturing facilities in USA

BANGALORE, India–(BUSINESS WIRE)– L&T Technology Services Limited (BSE: 540115, NSE: LTTS), a leading global pure-play engineering services company, announced that it has been selected by a global O&G major to be the primary engineering partner to support two of their integrated refining and chemicals manufacturing facilities in USA. This is a multi-year engagement with a potential value of more than USD 100 Million.

Under the five-year engagement, LTTS will provide multi-discipline plant engineering activities including site sustenance, discipline engineering and control automation support for both facilities. LTTS will leverage its in-house digital engineering tools and new age technology & solutions to optimize project execution and drive efficiency improvements for the customer. The two sites covered under LTTS’ scope are integrated refining, chemical and polymer complexes and are currently among the top 10 biggest downstream sites in the U.S.

Dr. Keshab Panda, CEO & MD, L&T Technology Services, said, “Our focus on multi vertical, large engagements with customer intimacy, leveraging digital and new age technologies is yielding the desired outcomes. This latest instance of a major customer awarding LTTS a large multi-year program is testimony to our global plant engineering expertise.”

LTTS is delighted to partner with one of the world’s leading O&G companies who are focused on providing affordable & sustainable energy and chemical products. Having worked in the Oil & Gas industry for a long time, our engineers have a unique appreciation of the challenges and opportunities in the energy and chemical industry. This is a prestigious win for LTTS, and we are excited to engage with our customer to deliver value in improving operational efficiency,” Dr. Panda added.

About L&T Technology Services Ltd

L&T Technology Services Limited (LTTS) is a listed subsidiary of Larsen & Toubro Limited focused on Engineering and R&D (ER&D) services. We offer consultancy, design, development and testing services across the product and process development life cycle. Our customer base includes 69 Fortune 500 companies and 53 of the world’s top ER&D companies, across industrial products, medical devices, transportation, telecom & hi-tech, and the process industries. Headquartered in India, we have over 15,900 employees spread across 17 global design centers, 28 global sales offices and 52 innovation labs as of September 30, 2020. For more information please visit https://www.ltts.com/

Contacts

Media Contact:
Aniruddha Basu

L&T Technology Services Limited

E: Aniruddha.Basu@LTTS.com
T: +91-80-67675173

Check out our twitter: @NewsNovumpr