20:48 uur 28-07-2020

ComplyAdvantage sluit serie C van US $ 50 miljoen af om groei en expansie te stimuleren in de strijd tegen financiële criminaliteit

Wereldleider in technologie voor detectie van financiële criminaliteit, ondersteund door financiering van Ontario Teachers’ Pension Plan Board, Index Ventures en Balderton Capital

NEW YORK & TORONTO–(BUSINESS WIRE)– ComplyAdvantage, een wereldwijd technologiebedrijf dat financiële misdaaddetectie transformeert, heeft de afsluiting aangekondigd van een serie C-financieringsronde van US $ 50 miljoen, waarmee de totale investering tot nu toe op US $ 88 miljoen komt. Het bedrijf zal de investering gebruiken voor snelle product- en marktuitbreiding in de Verenigde Staten, Europa en de regio Azië-Pacific.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200728005922/nl/

Charles Delingpole, CEO of ComplyAdvantage (Photo: Business Wire)

Charles Delingpole, CEO of ComplyAdvantage (Photo: Business Wire)

De serie C-ronde werd geleid door Ontario Teachers’ Pension Plan Board (Ontario Teachers’), een van ‘s werelds grootste pensioenregelingen met een netto vermogen van C $ 207,4 miljard, via het Teachers’ Innovation Platform (TIP), dat zich richt op vergevorderde durf- en groeikapitaalinvesteringen in bedrijven die disruptieve technologie gebruiken. Bestaande ComplyAdvantage-investereerders Index Ventures en Balderton Capital namen ook deel aan de ronde.

“Door de diepgaande ervaring en geloofwaardigheid van Ontario Teachers’ bij wereldwijde financiële instellingen waren ze een logische keuze om de ronde te leiden,” aldus Charles Delingpole, oprichter en CEO van ComplyAdvantage. “Ontario Teachers’ heeft een langetermijnvisie op beleggen die echt in lijn is met onze eigen visie bij ComplyAdvantage om de manier te veranderen waarop bedrijven de risico’s beperken. Deze financiering stelt ons in staat de ontwikkeling van onze toonaangevende data en productsuite te versnellen om instellingen met uiteenlopende klanten en complexe risicoblootstelling te bedienen.”

ComplyAdvantage is al de voorkeurskeuze van enkele van ‘s werelds grootste banken, ondernemingen en snelgroeiende fintechs, en maakt gebruik van machine learning en natuurlijke taalverwerking om gereguleerde organisaties te helpen hun risicoverplichtingen te beheren en financiële criminaliteit te voorkomen. De gepatenteerde database van het bedrijf is afgeleid van miljoenen datapunten die dynamische, realtime inzichten bieden over sancties, watchlists, politiek prominente personen en negatief nieuws. Dit vermindert de afhankelijkheid van handmatige beoordelingsprocessen en verouderde databases met tot 80% en verbetert de manier waarop bedrijven klanten en transacties screenen en monitoren.

“ComplyAdvantage biedt missiekritische technologieoplossingen voor het bestrijden van financiële criminaliteit en het gelijke tred houden met het steeds veranderende regelgevingslandschap,” stelde Olivia Steedman, Senior Managing Director, TIP, bij Ontario Teachers’. “Het bedrijf is goed gepositioneerd om zijn snelle groei voort te zetten, aangezien zijn krachtige technologieplatform het proces van compliance en risicobeheer voor de klanten transformeert.”

Externe risico-indicatoren worden steeds moeilijker te herkennen naarmate de hoeveelheid beschikbare informatie exponentieel toeneemt en de snelheid van verandering oploopt. COVID-19 heeft voor extra uitdagingen gezorgd voor overheden en financiële instellingen. Ze moeten veranderingen in transactiepatronen ontcijferen en nieuwe risiconiveaus beheersen die verband houden met grote hoeveelheden middelen voor pandemische hulp tijdens een massale en ongeplande migratie naar het werken op afstand.

“Het opsporen van financiële misdaden in miljarden transacties die wereldwijd plaatsvinden, is bijna onmogelijk geworden zonder de toepassing van data science en machine learning. Het is deze aanpak die van ComplyAdvantage een leider in de categorie heeft gemaakt, en de go-to-partner voor organisaties die de vaak nog handmatige of ontoereikende processen willen automatiseren,” verklaarde Jan Hammer, Partner bij Index Ventures.

About Ontario Teachers’

De Ontario Teachers’ Pension Plan Board (Ontario Teachers’) is de beheerder van Canada’s grootste pensioenregeling voor één beroep, met een netto vermogen van C $ 207,4 miljard (alle cijfers op 31 december 2019). Het bezit een gevarieerde wereldwijde portefeuille van activa, waarvan ongeveer 80% in eigen beheer wordt beheerd, en heeft sinds de oprichting in 1990 een jaarlijks nettorendement van het totale fonds van 9,7% behaald. Ontario Teachers’ is een onafhankelijke organisatie met het hoofdkantoor in Toronto. Het Azië-Pacific-regiokantoor is gevestigd in Hong Kong en het regiokantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bevindt zich Londen. De toegezegdpensioenregeling, die volledig wordt gefinancierd, belegt en beheert de pensioenen van de 329.000 actieve en gepensioneerde leraren van de provincie Ontario. Ga voor meer informatie naar otpp.com en volg ons op Twitter @OtppInfo.

Over ComplyAdvantage

ComplyAdvantage is de toonaangevende bron van AI-gestuurde risicogegevens en detectietechnologie voor financiële criminaliteit in de financiële sector. De missie van ComplyAdvantage is om het risico van witwassen, terrorismefinanciering, corruptie en andere financiële misdaad te neutraliseren. Meer dan 500 bedrijven in 75 landen vertrouwen op ComplyAdvantage om het risico te begrijpen van met wie ze zaken doen via ‘s werelds enige wereldwijde, realtime database van mensen en bedrijven. Het bedrijf identificeert elke dag actief tienduizenden risicogebeurtenissen via miljoenen gestructureerde en ongestructureerde datapunten. ComplyAdvantage heeft vier wereldwijde hubs in New York, Londen, Singapore en Cluj-Napoca en wordt ondersteund door Ontario Teachers’, Index Ventures en Balderton Capital. Meer informatie op complyadvantage.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

# # #

Contacts

Voor ComplyAdvantage:
Heather Gore

heather.gore@sparkpr.com
+1 (650) 888-1979

Ben Goldsmith

ben@goldsmithcomms.com
+44 (0)7788 295321

Voor Ontario Teachers’:
Dan Madge

dan_madge@otpp.com
+1 416-730-6451

Oliver Mann

otpp@kekstcnc.com
+44 203 7551 607

Voor Index Ventures:
Vojtech Horna

vojtech@indexventures.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr