12:31 uur 09-11-2020

ShareChat werkt samen met Audible Magic om gelicentieerd en niet-gelicentieerd gebruik van muziek te beheren

LOS GATOS, Californië – (BUSINESS WIRE) – ShareChat, het grootste Indiase sociale mediaplatform van India, heeft aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met Audible Magic, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor rechtenbeheer en automatische inhoudherkenning (ACR). ShareChat koos Audible Magic vanwege zijn uitgebreide referentieregister met meer dan 40 miljoen geregistreerde werken die wereldwijde en lokale muziek van over de hele wereld vertegenwoordigen. Audible Magic wordt beschouwd als de gouden standaard voor inhoudidentificatie en stelt ShareChat in staat om proactief zowel gelicentieerd als misbruik van auteursrechtelijk beschermde media aan te pakken.

“Met een groeiende gemeenschap van gebruikers en de grote hoeveelheid verse nieuwe inhoud die elke dag wordt gecreëerd, is het waarborgen van auteursrechtbescherming een belangrijk doel bij ShareChat”, aldus Berges Y. Malu, directeur van ShareChat. “Met de toevoeging van Audible Magic’s audio-vingerafdruktechnologie en hun expertise op het gebied van automatische inhoudherkenningsoplossingen, kijken we uit naar een samenwerking die ons zal helpen ons doel te bereiken.”

ShareChat Partners with Audible Magic to Manage Licensed and Unlicensed Use of Music

LOS GATOS, Calif.–(BUSINESS WIRE)– ShareChat, India’s largest Indian social media platform, announced it has partnered with Audible Magic, the leading provider of rights management and automatic content recognition (ACR) solutions. ShareChat chose Audible Magic for its comprehensive reference registry containing over 40 million registered works representing global and local music from across the world. Audible Magic is considered the gold standard for content identification and will enable ShareChat to proactively address both licensed and misuses of copyright media.

“With a growing community of users and the large volume of fresh new content created every day, ensuring copyright protection is an important goal at ShareChat,” said Berges Y. Malu, ShareChat director. “With the addition of Audible Magic’s audio fingerprinting technology and their expertise in automatic content recognition solutions, we look forward to a partnership that will help us achieve our goal.”

ShareChat is a first of its kind language-focused social platform for emerging markets with more than 15 languages currently supported. With a community of more than 160 million monthly active users who generate almost 2 million content posts daily, the platform is the largest repository of Indian language content.

Every month, Audible Magic searches billions of files looking for copyright content registered by over 140,000 record labels and music publishers. Its comprehensive reference registry contains tens of millions of registered works representing music from over 150 territories, with hundreds of thousands of new tracks added each month. Search results operate on files as short as five seconds and typically complete in one second or less, with virtually zero false positives, which is key to scaling, automating, and ensuring a smooth user experience.

“We are pleased to help ShareChat proactively identify authorized and unauthorized use of copyrighted music,” said Vance Ikezoye, president and chief executive officer at Audible Magic. “ShareChat is a great example of a platform that strives to be a good partner with the music industry.”

About Audible Magic

For more than 20 years, Audible Magic has innovated solutions to identify content, manage rights, and monetize media. Audible Magic’s Emmy-winning automatic content recognition (ACR) technology powers billions of transactions monthly. The Silicon Valley pioneer is the trusted intermediary among rightsholders (including labels, studios, distributors, publishers, and collectives) and major platforms. For more information, visit https://www.audiblemagic.com/.

About ShareChat

ShareChat is a leading Indian social media platform that allows users to share their opinions, record their lives and make new friends – all within the comfort of their native language. Spearheading India’s internet revolution, ShareChat is changing the way in which the next billion users will interact on the internet. For more information, download the ShareChat app from the Google Play Store or visit https://we.sharechat.com.

Contacts

Adriana Saldaña

Sterling Communications for Audible Magic

audiblemagic@sterlingpr.com
+1 408-395-5500

Rahul Nag

ShareChat

press@sharechat.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr